Microsoft: Windows 7 geïnspireerd op Mac OS X

Door: Siebren Verhoef - 83 reacties

Wat veel Mac gebruikers eigenlijk al een wisten, is vandaag toegegeven door Microsoft ‘partner group manager’ Simon Aldous. In een interview met PCR zegt hij namelijk dat veel mensen over Mac OS X zeggen dat het grafisch goed in elkaar zit, en dat het makkelijk te gebruiken is. Daaraan voegt hij toe: “Wat we geprobeerd hebben met Windows 7 is om een Mac ‘look en feel’ te creëren op grafisch gebied”.

Windows 7 blijkt dus officieel te zijn geïnspireerd door Mac OS X. Behalve over de grafische kant van Mac OS X, is Simon Aldous niet positief over het Mac OS X. Zo is hij van mening dat het Windows-platform veel stabieler is dan het Mac-platform: “We hebben de gebruikersinterface [van Windows 7] sterk verbeterd, maar het is gebaseerd op de stabiele Vista-kern, die veel stabieler is dan het huidige Mac-platform”.

Onthoud dus goed: Mac OS X mag er dan mooi uitzien en gebruiksvriendelijk zijn, maar het Windows-platform is stukken stabieler…

Reacties

83 reacties
 • Profielfoto
  Spongebob

  “stabiele vista-kern”, is dat niet een conditio sine qua non???

 • Profielfoto
  Brims

  Ben benieuwd!
  Dan mag het wat mij betreft wel in de krant!

  Gelukkig hoef ik nog niet 4 keer per jaar mijn Os opnieuw te installeren.

 • Profielfoto
  Renzsz

  *Proest*

  :angry:

 • Profielfoto
  Josh_b

  WHAHAHA wat een giller. Alle blue screens komen dus uit deze “”stabiele kern””. Wat een grapjassen daar bij MS. Ik heb op mijn macbook pas 1 of 2 keer een kernel panic gehad. Op mijn Windows PC al veel vaker. Dus mijn eigen conclusies zijn duidelijk.

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Die noemt even tussen neus en lippen door BSD instabiel. bladiebla

 • Profielfoto
  MrGlenneke

  Volgens mij krijgen alle mensen die bij microsoft werken een cursus ‘Hoe geloof ik mijn leugens’

 • Profielfoto
  PatrickHopman

  Mac OS X mag er dan mooi uitzien en gebruiksvriendelijk zijn, maar het Windows-platform is stukken stabieler…

  Haha made my day

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Heb eerlijk gezegd weinig ervaring met Vista (Macs met Snowleopard en Pc’s met XP), maar is het wel zo instabiel? Heb nog geen hangers / crashes / bsods gehad de keren dat ik er mee gewerkt heb.

  Het is poeptraag, dat wel, maar instabiel heb ik het nog niet meegemaakt.

  Evenmin OS X overigens, heb ik de 5 jaar dat ik nu op de mac zit welgeteld 2 kernelpanics gehad (door een eye-tv die ik loshaalde… that’s all).

 • Profielfoto
  F_Vervoort

  @Spongebob. Lijkt me eerder een “contradictio in terminis” :)

 • Profielfoto
  JOR

  leugenaar:D

 • Profielfoto
  2k

  Als je normaal met je PC omgaat, heb je ook op een Windows pc weinig last van instabiliteit, virussen, spyware etc. OSX loopt wellicht wat vloeiender, maar het is ook weer niet zo dat Windows een ramp is, zoals vele fanboys het wel zien. Vista vond ik ook niet best, maar XP draait hier al ruime tijd zonder problemen. En daarentegen kan een Macbook ook vastlopen of mankementjes hebben. OSX is misschien iets stabieler (minder snel haperingen ed), maar XP vind ik gebruiksvriendelijker. In Tiger zitten gewoon functies die steeds anders reageren, niet doen wat je verwacht, of mogelijkheden niet bieden. Zal met Snow Leopard wel alweer verbeterd zijn, maar toch.
  Hoe dan ook, elk systeem of OS heeft zo voor en nadelen, dat blijf je houden.

