OMT op iPhoneDevCamp ’09 tijdens iCE Amsterdam

Door: Jan David Hanrath - 22 reacties

Nu de App-Store meer dan 100.000 programma’s heeft en er meer dan twee miljard gedownload zijn is wel duidelijk dat apps voor mobiele platformen geen hype zijn. Andere platformen als Palm’s WebOS, RIM’s Blackberry en Google’s Android hebben geleerd van Apple’s succes en bieden inmiddels ook eigen software-winkels voor hun mobiele telefoons. NY Times columnist David Pogue bedacht zelfs een nieuw woord voor deze nieuwe generatie mobieltjes: app-phones.

Er valt goed geld te verdienen met de ontwikkeling van mobiele apps. Daarom werd het hoog tijd om er een groot internationaal congres over te organiseren. Zie daar iCE09 Amsterdam, hét evenement rond de ontwikkeling van apps voor de iPhone en andere platformen. 26 en 27 november staan grote internationale sprekers als Dom Sagolla (mede oprichter van Twitter, ontwikkelaar en oprichter van iPhoneDevcamp) en Jonathan Wight (ontwikkelaar Obama ’08 en ZipCar iPhone App) op het podium van de Westergasfabriek in Amsterdam. Voorafgaand hieraan worden de deelnemers op woensdag 25 november opgewarmd met een officieel iPhoneDevCamp.

Uiteraard mag One More Thing niet ontbreken op zo een evenement. Daarnaast krijgen OMT leden 50% korting op de toegangsprijs en wordt de winnaar van de OMT iPhone App wedstrijd bekend gemaakt.

OMT op het iPhoneDevCamp
One More Thing zal op woensdag 25 november vanuit een mobiele studio de hele dag verslag doen vanaf het iPhoneDevCamp. Op het iPhoneDevCamp komen ontwikkelaars van over de hele wereld bijeen om te programmeren, te discussiëren en te leren.

Prijsuitreiking OMT iPhone App wedstrijd
Op vrijdag 27 november zal tijdens een speciale award-ceremonie bekend worden gemaakt worden wie de OMT iPhone App wedstrijd heeft gewonnen. De winnaar wordt bepaald door een vakkundige jury: Dennis Stevense, bekend van de populaire iPhone App Trein en Jelle Prins van Moop.me, onder andere bekend van de juweeltjes iNap en File Info.

OMT’ers krijgen korting!
OMT’ers krijgen een korting van maar liefst 50% op het gehele drie dagen durende programma. Kom je alleen, dan betaal je € 245,- inclusief BTW, een tweede persoon neem je mee voor € 145,- en weet je vijf OMT’ers te ronselen, dan kost drie dagen iCE09 nog maar € 99,- per persoon. Wil je in aanmerking komen voor de speciale OMT-prijzen, zorg dan wel dat je registreert via één van de volgende twee links:
registreer voor 1 tot 2 personen
registreer voor 3 tot 5 personen

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Jezus christus. Waarom zijn die tickets zo extreem duur?

 • Profielfoto
  YoseMiteNL

  Maar het iphonedevcamp op 25 november is wel gratis?

 • Profielfoto
  Wallinator

  dat wil ik ook graag weten. moet je je voor ice inschrijven om toegang te krijgen tot iphonedevcamp of kan je je gewoon (gratis) voor iphonedevcamp inschrijven?

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  Je moet je voor iCE inschrijven om naar het iPhoneDevCamp te mogen. De huurpenningen voor de Westergasfabriek moet natuurlijk ergens van betaald worden…

 • Profielfoto
  Wallinator

  ah oke

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Kanonnen , hiervan koop je een nieuwe Apple TV :s

 • Profielfoto
  YoseMiteNL

  Jammer, had er als student wel naar iPhonedevcamp willen toegaan. Dacht dat dit bedrag betaalt zou worden uit sponsoring.

 • Profielfoto
  MB12

  Er waren er toch al meer dan 2 miljard gedownload?

 • Profielfoto
  Killer

  Jammer kan er niet bij zijn. Een ding ik win toch niet. Had er graag heen gegaan lijkt met best tof.

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @Ken Frieser. Jemig 2x zoveel. da’s waar ook:) Artikel is aangepast.

 • Profielfoto
  gijski

  heb inmiddels 2p.. zoek nog een 3e/4e/5e gegadigde om ons team te joinen…

 • Profielfoto
  gonny

  Wij (iPhoneclub) hebben vandaag besloten om niet verder bij iCE betrokken te zijn, wegens ongebreideld opportunisme van de organisator. Maar we wensen OMT en iedereen die er naartoe wil veel succes.

 • Profielfoto
  EJW

  Wat gaaf! Zou er graag heen willen gaan om in contact te komen met developers om mijn App idee te realiseren. Het is dat het zo duur is :C (student)
  Ben benieuwd naar de (live?) uitzending en de uitslag van de App Wedstrijd!

 • Profielfoto
  Wallinator

  gonny, kan je dat “ongebreideld opportunisme” misschien even toelichten?

 • Profielfoto
  Anoniem

  Door de prijs zie ik hiervan af, sorry hoor, maar dit is me echt te gek:(

 • Profielfoto
  Bonte

  Dennis en Jelle hebben beiden naam gemaakt met een app die gebruik maakt van externe informatie, ben daarom wel benieuwd naar het soort app die ze zullen kiezen.

  Mensen uit de omgeving van Brugge die naar iCE gaan?

 • Profielfoto
  RuudBerg

  het zou toch wel HR++ glas zijn ….

 • Profielfoto
  IFan95

  kan je nog steeds (de app wedstrijd) winnen als je er niet ben? (de dag waarop de winnaar bekend word gemaakt is toevallig mijn verjaardag :p)

 • Profielfoto
  Melle

  eigenlijk is die prijs, inclusief BTW toch niet zoveel?

  80 euro per dag.
  als je alleen komt.

  ik zou niet weten wat ik daar te zoeken heb, maar voor een soort congres ding,
  lijkt mij dat niet zo overdreven;

 • Profielfoto
  Werty

  Nee, de prijs is echt niet overdreven. Ik kom nogal eens op congressen (web 2.0 enzo) en dan zijn de prijzen een veelvoud van deze (soms zelfs €2,000 per drie dagen). Zeker als je de korting meeneemt.

 • Profielfoto
  ernst.

  ff een vraagje: Wat moet ik onder een “mobiele studio” verstaan want volgens oud-leden van MacOSX.nl wordt het iets mooier voorgesteld dan dat het is.Is dat gewoon in je auto op de parkeerplaats zitten of een beetje rondlopen met een zender of gewoon bij een bedrijf ergens gebruik maken van de gratis wifi verbinding en vanaf een bankje een beetje “live from…”in de ether toeteren..

 • arthur shtaynberg

  debt free…

  […]we like to honor other sites on the web, even if they aren’t related to us, by linking to them. Below are some sites worth checking out[…]…