Ontwikkelaar Facebook-app is het zat

Door: Siebren Verhoef - 28 reacties

De ontwikkelaar van de Facebook applicatie voor de iPhone, Joe Hewitt, is het helemaal zat. Hij stopt per direct met het ontwikkelen van de Facebook-app. Hewitt heeft genoeg van het moeilijke en onduidelijke proces van goedkeuring voor een app wordt toegelaten tot de App Store.

Joe Hewitt ontwikkelde de Facebook app bijna in z’n eentje. Deze ontwikkeling wordt nu overgenomen door iemand anders. Zelf gaat hij opzoek naar een ander project. Het liefst start hij weer met het ontwikkelen van websites, omdat hiervoor geen restricties gelden, zoals in de App Store. Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op Apple’s App Store beleid.

De officiële reactie van Hewitt luidt als volgt:

My decision to stop iPhone development has had everything to do with Apple’s policies. I respect their right to manage their platform however they want, however I am philosophically opposed to the existence of their review process. I am very concerned that they are setting a horrible precedent for other software platforms, and soon gatekeepers will start infesting the lives of every software developer.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  inawt

  Je kunt ook overdrijven. :sealed:

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Per direct??? (doel je hiermee op vandaag???)

  Of juist gisteren?
  Aangezien dit nieuws gisteren (12 nov.) al op iphoneclub.nl stond …
  http://www.iphoneclub.nl/48238/ontwikkelaar-van-facebook-applicatie-voor-iphone-stapt-op/

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Thijs wat denk je zelf?
  Hint: het originele artikel is van 11 november

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  @ maarten: Wat ik denk, doet er niet toe.
  Wat er wel toe doet is dat onemorething.nl steeds vaker achter loopt op de feiten.
  En vervolgens doet alsof het ‘hot news’ is.

 • Profielfoto
  thomasmuller

  @ Thijs van Tol: Huilen met de pet op.

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  @ Thomas: Deze opmerking neem ik terug. Dit was niet netjes van me.

 • Profielfoto
  error

  Alsof Facebook zo’n open omgeving is…

 • Profielfoto
  .Robin

  Ik geef ‘m geen ongelijk. De meest nutteloze bagger komt in de app-store te staan.. En goeie apps worden met enige regelmaat afgewezen..

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  @ Maarten: 11 november in Amerika is natuurlijk pas hier bekend op 12 nov. vanwege tijdsverschil.

 • Profielfoto
  prullenbak

  @thijs Huilen! Ga lekker ergens anders het nieuws lezen. aansteller.

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  @Prullebak & @ Thomas:
  Jullie opmerking raakt kant noch wal. Onemorething was voorheen een van de eersten met Apple nieuws. En steeds vaker komt er oud nieuws op de voorpagina.

  Edit: Deze opmerking neem ik terug. Dit was niet netjes van me.

 • Profielfoto
  in absentia

  Jammer, deze app gebruik ik best veel op mijn iPhone ???

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Binnen de grenzen van Apple wordt gestreefd naar perfectie op het gebied van design en gebruik.
  Als je daar geen zin in hebt ga je maar lekker een lelijke poepapp voor Windows Mobile maken.

  Apple werkt gewoon volgens het principe: als wij het geen goed programma vinden dan vinden onze consumenten dat ook niet. En wat maakt een goede app een goede app? Het is lastig om dat te definieren zonder dat het ten koste gaat van creativiteit. Elke app wordt dus individueel beoordeeld door mensen die er verstand van hebben (neem ik aan).

  Het is een beleid dat z’n voors en tegens heeft. Maar dat is met alles.

  +1 voor Apple dus

 • Profielfoto
  paulhek

  @ Thijs van Tol: Volgens mij wordt OMT gerund door vrijwilligers. Uiteraard zul je bijna altijd ergens anders op het internet het laatste nieuws eerder kunnen lezen. Zeker op een site over iPhones, als het nieuws omtrent de iPhone betreft. Ik zie het probleem niet zo en vind jouw eerste opmerking dan ook een beetje kinderachtig. Maar ok, so what. Normaal zou ik hier dus ook niet eens op reageren… maar als je vervolgens tegen een ander zegt “@ Thomas: Ga je zelf ophangen of zo …” en ze verder uitmaakt voor NSB-ers, vind ik het erg treurig worden… Gewoon een tip: misschien had je jouw eerste kritische opmerking wat aardiger kunnen verwoorden. Hoe dan ook, prettig weekend!

 • Profielfoto
  prullenbak

  @paul van troll

  Oe, au, dat deed zeer… ???