 • Profielfoto
  F_Vervoort

  @Spongebob. Maar taalkundig gezien is dit een oxymoron

 • Profielfoto
  Peett-

  Daar zijn de fanboys weer, leuke vooroordelen.

  Vista traag? Op een PowerMac G4 draait Leopard ook niet zo lekker meer.

  Ga eerst even zelf een halfjaar intensief met Vista werken, voordat je zulke uitspraken doet.

  Ik zou Vista/Windows 7 en OSX naast elkaar stellen. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen.

 • Profielfoto
  Wess..

  Zouden ze het zelf geloven?

 • Profielfoto
  heldopslippers

  hij heeft helemaal gelijk !! .. ik moest laatst mijn computer (mac) restarten vanwege een update of zo !! …

  Ik vind het echt niet kunnen dat ik mijn mac zeker 4 keer per jaar opnieuw moet opstarten! .. (ik denk dat ik maar overstap op windows 7 of ME ofzo)

  :angry:

 • Profielfoto
  McShamus

  “Wat we geprobeerd hebben met Windows 7 is om een Mac ‘look en feel’ te creëren op grafisch gebied”… Nou, dat is dus mislukt.

  @F_Vervoort: Neen, een oxymoron is een stijlfiguur waarbij de letterlijke betekenis van de woorden elkaar tegenspreken. Een Vista kernel heeft niet alszodanig een betekenis.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Inderdaad, Windows 7 zal wel een stabielere kern hebben dan Windows Vista of wellicht zelfs Windows XP, maar zeker niet zo sterk als OS X/Unix.

  Ik heb sinds mijn Mac nooit meer zoveel vastlopers of herinstallaties gehad!

 • Profielfoto
  bedhead

  Choch ja, als het lekker werkt waarom niet :).

 • Profielfoto
  queenfan

  @peett, ik heb genoeg gewerkt op Vista en ja het is zo instabiel als de pest.

  De systemen waar ik mee gewerkt heb zijn nieuwe systemen met nieuwe hardware enz.

 • Profielfoto
  alstead

  Ze bedoelen met stabieler-> labieler.
  dan klopt het:D

 • Profielfoto
  Petje

  Ik zeg maar een ding……

  Ha Ha ha ha ha ???

 • Profielfoto
  Spinvis

  @Peett- op woensdag 11 november 2009 13:42

  Kerel, je benchmark mag wel even iets uitgebreider. De PowerMac G4 werd van 1999 tot 2003 geproduceerd. Zet Vista op een systeem wat 6 tot 10 jaar oud is en het werkt ook voor geen meter.

  Voor jouw info: Vista werd voor consumenten begin 2007 geïntroduceerd en Leopard (10.5) eind 2007.

  Nb. Het zijn trouwens geen vooroordelen, keiharde ervaringen zijn het. Sowieso veeg ik de vloer aan met jouw reactie, ’t raakt kant noch wal!

 • Profielfoto
  lEl

  Ik heb Leopard op een G4 draaien eerlijk gezegt…
  En Tiger op een iMac G3…
  En het doet wat het moet doen, dus np.

  Vista werkt idd niet zo vlot als er gezegt wordt; op school hebben we uit armoede gedowngraded naar XP

 • Profielfoto
  JTD

  “op school hebben we uit armoede gedowngraded naar XP”

  Dat heet bij MS toch een upgrade

 • Profielfoto
  Angelos

  zo zo zo, we houden van Mac en we zijn blind!!
  Test eerst voordat je oordeelt zeg ik.
  Ik heb ook een Mac, maar doe geen uitspraken over dat W7 niet deugt, heb het namelijk niet geprobeerd/getest. Als je gaat testen dan is wel de eis dat je beide OS dezelfde tijd gunt en ook gaat vergelijken met de software aanbod. Met dat laatste staan we totaal niet sterk helaas, en NEE..niet overaal voor is er een Mac OSX variant voor. Verder ben ik wel tevreden met mijn mac, begrijp me niet verkeerd.

