Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 13 november 2009

Ontwikkelaar Facebook-app is het zat

De ontwikkelaar van de Facebook applicatie voor de iPhone, Joe Hewitt, is het helemaal zat. Hij stopt per direct met het ontwikkelen van de Facebook-app. Hewitt heeft genoeg van het moeilijke en onduidelijke proces van goedkeuring voor een app wordt toegelaten tot de App Store.

Joe Hewitt ontwikkelde de Facebook app bijna in z’n eentje. Deze ontwikkeling wordt nu overgenomen door iemand anders. Zelf gaat hij opzoek naar een ander project. Het liefst start hij weer met het ontwikkelen van websites, omdat hiervoor geen restricties gelden, zoals in de App Store. Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op Apple’s App Store beleid.

De officiële reactie van Hewitt luidt als volgt:

My decision to stop iPhone development has had everything to do with Apple’s policies. I respect their right to manage their platform however they want, however I am philosophically opposed to the existence of their review process. I am very concerned that they are setting a horrible precedent for other software platforms, and soon gatekeepers will start infesting the lives of every software developer.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar Facebook-app is het zat
Sluiten