Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 november 2009

Parallels 5 is sneller en slimmer

Nadat VMware Fusion pas een update heeft gekregen naar versie 3, is nu concurrent Parallels aan de beurt. Parallels Desktop 5 is vooral een stuk sneller dan zijn voorganger, en ook dit virtualisatieprogramma is met de nieuwe versie beter compatibel met Snow Leopard en Windows 7.

Versie 5 van Parallels zou maar liefst 300 % sneller zijn dan de vorige versie van het programma, en ook grafisch biedt het programma betere ondersteuning. Zo ondersteunt Parallels nu net als VMware Fusion 3 grafische effecten als Aero, Flip 3D, en OpenGL 2.1, en de ondersteuning voor DirectX 9.0c is verbeterd. Ook is het vanaf nu mogelijk om Multi-Touch-bewegingen en horizontaal scrollen onder Windows te gebruiken.

Verder kan Parallels 5 nu beter overweg met je USB-apparaten, en biedt het programma betere ondersteuning voor het draaien van Mac OS X en Windows op meerdere beeldschermen. Heb je Parallels 4 na 1 oktober aangeschaft, dan kun je gratis overstappen naar Parallels 5. Anders kost Parallels 5 je €69,99 of €39,99 voor een upgrade van een eerdere versie van Parallels. Grappig detail is dat deze upgrade prijs ook geldt voor gebruikers van VMware Fusion 2.

Reageer op artikel:
Parallels 5 is sneller en slimmer
Sluiten