Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 november 2009

Parallels 5 is sneller en slimmer

Nadat VMware Fusion pas een update heeft gekregen naar versie 3, is nu concurrent Parallels aan de beurt. Parallels Desktop 5 is vooral een stuk sneller dan zijn voorganger, en ook dit virtualisatieprogramma is met de nieuwe versie beter compatibel met Snow Leopard en Windows 7.

Versie 5 van Parallels zou maar liefst 300 % sneller zijn dan de vorige versie van het programma, en ook grafisch biedt het programma betere ondersteuning. Zo ondersteunt Parallels nu net als VMware Fusion 3 grafische effecten als Aero, Flip 3D, en OpenGL 2.1, en de ondersteuning voor DirectX 9.0c is verbeterd. Ook is het vanaf nu mogelijk om Multi-Touch-bewegingen en horizontaal scrollen onder Windows te gebruiken.

Verder kan Parallels 5 nu beter overweg met je USB-apparaten, en biedt het programma betere ondersteuning voor het draaien van Mac OS X en Windows op meerdere beeldschermen. Heb je Parallels 4 na 1 oktober aangeschaft, dan kun je gratis overstappen naar Parallels 5. Anders kost Parallels 5 je €69,99 of €39,99 voor een upgrade van een eerdere versie van Parallels. Grappig detail is dat deze upgrade prijs ook geldt voor gebruikers van VMware Fusion 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parallels 5 is sneller en slimmer
Sluiten