 • Profielfoto
  brandrob

  En dat moet ik geloven!? In de tijd dat ik met Windows werkte, ook met Vista, kreeg ik elke dag wel een vastloper. Ook met mijn inmiddels Windows 7 draaiende computer al diverse keren een vastloper gehad!

 • Profielfoto
  joerideleebeeck

  Ik draai nu al meer dan een jaar Windows 7, en ik heb minder crashes gehad op windows dan op Mac.
  Windows 7 liep al vanaf het in de alfa-fase was zeer stabiel, ik heb hem nog maar één keer moeten uitzetten via de reset-knop (door een te warme videokaart).
  Ik draai ondertussen al meer dan een maand Snow Leopard, en daar heb ik al veel meer op lopen vloeken… Bij elke handeling die je doet krijg je een strandbal.
  Al de fanboys die lopen te roepen dat Mac OS X het beste is, die hebben nog nooit Windows gebruikt (of verkeerd gebruikt). Elk OS heeft zijn voor -en nadelen.
  Ik gebruik nu beide naast elkaar, en dat werkt goed. Zonder fanboy te zijn van Mac of Windows.

 • Profielfoto
  Thmas

  @ Spongebob
  ik zal maar zo zeggen; suum cuique

 • Profielfoto
  1234

  ben eigenlijk best benieuwd, mijn pa wist me te vertellen dat W7 toch echt heel stabiel is, en ik op mijn beurt ben sinds leopard helemaal niet zo te spreken over de Stabiliteit van OSX.

  Betekend trouwens niet dat ik overstap hoor.

 • Profielfoto
  hair-b

  Hahaha…

  Dus.

 • Profielfoto
  plonserd

  Windows 7 al uitvoerig getest, en best wel tevreden van eigelijk!
  was al geleden van windows 2000 datk nog ‘met plezier’ met windows werkte.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Dus al die foutmeldingen in Windows zijn gewoon schermdecoraties.:D

 • Profielfoto
  Electr0n

  Dat Windows 7 stabieler is wist ik wel.
  maar bter is het niet hoor. Maar we zullen zien!

 • Profielfoto
  Josh_b

  Die strandballen in Mac zijn inderdaad een probleem. Maar uit eigen ervaring blijkt dat je die strandballen niet hebt na een clean install. Ik had ze alleen toen ik een upgrade had gedaan.

 • Profielfoto
  Rickje

  Wil ik toch graag even zeggen dat ik mijn huidige uptime van 12 dagen en mijn vorige uptime van 15 op mijn 10.6.1 systeempje helemaal fantastisch vindt en het draait ook als een (blote – ingezeepte) tiet.:p

  Zoiets durf ik met windows niet aan. Bewijs, of ik geloof het niet.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Fanboys. Dat is het enige wat ik kan zeggen.

  Windows 7 is zeker goed, OSX evenmin. Hou er eens over op.

 • Profielfoto
  sannie

  grappig….ik vind de userinterface van windows 7 dus een drama….ik heb het gevoel dat ik een slechte kleuterschool binnenstap als ik alleen het aanlog scherm al zie. om over de rest van de oogverblindende slechte interface maar niet te spreken. Probleem is gewoon dat MS gebruikers onvolkomendheden accepeten.

  Zit net voor een klant e.a. te doen op een windows 7 omgeving…..moet ik verdorie 3 keer bevestigen als ik een bestandje van naam wil wijzigen….dit is toch niet meer normaal! en om een menu naar voren te toveren moet ik eerst de alt-toets indrukken (duurde een uur voordat ik daar achter was)

  Ik kan echt alleen nog maar lachen om dit soort berichten….ondertussen zie ik om mij heen steeds meer macs verschijnen bij mensen die windows helemaal zat zijn.

 • Profielfoto
  sannie

  @joerie…..ik heb vandaag op de officiele versie van windows 7 al twee crashes gehad….gloednieuwe kaal geinstalleerde machine met slechts een (nota bene Microsoft) programma erop….en ga me niet vertellen dat het aan mij ligt…..want het is gewoon een voorgeinstalelerde versie.

