Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 november 2009

Ontdek de geheimen van Snow Leopard

Als er voor een bepaald programma een functie ontbreekt in de instellingen van dat programma, dan is de kans groot dat je via Terminal alsnog deze functie kunt in- of uitschakelen. Dit doe je door een bepaalde code in te voeren in het hulpprogramma Terminal.

Howel veel van deze Terminal-trucjes zijn te vinden door even te zoeken op internet, is het toch niet altijd handig om al deze handelingen te moeten uitvoeren met behulp van Terminal. Dit is namelijk erg omslachtig, en je hebt de code ook weer nodig hebt als je genoeg hebt van de wijzigingen die je zelf hebt aangebracht.

Gelukkig is er Secrets. Secrets is een voorkeurenpaneel in je Systeemvoorkeuren waardoor je niet meer aan de gang hoeft met Terminal. Het veranderen van verborgen instellingen is dankzij Secrets namelijk een kwestie van het aan- of uitvinken van een vakje. Het programma is vanaf nu ook geschikt voor Snow Leopard, en bevat verborgen instellingen voor meer dan 40 programma’s.

Wil je weten welke instellingen je met Secrets allemaal kunt aanpassen, dan kun je terecht op de website van Secrets. Dit is ook de plek waar je het programma helemaal gratis kunt downloaden.

Secrets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontdek de geheimen van Snow Leopard
Sluiten