Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 10 november 2009

Ondersteuning Intel Atom ontbreekt definitief in 10.6.2

Vorige week werd door testers van de bèta versie van Mac OS X 10.6.2 ontdekt dat de ondersteuning voor Intel Atom processors ontbrak in deze build. Op dat moment was nog onduidelijk of deze ondersteuning ook daadwerkelijk zou onderbreken in de definitieve versie van Mac OS X 10.6.2. Met het uitkomen van de 10.6.2 update gisteren is duidelijk geworden dat deze versie definitief geen ondersteuning meer biedt voor Intel Atom processors.

Gebruikers op verschillende ‘Hackintosh’ en netbook forums klagen over veel problemen met 10.6.2 op hun mini-notebooks. Zo blijft het systeem zichzelf alsmaar herstarten nadat de 10.6.2 update is uitgevoerd. Het wordt dan ook sterk aangeraden om de update niet te installeren als je Mac OS X Snow Leopard hebt draaien op je netbook.

Naar verwachting zal er binnen bepaalde tijd een update komen vanuit de Hackintosh community, waardoor Mac OS X 10.6.2 toch gewoon geïnstalleerd kan worden op netbooks. Deze update zal vermoedelijk de kernel van Mac OS X aanpassen. We kunnen ons dus alvast opmaken voor een kat-en-muisspel tussen Apple en de Hackintosh Community. Gelukkig heeft Apple hier al wat ervaring mee…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondersteuning Intel Atom ontbreekt definitief in 10.6.2
Sluiten