 • Profielfoto
  iphonerox

  Met als groot voordeel dat windows Explorer heeft en daarmee een kanjer van filemanager heeft. Finder is echt een belachelijk stukje software. Ik zie apple daar helaas niets aan veranderen. grr

 • Profielfoto
  joerideleebeeck

  @sanderzw:
  ik heb eerst een upgrade gedaan van leopard, toen had ik elke 10 seconden een strandbal.
  Daarna toch maar even een clean install, nu is het minder (lees elke 2 min) dus toch nog altijd niet zoals het zou moeten…
  Elk OS heeft z’n beperkingen, fanboys en voordelen. Geen enkele is de beste / slechtste… Dat is mijn besluit.

 • Profielfoto
  apple_fan

  We hebben de gebruikersinterface [van Windows 7] sterk verbeterd, maar het is gebaseerd op de stabiele Vista-kern, die veel stabieler is dan het huidige Mac-platform”.
  daar verloor die zijn geloofwaardigheid. ik heb al zo vaak gehad dat windows Explorer gecrasht is.

 • Profielfoto
  Macteach

  >Betekend trouwens niet dat ik overstap hoor.

  Betekent wel dat je iets moet leren over d’s en t’s :p

 • Profielfoto
  Maced.2

  deze zeker niet gelezen…Lek in Windows is zeer ernstig

  http://www.nu.nl/internet/2120865/lek-in-windows-zeer-ernstig.html :D

 • Profielfoto
  wimbers

  ik heb beide draaien, en beide hebben problemen.
  macosx is niet altijd stabiel (applicaties knallen er af en toe uit, onverklaarbare strandballen)
  -windows idem.
  af en toe onverklaarbare vertragingen en program freezes.
  beide ervaringen op verschillende machines.

  wat ik ermee wil zeggen is dat dit statement onzin is, maar andersom ook.
  mac osx is niet de heilige graal. net zo min als windows

  in het algemeen vind ik mac osx fijner werken, maar er zijn ook taken die ik onder windows wat prettiger vind.

  een groot gebrek onder osx vind ik het gebrek aan upnp ondersteuning van itunes

 • Profielfoto
  Marius1976

  Sorry, maar er is maar 1 systeem in dit huis stabiel, en dat is mijn atari 800XL uit 1983. Deze computer heeft nu inmiddels een uptime van 732 dagen, 6 uur en 35 minuten.

  Het enige wat deze computer ooit heeft doen uitvallen was een stroomuitval. Dat is nu ondervangen met zo’n powergeval. Nee… ik heb nog geen Mac of PC dat zien evenaren. Mijn BBSje is alleen met een kernbom plat te krijgen.

  Daar zouden de heren en dames in Cupertino en Redmond nog een hoop van kunnen leren.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Hebben ze bij MS die Irakese minister van Informatie in dienst genomen? Je weet wel, die van tijdens de tweede golfoorlog.

  Er zijn momenteel geen Amerikaanse soldaten in Bagdad…

 • Profielfoto
  63743 Master

  Leuke 1april grap! :D

 • Profielfoto
  Jesper

  Typisch Microsoft

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  Ik zeg niet dat win 7 stabieler is, maar ik vind Snow Leopard behoorlijk instabiel.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Marius1976: geen eerlijk vergelijk natuurlijk. Jouw Atari 800XL is een Volkswagen Kever met luchtgekoelde motor die nog loopt als er 2 houten zuigers en geen olie in zit. OSX en Windows 7 daarentegen zijn erg ver geavanceerde 12 cilinders met hypermodern motormanagement. Als er een sensor uitvalt die de uitlaattemperatuur meet, werkt de hele motor al niet meer behoorlijk. Een MS DOS machine krijg je ook niet plat, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het OS geavanceerd of goed is. En mij lijkt het sterk dat ze bij Microsoft of bij Apple nog wat kunnen leren van een 100 jaar oud operating systeem van Atari;)

  Ik ben het verder niet eens met de klachten dat Snow Leopard instabiel is. Ik werk op een systeem dat al 3x is gemigreerd naar een nieuwe iMac en wat nog steeds erg stabiel loopt. Overigens gaat op mijn vers bestelde 27″ alles nieuw geïnstalleerd worden, ik wil ook wel eens met een verse start beginnen na 5 jaar met dezelfde installatie te hebben gewerkt. Al met al geloof ik best dat Windows7 ook stabiel is, ik bedoel: die jongens in Redmond moeten het toch een keer voor elkaar krijgen zou je zeggen? :p

