Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Nieuwslezeres BBC leest nieuws vanaf iPhone

Stel, je bent nieuwslezeres op BBC Radio 3. De nieuwsuitzending gaat bijna beginnen, en het enige dat nog ontbreekt is het nieuws zelf. Dan ontstaat er paniek, want vanwege een storing van het computersysteem en het telefoonsysteem zal het nieuws niet op tijd beschikbaar zijn in de radiostudio. Tot overmaat van ramp kan het nieuws niet geprint worden, want ook de printer begeeft het spontaan.

Het overkwam Alison Rooper. Uiteindelijk werd de nieuwsuitzending gered door haar iPhone. Een collega van een andere redactie stuurde al het nieuws in een e-mailbericht naar de iPhone van Rooper, waardoor ze het nieuws toch gewoon kon voorlezen.

Na een paar keer diep ademhalen las Rooper het nieuws vervolgens met een bonzend hart voor vanaf haar iPhone. Dankzij het grote en duidelijke scherm van de iPhone verliep dit gelukkig vlekkeloos, en was de nieuwsuitzending gered.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.