  Waar het om gaat, is dat je zit te zeuren om niks. One More Thing brengt het nieuws misschien niet als eerste, maar wel op een toon die sommige mensen bevalt. Wil je het zo nodig als eerste lezen, ga je het lekker ergens anders lezen. De mensen van OMT krijgen er niks voor betaald en doen het gewoon voor het plezier. Daar kun je volgens mij gewoon een beetje respect voor hebben, en ik wordt het juist zat om onder ieder nieuwsberichtje te moeten lezen dat het een dag ervoor al op een andere site stond. BOEIEND, echt. Je HOEFT het niet te komen lezen.

 • Profielfoto
  paulhek

  @prullenbak… paul van troll??? haal je hier wat namen door elkaar? haha:D

 • Profielfoto
  .Robin

  “Binnen de grenzen van Apple wordt gestreefd naar perfectie op het gebied van design en gebruik.
  Als je daar geen zin in hebt ga je maar lekker een lelijke poepapp voor Windows Mobile maken”

  BULLSHIT! Als Apple naar perfectie streeft waarom hebben ze dan 25+ zaklamp/flashlite apps? Je echt professioneel hoor. Ook zeer nuttig.. Je lult dom uit je nek.

  Apple geiler

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @.Robin: omdat die 25+ zaklamp apps wel voldoen aan de regels en andere software blijkbaar niet, heel simpel. De regels die Apple stelt zijn weliswaar soms wat krom, maar zijn er al zolang de app store er is. Het lijkt mij dan ook niet moeilijk om deze te volgen. Dat er steeds mensen blijven proberen om rotzooi goedgekeurd te krijgen die niet aan de regels voldoet vind ik eigenwijs. En dan vervolgens stennis schoppen als hun zooi wordt afgekeurd. Raar volkje.

  Enne: aan al die zeikers die steeds liggen te meten waar het nieuws als eerste opduikt: bellen jullie ook steeds de krant op als er iets in staat wat gisteren al op internet te lezen valt? Ga lekker ergens anders tegenaan schoppen?

  Van mij mag er gewoon een moderator hier komen die alle niet-relevante en off topic reutels verwijdert hoor. :angry:

 • Profielfoto
  Delars

  Die Facebook app was toch niet mooi afgewerkt. Misschien wordt dat nu beter.

 • Profielfoto
  slewes

  Ceno vrind, je spreekt je zelf tegen. Lees eens rustig terug:
  De regels die Apple stelt zijn weliswaar soms wat krom

  EN:
  Het lijkt mij dan ook niet moeilijk om deze te volgen

  Als ze steeds veranderen zijn ze niet volgen.

  Zodra er een mod aangesteld word is jou post de eerste die verwijderd mag worden te noemen; Dom gereutel…

 • Profielfoto
  MacToob

  Is het misschien een idee om nu weer gewoon lief te doen tegen elkaar?

  MT

 • Profielfoto
  baziel

  net een facebook update.. 3.0.3

 • Profielfoto
  63743 Master

  @baziel: :D

  Ik hoop dat Apple nu eindelijk hun toelatings-regels een keer aanpast

 • Profielfoto
  Anoniem

  Opvallend dat niemand zijn reden om te kappen heeft becommentarieerd: het verschijnsel van een soort software-politie die bepaalt wat wel en niet goed genoeg is om bekeken te worden; de meest extreme uiting van het ‘Apple knows best’ dictum waar zowel het beste als het slechtste van Apple uit voortgekomen is. Ik kan me best voorstellen dat je een zekere mate van moderatie toepast in zo’n winkel, maar Apple maakt zich wel het doelwit van (grotendeels terechte) verwijten dankzij de geslotenheid van het review-systeem, klaarblijkelijke willekeur en een veel te repressief toelantingsbeleid. Bovendien kan het juridisch in de problemen komen als het platform te groot wordt .

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Ik heb spijt van mijn opmerkingen.
  Ik heb deze akelige opmerkingen terug genomen.

  Maar ik blijf er bij dat je best kritiek mag uit oefenen, ook al word het geschreven door vrijwilligers. Het zou juist een discussie kunnen aan zwengelen over de snelheid van het aanreiken van nieuws. Naar mijn mening creëert dat juist weer kwaliteit.

 • Profielfoto
  Pieterr

  Zie ook:
  http://www.macworld.com/article/143847/2009/11/rogueamoeba_appstore.html
  Rogue Amoeba quits iPhone development over App Store issues

 • Profielfoto
  Trat

  Nou hopen dat de opvolger wel er voor kan zorgen dat de facebook app een beetje minder bugs heeft…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Uhm… Over bugs gesproken: heeft íemand van jullie de Hyves-app al eens gezien? Kennelijk niet, want díe is pas om te huilen… Ik laat ‘m erop in afwachting van een update, maar hij is nu haast niet te gebruiken door de bugs (iPhone OS 3.1.2, iPhone 3GS, geen rare poespas zoals Jailbreaks of unlocks (met andere woorden: ben braaf geweest))!