  Al met al blijf ik echter een OSX aanhanger. De combinatie van gebruiksgemak, stabiliteit en de fraaie omgeving blijven mij aantrekken. Dat kan een ander natuurlijk net zo gemakkelijk van Windows 7 zeggen. Ik denk dat ook dat beide systemen op dit moment gewoon erg goed zijn. Er zullen altijd wel instabiele Windows systemen en instabiele OSX systemen te vinden zijn, geen van beiden is foutloos of probleemloos.

 • Profielfoto
  arturo

  Ik heb beide draaien op mijn Macbookje Pro. Via bootcamp heb ik Windows 7 lopen. En ik moet eerlijk zeggen dat het goed loopt. Nog geen foutmelding gehad, nog niet vastgelopen.Diverse spellen geprobeerd en dat gaat helemaal goed. Dus het is wel degelijk een vooruitgang ten opzichte van Vista.En natuurlijk verteld die man van Windows wat hem het beste uitkomt. Preken voor eigen parochie heet dat.

  Op deze manier heb ik het beste van twee werelden. En zeg nu zelf je hebt toch meer aan twee goed werkende systemen dan 1 goed systeem.

  Dus laat iedereen nu eens verder kijken dan zijn neus lang is en ga het eerst eens uitproberen voordat je er een oordeel over geeft.

  Wat wel een feit is is dat de beste computer waar Windows op draait toch echt een Mac is.

  Ik ben in ieder geval een tevreden Leopard en Windows 7 gebruiker.

 • Profielfoto
  wimbo

  OSX versus Windows == Appels versus Peren in mijn optiek.

  Nadeel van Windows (maakt niet uit welke versie) is de afhankelijkheid van de drivers die door de HW leveranciers gemaakt worden. Apple heeft dat niet, omdat die alles ‘in-house’ doen. Die hebben controle over wat wel en niet ‘mag’. Iets wat voor veel Windows gebruikers als een beperking worden gezien (als excuus dan;) ).
  Als het op mijn Mac fout gaat heeft het 99 van de 100 keer te maken met een ‘driver’ voor een randapparaat.
  Die driver afhankelijkheid nekt Windows veel meer.

  @arturo: het is retestabiel, omdat Apple de drivers maakt voor de hardware binnen het Windows OS. Geen third-party meuk.

 • Profielfoto
  7836

  Grappig. Als een expert op gebied van software ontwerp bij Microsoft beweerd dat iets ‘beter’ is (erg subjectief) dan is dat natuurlijk voor de fanboys hier niet zo. Die weten alles beter. Niet subjectief; ze weten het echt gewoon zeker. Op basis waarvan?

  Enfin; zoals de mensen in deze thread die wel kunnen vergelijken terecht beweren; elke OS heeft voor- en nadelen. Feit is dat de kernel van Vista of Windows 7 zeer, zeer stabiel is. Mensen die hier iets roepen over blauwe schermen praten over de situatie van 2000 of zo; ik heb ze in ieder geval al jaren niet meer gezien. En ik gebruik ook Leopard op twee iBooks en heb toch regelmatig hangups, strandballen e.d.; wil niet zeggen dat Leopard daarom slecht is maar als een struisvogel beweren dat het goed is omdat het BSD is, is onzin. Lees de blogs, lees de CERT meldingen en je leest ook over BSD bugrapporten, security problemen etc.

  Of volg gewoon een paar dagen de forum berichten in de rechterkolom op de homepage van onemorething. Een groot deel van die berichten gaan toch over problemen met Apple hardware of software… hoe zit dat dan heren en dames fanboys? Zijn dat verzinsels of zo? Zijn die problemen niet echt?

  Zwart/wit, goed/fout discussies tenderen naar dominee spelen en dan sluit je je af voor waarheden.

