Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 3 november 2009

Nederlandse tiener hackt iPhones

Een 17 jarige tiener uit Hilversum heeft het afgelopen weekend enkele tientallen gejailbreakte iPhones gehackt. Het ging om iPhones die gebruik maken van SSH. Op de gehackte iPhones was een melding te lezen die niet zomaar verdween.

Doordat veel gebruikers van gejailbreakte iPhones hun standaardwachtwoord niet veranderen, was het voor de hacker makkelijk om op basis van enkele willekeurige T-Mobile ip-adressen de iPhones binnen te dringen. De hacker had hierdoor toegang tot de gegevens in de iPhone, zoals het adressenboek en alle bestanden op het toestel.

Eerst was de hacker van plan om geld te vragen voor het ongedaan maken van de hack. In het bericht op de gehackte iPhones werd namelijk doorverwezen naar een website waar gedupeerden middels een PayPal account een betaling moesten uitvoeren. Later kwam de hacker terug op dit plan, en gaf hij de instructies voor het ongedaan maken van de hack zonder er geld voor te vragen.

Het bericht dat de gehacte iPhones lieten zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse tiener hackt iPhones
Sluiten