Ontwikkelaar iPhone-worm gaat iPhone apps maken

Door: Siebren Verhoef - 5 reacties

Ben jij een getalenteerde iPhone-app ontwikkelaar, maar kom je maar niet aan de bak bij een bedrijf? Maak een worm voor de iPhone en de kans dat je een baan krijgt wordt heel wat groter. Het overkwam een van de makers van de bekende SSH-wormen die de laatste tijd de ronde deden

Zo liet de Rick Astley-worm pas geleden heel wat iPhone-gebruikers schrikken, doordat ze ineens het hoofd van Rick Astley op hun iPhone te zien kregen. Het was een van de wormen die je ongewenst op je iPhone kon krijgen als je een gejailbreakte iPhone gebruikte in combinatie met SSH en het standaardwachtwoord. De maker van deze worm, Ashley Towns, krijgt (dankzij deze ‘promotie’?) nu een baan bij het bedrijf Mogeneration.

Mogeneration is een bedrijf dat apps voor de iPhone ontwikkeld, waaronder Lingopal, Xumii en Moo Shake!, een spel voor kinderen. Mogeneration schreef onlangs toevallig nog een blog over Ashley Towns. Het bedrijf had dus al eerder kennis gemaakt met Ashley Towns, en dit is waarschijnlijk ook de reden dat hij nu als ontwikkelaar voor Mogeneration aan de slag mag.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Nou, lekker dan.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Mwah, ik kan er wel om lachen. Iemand die een ongelooflijk voor de hand liggend gat gebruikt om een ongelooflijk simpel scriptje te draaien op iPhones wordt blijkbaar gezien als iPhone expert. Ik ben benieuwd wat voor baan ik dan wel niet kan krijgen:D

 • Profielfoto
  iJoost

  Nou simpel dan. Geen toepassingen meer kopen van Mogeneration dus, zou ik zeggen. Stemmen met je voeten…;-)

 • Profielfoto
  sypie

  Ja, de beste beveiligers zijn de inbrekers zelf…

  Ow Siebren: ontwikkelt in de tegenwoordige tijd is met een T aan het einde;-)

 • Profielfoto
  Martink

  Nouja inbrekers? Deze wist de wachtwoorden van de iPhone’s, Elke scriptkiddie kan zoiets maken. Je hoeft hier helemaal niet voor kunnen programmeren voor iPhone.