MyBee, browser voor de kleintjes

Door: Lucas Raggers - 33 reacties

Internet en jonge kinderen, een dilemma voor sommige ouders. Wat mag je kind wel zien op het internet en wat niet? Alleen internetten met papa of mama bij of alleen?

MyBee is misschien een oplossing. MyBee is een speciale browser van KPN voor kinderen tot 11 jaar. Al langer beschikbaar voor Windows, maar nu ook voor de Mac. Met MyBee kun je ervoor zorgen dat jouw kinderen alleen dat zien op het internet dat jouw goedkeuring kan wegdragen.

Natuurlijk, je kunt alles op slot zetten en bij iedere website een melding laten verschijnen dat eerst toestemming gevraagd moet worden. MyBee gaat echter verder dan dat. Je kunt namelijk kiezen of je alleen de sites van de MyBee redactie, of ook suggesties van andere ouders wilt gebruiken. Daarbij kun je kiezen voor suggesties van tolerante, gemiddelde of strenge ouders. Op deze manier ontstaat er een immer groeiende database met veilige sites voor iedere leeftijd.

Hoe ga jij hier mee om? Laat jij je kinderen vrij los op het internet?

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  eiskoud

  vanavond meteen uitproberen op de kids:D

 • Profielfoto
  Melle

  cool

  en extra strenge ouders?

  enkel naar ‘Musti’ achtige sites en kinderencyclopedia.

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Als ik kinderen zou hebben zou ik ze tot hun 8e -/+ dit soort progammas laten gebruiken. Maar 11? Kom op, een kind van 11 hoort gewoon op internet te mogen, zonder beperkingen.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Denk dat ik dit op m’n moeder’s Mac ga zetten. En dan Safari uitzetten d.m.v. Parental Controls.:D

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Helemaal met Cespur eens! Maar toen mijn kinderen 8 waren taalden ze nog niet naar internet en nu zijn ze te oud voor deze betutteling (de jongsten zijn 10 en 11) en wijs genoeg om de ellende van de zinnige pagina’s te onderscheiden. Ik kijk zo af en toe eens mee en ben nog helemaal niks onverantwoords tegengekomen. Zelf het net ontdekken hoort in 2009 ook bij wereldwijs worden…

 • Profielfoto
  Koerdish

  dat zou wel lache zijn R-Flow :p

  maar ik ben niet mee eens met Ruud en Cespur.

  ik heb nu al 3jr gegeven aan kinderen en ouderen. wat ik merkte dat heel veel kinderen op bepaalde kwamen dat je als dat helemaal niet wilt. heel vaak door pop-ups en soms door misleidende reclames. nieuwsgierige kinderen klikken op als en dat zijn de meeste kinderen. ik geef een voorbeeld aan 1 van de leerlingen die les moest gaan geven, hij was op internet gegaan om speeltje te spelen en hij had een banner gezien met hele leuke speelgoed te koop en dat kind op geklikt vervolgens had hij een site gekregen met “ADULT” spullen gekregen. hij had van als en nog wat geklikt vervolgens had de site om bankpas gegevens gevraagd en de kind had de pas bij zijn vader had gehaald en mooi als zitten invullen waardoor de week daarop zijn moeder een pakketje gekregen met daar alle speelgoed en meerdere dvd’s gekregen de rekening 800euro. PS: de moeder was boos geworden op haar man, omdat ze dacht dat hij het had gedaan hahahaah maar de kind moeder horen zeggen nou je doos met speelgoed is binnen tegen haar man en kind helemaal blij en denken dat ie heel veel goed gekregen;) :p

 • Profielfoto
  rdesign

  The internet is for porn.:)

 • Profielfoto
  thommthomm

  @Cespur
  Zelf 12? Ik snap dat ouders ervoor willen zorgen dat een kind van 11 geen porno ziet.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @rdesign::lol:
  T.e.m. acht is dit OK, maar dan wordt het Parental Controls.

 • Profielfoto
  Flimofly

  psst, het is [papa] en [mama]

 • Profielfoto
  sypie

  @Flimofly: die is wel heel ernstig inderdaad. Misschien iets te veel met de parental control bezig “papa” en “mama” komen niet door de spellingscontrole;-)

 • Profielfoto
  Trat

  Vooral lekker doorgaan met je iphone veranderen in een windows telefoon (zowel qua beveiliging als ook qua looks met die spuuglelijke winterbord gezwellen voor op je iphone) en de poorten voor dit soort dingen wagenwijd open zetten!

 • Profielfoto
  brinkey

  Wat heeft dit met de iphone te maken??

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ brinkey

  waarom zou het er iets mee te maken hebben?

 • Profielfoto
  strigoi

  Koerdish, waarschijnlijk was het ook gewoon de man geweest en gaf hij zijn kind de ‘schuld’;) Hoe moeten wij mannen anders spullen het huis binnen krijgen waar vrouwlief het niet mee-eens is?

 • Profielfoto
  sypie

  Ik denk dat Trat het andere nieuwsbericht had moeten hebben over het ING gebeuren op de iPhone…

 • Profielfoto
  Undaunted

  Blokt zo’n applicatie ook gewelddadige youtube filmpjes zonder youtube als geheel te blokken?