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Cenobyte

  +1 voor jou. Je bent echt de EERSTE die serieus ingaat op mijn telkens terugkerende atari opmerking, en je reactie is ook perfect natuurlijk.

  Desalniettemin moet ik toch zeggen dat ik toch wel erg trots op m’n oude klassieke atari 8bit ben hoor;) maar goed, back on topic:D

 • Profielfoto
  thommthomm

  Ik vind Mac OS X toch zeker beter dan Windows. Vista was echt vreselijk traag, teveel popups, ik weer terug naar XP. XP is minder gebruiksvriendelijk als OS X en niks is logisch in XP.
  Maar Windows 7 is toch wel goed:D Vooral met veel schermen faalt OS X gewoon. Ze hebben expose maar dat is onoverzichtelijk en moeilijk te activeren, het ingedrukt houden van het icoontje duurt te lang. De nieuwe taskbar van Windows 7 is gewoon een betere versie van de dock.
  OS X is stabieler, dat is zeker, en dat blijft het grootste probleem van Windows na virussen. Je moet bij SL wel een clean install doen, na een update ging het fout bij mij. Bij W7 is dat ook zo alleen cheat Microsoft door een update vanaf ongeveer elke versie behalve Vista Ultimate niet mogelijk te maken

 • Profielfoto
  Macteach

  >Als een expert op gebied van software ontwerp bij Microsoft beweerd dat iets ‘beter’ is

  ‘beweerd’

  …wat hebben jullie toch met d’s en t’s op dit forum… :angry:

 • Profielfoto
  7836

  @Macteach,

  Dat doen we om jou wat te doen te geven.

  Een blog of een forum is geen CV, geen memo, geen notarieel stuk maar gewoon gedachtenspinsel. En ja; daar sluipen dat wel eens fouten in. Erg he!

  Mea culpa. Zal het nooit meer doen.

  Zo goed?

 • Profielfoto
  arturo

  @Macteach een hele diepe zucht…..best wel irritant, ik sluit me dan ook aan bij mijn voorganger.

 • Profielfoto
  andrevdvries

  Spinvis: “Zet Vista op een systeem wat 6 tot 10 jaar oud is en het werkt ook voor geen meter.”

  zeg maar gerust; dat werkt niet.. ik sweer je.. vista is echt een mislukking geweest in de windows geschiedenis…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Zo, één berichtje en mijn mac-hatende-windows-freak collega is uitgel*ld:D

 • Profielfoto
  The Student

  Mag ik van een van jullie effe een teiltje om in te lachen. Waar halen ze in gods naam het idee vandaan dat windows “stabiel” is. Je moet eens voor de “gein” windows draaien onder bootcamp, dan begint je mac in een keer te blazen en lawaai te maken, zeker allerlei regelsysteempjes in windows die je hele systeem “stabiel” houden.

  HAHAAAA HAAAAAA !

 • Profielfoto
  Macteach

  >@Macteach,
  >Dat doen we om jou wat te doen te geven.

  Ah, dan is het goed! ;)

 • Profielfoto
  hucks

  haha, ik werk thuis altijd met windows omdat ik me door typische redene geen mac heb aangeschaft.
  op school werk ik met oudere mac versies en oudere macs.
  ik vind daar al alles vele beter gaan en mooier dan op windows, enkel zijn de school computers traag omdat ze ook al heel oud zijn denk nog een van de eerste generaties. op school, nog NOOOOIT een crash meegemaakt in mijn klas. hier thuis met windows vista veeeeeel crashes, nu heb ik hier windows 7 heb ik 1 crash gehad.

 • Profielfoto
  iSponge

  Hij geloofd ook nog in de paashaas zeker?:D haha..

  Laat ik het zo zeggen (voor ik de anti-fanboy’s achter me aan krijg) -> IK VIND <- Mac OS beter dan MS, en dat is uit ervaring.

