Statenweg
Statenweg Nieuws 19 november 2009

Nieuwe versie TomTom voor iPhone (en iPod touch!) [u]

Versie 1.2 van de TomTom iPhone app is nu te downloaden in de app store. In de laatste versie van de navigatiesoftware zijn naast vernieuwde kaarten ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

De ‘Help mij!’-functie maakt het mogelijk om snel hulpdiensten in te schakelen in geval van pech of een ongeval. Daarnaast zijn ‘nuttige plaatsen’ en ‘IQ Routes’ bijgewerkt. De nieuwe software geeft rijstrookadvies in portet- en landscape mode en met text-to-speech kan de software ook niet vooraf ingesproken teksten uitspreken, zoals straatnamen.

Tijdens het autorijden de iPod bedienen zonder telkens de TomTom applicatie te verlaten is nu mogelijk, doordat de software komt met ingebouwde iPod-controllers.

Om de applicatie voor meer toestellen geschikt te maken, worden nu ook de iPod touch en de eerste generatie iPhone ondersteund. Maar, doordat deze modellen niet over een eigen GPS-ontvanger beschikken, is de TomTom carkit vereist. Dat betekent een extra €99,95 om de software te kunnen gebruiken.

De vraag is of de TomTom app hiermee een aantrekkelijke optie blijft nu Google Maps Navigation (gesproken turn-by-turn navigatie) uitgerold wordt op mobiele platformen (zonder extra kosten) en TomTom zelf goedkopere alternatieven biedt.

TomTom West-Europa (iTunes-link) kost €99,99. De update is gratis voor bestaande gebruikers.

UPDATE: TomTom heeft een speciale carkit voor de iPod touch aangekondigd met ingebouwde GPS ontvanger, maar zonder mogelijkheid om hands-free te bellen. De touch is immers geen telefoon. Binnenkort verkrijgbaar voor €79,95.

Reageer op artikel:
Nieuwe versie TomTom voor iPhone (en iPod touch!) [u]
Sluiten