 • Profielfoto
  brinkey

  @ powermac
  Dat vraag ik dus ook aan Trat;)

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ Koerdisch, ook zeer geloofwaardig dat zo’n kleine spruit zomaar bij de creditcard van pappie kan en alle gegevens bovendien juist kan invullen :angry: :p

 • Profielfoto
  brandfles

  Ik vind het wel een coole app, ziet er mooi uit allemaal.
  Iedereen kan wel leuk een mening hebben over de kinderen van een ander (en het is helemaal makkelijk als je nog geen kinderen hebt) maar het is de verantwoordelijkheid van de ouders en die kijken zelf maar wat ze wel en/of niet doen op dit soort punten.

 • Profielfoto
  Bonte

  We zullen hem zeker uittesten maar tot nu toe hebben we geen beperkingen op het surfgedrag van de dochter, ze is nu negen maar mag al een paar jaar vrij surfen. Als er bloot te zien is klikt ze weg en zoekt verder naar de games die wil spelen. De Google settings zijn meer dan voldoende.

  Mac is wel makkelijker natuurlijk, een ‘porn-storm’ zoals op PC kunnen wij niet krijgen. :)

 • Profielfoto
  tarun

  Werkt helaas niet op een iMac G4 met 10.4.

 • Profielfoto
  joesixpack

  Bij openen van app moet ik mijn beheerderswachtwoord opgeven. Wat is dat no, hebben anderen dat ook?

  Webbrowsers runnen op mijn computer *nooit* als beheerder, ook mybee niet. #fail.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Zo, en nu eerst maar eens onemorething als 21+ aanknallen

 • Profielfoto
  tarun

  @joesixpack: het beheerderswachtwoord is bedoeld om een kind toegang te geven tot een nieuwe site. Zonder dat wachtwoord lukt dat niet, zo kan een kind niet vrij het internet op.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Mijn zoon had laatst aan allerlei prijsvragen meegedaan, waardoor de sms’jes opeens binnenknalden. Mijn telefoonnummer had hij uit het wiewatwaarboek van school gehaald. Lekker. Maar verder is hij met zijn 9 jaar erg preuts, ik controleer zijn surfgeschiedenis dagelijks en hij doet niets geks.

  Maar het verhaal van Koerdish vind ik nogal sterk, met alle respect. De gegevens van een bankpas zijn niet voldoende om geld mee over te maken.

 • Profielfoto
  brinkey

  Wellicht was het een credit card.

 • Profielfoto
  joepie

  Zulke infantiele browsers (EO-Browser) zijn voor kinderen tot pak em beet 8 jaar. Deze kinderen moeten buitenspelen en hutten bouwen. Die enkele keer dat ze dan op een regenachtige woensdagmiddag over het internet zwerven gaan ze echt niet bewust op zoek naar “pussy”.
  Ik heb 3 kinderen in de leeftijd van 7, 10, & 11. Wij voeden liberaal op. En ja, ze hebben wel eens stiekum spannnde filmjes zitten kijken. Vinden ze niks aan.(dat komt later nog..)
  Vrije gedachtenvorming vraagt een open blik. Daar hoort een niet-restrectieve boekenkast bij, “the world is their oyster”.
  Wij leren ze het verschil tussen goed en verkeerd. Tot zover zijn onze resultaten zeer bevredigend kan ik u melden.

 • Profielfoto
  Fingerlicking

  Het idee is leuk, de uitvoering echt slecht te noemen!!!

  Net ff geprobeerd ajax.nl toe te voegen. (moet ieder kind op kunnen toch???!!!)

  Elke pagina binnen die site moet geaccepteerd worden….. Kan je net zo goed naast je kind blijven zitten als ie gaat surfen.

 • Profielfoto
  aspers

  @rdesign

  Hij blijft leuk hé!!! ;)

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik ben nu 17 en mijn ouders hebben eigenlijk nooit echt moeilijk gedaan over wat ik op internet deed. Nu stond tot mijn 15e de computer in de woonkamer, dus dat draagt daar misschien wel aan bij. Voordeel daarvan is dat ouders wel af en toe even een blik kunnen werpen, zonder dat ze bij wijze van spreken je hele MSN-gesprek kunnen meelezen. Trouwens, de geschiedenis van je kind doorneuzen vind ik echt niet kunnen! In je surfgedrag moet je privacy kunnen hebben. Wijs dan je kinderen in ieder geval nog op de privémodus. Ik denk dat open met kinderen over internet praten (zoals mijn ouders hebben gedaan) beter is dan stiekem de geschiedenis doorpluizen.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Even op mijn vader uitproberen:D
  Zelf ben ik nog minderjarig, maar als ik dat verhaal van Koerdish hoor,
  zal ik er later vast wel eens over denken:D

 • Profielfoto
  Kleintje

  Kinky.nl kende hij nog niet ;)

  Nah….gaat er weer af. Veel te omslachtig. Had liever iets slimmers gezien wat echt de inhoud nakijkt….

  (heb niet idee dat mijn kids dingen zien die niet zouden mogen als je de duitse K3 buiten beschouwing laat…)