 • Profielfoto
  macmike

  Haha Microsoft het blijven een stel stakkers. Gelukkig wordt de wereld langzaam wakker dat er meer is dan de rotzooi van Microsoft. Ik heb deze firma dan nog niet kunnen betrappen op een werkelijk goed product. En dan de vraagprijs voor een full versie Windows 7 voor 300 nog wat Euro. Dan wordt je pas echt belazerd waar je bij staat. Maarja dan heb je voor dat geld wel een hele stabiele kernel….Sukkels!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Marius1976: het zijn ook erg mooie machines met doordachte software, die oude 8-bitters. Ik ben persoonlijk meer een Amiga fan, maar heb daar ook dezelfde mening over: vroeger kon men een ferm stukske programmeren ;)

  Maar goed, om topic: XP was bagger, Vista nog veel grotere troep, Windows 7 is toch wel een enorme verbetering. Ik heb ook een grote #$@%%# hekel aan Microsoft, maar ik moet zeggen dat ze met 7 een grote come-back hebben gemaakt. Het zal persoonlijk blijven wat “beter” of “mooier” is, de een houdt van een Porsche, ik verkies een Corvette. Ook daarover kan men uren debatteren wat beter is.

  Het komt gewoon neer op: wat verwacht jij van je systeem. Iedereen heeft andere verwachtingen, dus elk systeem zal zijn aanhangers blijven houden. We kunnen argumenteren tegen die tegenpartij tot we blauw zien, Ajax mensen blijven voor Ajax en PSV-ers blijven voor PSV :p

 • Profielfoto
  iDuck

  Windows mag nog steeds niet gebruikt worden voor aansturing van kernraketten, hartapparatuur e.d. Zegt genoeg.

  En ook uit ervaring kan ik melden dat OS X veel stabieler werkt dan Windows 7. Het is een verbetering, maar na een paar weken werd het systeem (wederom) merkbaar trager. En ik moest toch even zoeken naar de echte verschillen met Vista.

 • Profielfoto
  applelover123

  HAHAHAHAHhahahahhahahHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  arturo

  Het blijven trieste reacties van de fanboys. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf vervend (tevreden)en een realistische Apple gebruiker gebruiker.Ik kan maar weinig mensen betrappen op zinnige reacties. Ik heb nou niet de indruk dat de proef op de som genomen is. Eerst proberen en daarna gegronde kritiek leveren. Uit het feit dat bij sommige mensen de computer maar blijft “crashen” kan ook iets over de gebruiker zelf zeggen. Niet altijd naar het OS wijzen, en zeker niet elkaar maar klakkeloos na-papagaaien.

 • Profielfoto
  macmike

  @arturo: Werk jij voor Microsoft of zo? Dagelijks zit ik op mijn werk met Windows XP-Vista en 7 Opgescheept Ik ben echt blij dat ik thuis wel fatsoenlijk kan Photoshoppen en wel normaal kan werken zonder dat de programma er uit knallen of er allerlei iritanten waarschuwingsvensters opdoemen. Bovendien een systeem wat na een een kwartaal merkbaar langzaam begint te draaien roept bij mij vraagtekens op.
  Echter ik heb het geprobeerd maar helaas Windows kan mij bij lange na niet overtuigen.Bovendien als je als firma toegeeft dat je het systeem jat van Apple dan kan dat nooit beter of gelijkwaardig zijn.

 • Profielfoto
  arturo

  @macmike: Nee, ik werk niet voor Microsoft. Als je mijn berichten goed leest, dan kun je daar uit op maken dat ik een zeer tevreden Mac gebruiker ben. Ik tik dit berichtje dan ook op een Macbook pro. Ik weiger echter om oogkleppen op te zetten en bij het minste of geringste windows te gaan bashen. Sommige Macgebruikers denken het alleenrecht op een goed besturing systeem te hebben. Natuurlijk vind ik Leopard stabieler en werk ik voor 95 % op een Mac. Maar de meeste reacties zijn zwaar overtrokken. En ik zal het geluk wel hebben dat ik nooit problemen heb met WIndows.
  En over het jatten van Microsoft. Ik zeg altijd beter goed gejat, dan slecht zelf verzonnen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @.joeri.: Puur subjectiviteit! Bij mij is het exact het tegengestelde en ik ben ook Microsoft-developer (sinds RC 1.000)! :angry: Windows-fanboys don’t have a life (niets persoonlijk, hoor).

