Nederlandse tiener hackt iPhones

Door: Siebren Verhoef - 21 reacties

Een 17 jarige tiener uit Hilversum heeft het afgelopen weekend enkele tientallen gejailbreakte iPhones gehackt. Het ging om iPhones die gebruik maken van SSH. Op de gehackte iPhones was een melding te lezen die niet zomaar verdween.

Doordat veel gebruikers van gejailbreakte iPhones hun standaardwachtwoord niet veranderen, was het voor de hacker makkelijk om op basis van enkele willekeurige T-Mobile ip-adressen de iPhones binnen te dringen. De hacker had hierdoor toegang tot de gegevens in de iPhone, zoals het adressenboek en alle bestanden op het toestel.

Eerst was de hacker van plan om geld te vragen voor het ongedaan maken van de hack. In het bericht op de gehackte iPhones werd namelijk doorverwezen naar een website waar gedupeerden middels een PayPal account een betaling moesten uitvoeren. Later kwam de hacker terug op dit plan, en gaf hij de instructies voor het ongedaan maken van de hack zonder er geld voor te vragen.


Het bericht dat de gehacte iPhones lieten zien

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Maced.2

  Een schop voor ze kont moet i hebben die gast…:p

 • Profielfoto
  StefanV

  Dit nieuws is al iets van 2 dagen bekend,
  heb het al gelezen op Tweakers en op nu.nl
  ik vraag me de laatste tijd echt een beetje af wat de nieuwsredactie aan het doen is?

  Verder wel boeiend bericht

 • Profielfoto
  nubbbbbb

  mosterd na de maaltijd :p maar desondanks wel interessant om het nogmaals na te lezen…

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  Ik wil niet boTTTTT overkomen Steve Werk, maar ’t bericht van Tweakers is gisteren rond 16 u. geschreven. Overdrijven is ook een vak zullen we maar zeggen. En wat maakt ’t uit; is ’t minder interessant om ’t te lezen nu?!

 • Profielfoto
  JBStudio

  en aangezien ik niet kijk op Tweakers en nu.nl, is dit voor mensen zoals ik, PERFECT! Ik snap uberhaupt niet waarom je je iPhone zou jailbreaken, maar goed dat is weer een andere discussie.

 • Profielfoto
  jf

  Inderdaad, nieuws van gistermiddag, en ook in deze snelle tijden is dat niet direct “ouds”.

  Verder wordt deze knul teveel eer toegedicht door hem hacker te noemen. Hij maakt nondeju gewoon gebruik van het standaard default wachtwoord, wat in feite idereen zou kunnen kennen. Da’s niet hacken, da’s gewoon klooien.

  Ook fijn dat deze knul bij nader inzien toch geen geld heeft gevraagd. Nounou, nobel hoor…

 • Profielfoto
  phendersonnl

  Een standaard root password weten, noem ik geen “Hacken”
  Ik verander de wachtwoorden altijd en zet sshd uit.
  Eens zien hoe ver onze “hacker” dan komt.

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Dit is dus alleen als je SSH installeert, als je dit niet doet is er niets aan de hand, staat dus helemaal los van JB. Is ook erg dom om je ww van SSH niet te passen, dan weet je dus niet waar je mee bezig bent. Dat SSH en JB niet goed uitgelegd wordt op nu.nl, etc is al erg genoeg, maar dat zelfs een apple site als OMT een nieuwsbericht schrijft alsof elke JB iPhone blootgesteld is, is wel heel triest…

 • Profielfoto
  snipper

  Valt me altijd weer op dat er bij het minste of geringste er meteen over hackers (en virussen trouwens) wordt opgeroepen. Een soort moderne boeman. Hoeveel mobieltjes met bluetooth staan er niet op de standaard 0000 wachtwoord instelling? Dat is net zoiets. Moet je ook niet zeuren als ‘hackers’ bijvoorbeeld meeluisteren naar je headset..

 • Profielfoto
  borimonster

  wistikal:p

 • Profielfoto
  vincent136

  Oud nieuws. De OMT redactie moet wel scherp blijven of wat meer achtergrond melden als ze zo laat komen met het nieuws..

 • Profielfoto
  Angelos

  Wellicht zoekt OMT nog mensen die ze kunnen helpen met nieuws verzamelen. Naar mijn weten heet het OMT en niet ANP, maar goed. Je kunt niet verwachten van mensen die vaak op vrijwillige basis; apple wistjedatjes toelichten ook een hoogwaardige to-the-minute ANP bureau moeten zijn.
  Trouwens, als we zo goed in afzeiken zijn, er staat bovenin de OMT pagina “TIP DE REDACTIE”
  wellicht een idee aan de mensen die zich aan ergeren dat nieuws 16 uur later binnen is gekomen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @vincent136 etc.: Ik erger me niet. Lees Gizmodo of Apple Insider als je problemen hebt. Ik kom naar OMT om de Nederlandstalige tekst en reacties te checken, de rest gebeurt bij Gizmodo.;)

  Cool! :p

 • Profielfoto
  macstremist

  Als hij wel geld had gevraagd was hij schuldig aan
  – Diefstal art. 310 Strafrecht (hij, die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander behoort wegneemt, met oogmerk het zich wederrechtelijk toe te kennen, wordt als schuldig aan diefstal, gestraft mrt een gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren of een geldboete van de 4e categorie. (om het wegnemen en toekennen van o.à adresgegevens.
  – afpersing, (art 317 Strafrecht)

  jammer genoeg is dit knuppeltje minderjarig

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Waar het op neer komt is dat het gewoon dom van de iPhone eigenaar is om zijn iPhone te (laten) jailbreaken. Hiermee maak je je iPhone dus blijkbaar onveilig, terwijl 9 van de 10 personen met een jailbroken iPhone niet eens weten of beseffen wat ze doen. “Pas je SSH password aan” is dus in 9 van de 10 gevallen tegen dovemansoren omdat de mensen in kwestie niet eens weten wat het is. Gewoon weer een bewijs van het feit dat je je iPhone gewoon moet laten hoe hij af fabriek is. ;)

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  joh, dit wist ik echt nog niet :O

 • Profielfoto
  Zzyzx_Rd

  Hmm, ik ben zelf ook 17 en woon in Hilversum, nu ben ik wel benieuwd naar die jongen, wieweet is het wel een klasgenootje! xD

 • Profielfoto
  casperrrrrrr
 • Profielfoto
  erwin

  Bij een JB iphone ff bosspref installeren dan kan je SSH heel gemakelijk uitschakelen.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Blij dat een paar dagen geleden mijn Sim-Kaart in de autostoel was gevallen;)

 • Profielfoto
  haangel

  He jammer, z’n hyves en twitter zijn weg..