  “Windows 7 is gebaseerd op de stabiele Vista-kern”: Ik mis de volgende smiley: :lol-to-death:

  Windows zal de Mac-kern nooit bijbenen: UNIX wordt gewoon verbeterd door miljoenen gebruikers en duizenden professionelen. Windows wordt gemaakt door tientallen werknemers met goede creativiteit (in de zin van kopiëren).

 • Profielfoto
  arturo

  De conclusie van dit alles is: Windows 7 is stabiel zolang je het maar op een Mac installeert.:D

 • Profielfoto
  Cea

  Ik kan maar 1 ding zeggen, de reden dat ik nu een Mac heb is Vista. Vroeger Xp gebruikt en dat was best te doen, geen reden om over te stappen. Daarna een upgrade vista ultimate gekocht ( de prijs alleen al!) en geinstalleerd. de miserie begon, nog nooit zoveel ellende met een pc gehad. in een paar weken een jaartje ouder geworden.
  Simpele taken of handelingen in vista was een hel, een usb stick of externe HD aankoppelen was niet meer vanzelfsprekend, Vensters met hopen, maar mounten nougabollen.
  Over win7 ga ik me inderdaad niet uitspreken, niet getest of gebruikt.
  Maar zeggen dat Vista best wel goed was is er flink over, zelfs microsft geeft het toe, zowel verkoopcijfers als veel sneller ontwikkelen-cyclus naar win7.

 • Profielfoto
  vinkofunk

  @Peett en alle andere losers: Windows is nooit stabiel geweest! Wat doe je hier überhaupt? Ga lekker op je xbox spelen, flapdrol. Windows is lelijk, gebruiksonvriendelijk, instabiel en erg, erg inferieur. Ik begrijp best dat veel overstappers nog twijfels hebben, die goeie oude tijd ook toen je voor het eerst een pc ging gebruiken en windows er voor je was..wake up, pannekoek! Het dorpje waar je vandaan komt is echt niet het leukste gehucht en je moeder is echt niet de liefste vrouw op aarde. Het is wel je idenditeit, ja, denk daar maar eens over na.. ;)

  ..en spaar intussen nou gewoon voor een echte pc, zoals mijn mbpro 2.8 (lol), you cheap bastard!

 • Profielfoto
  MB12

  Ik had Microsoft bijna serieus genomen, totdat ze kwamen met “Omdat Windows 7 is gebasseerd op de stabiele Vista-Kern”.

  Windows 7 is alleen beter dan Windows Vista, niet beter dan OS X. Snow Leopard heeft vergeleken met Leopard veel crashes, maar is nog steeds vele malen beter dan Windows 7. En dan zeggen ze dat Snow Leopard een service pack is, terwijl het echte service pack eigenlijk Windows 7 is, waar ze je vervolgens 300 euro voor laten betalen. Het enige nieuwe aan Windows 7 is de taakbalk en UAC. Verder zijn het eigenlijk gewoon allemaal bug fixes. Bij Snow Leopard zijn er gewoon enorm veel verbeteringen waaronder 64-bit en Microsoft Exchange onderseuning. Alleen de stabiliteit van SL is iets achteruit gegaan.
  Het huidige Windows is nog steeds veel slechter dan het huidige Mac OS X.

 • Profielfoto
  arturo

  @vinkofunk,
  Zo ik ben blij dat er eindelijk iemand is met goed onderbouwde kritiek. Eindelijk een stukje zinnige tekst. Hele goede duidelijke argumenten, duidelijk opgedist uit eigen ervaringen. Ik ben blij dat we zulke lieden als jij op dit forum hebben. Echt een verrijking. Jammer dat je vandaag pas de moeite genomen hebt om je in te schrijven, niets is jou te dol.
  Ook best wel veilig om achter je computertje deze poëzie te typen.
  Ik zou zeggen GET A LIFE
  Oja,
  En als je iets kwijt wil over je moeder adviseer ik je om ook maar lid te worden van het forum van de Libelle, Flair etc.

 • Profielfoto
  satdoxter

  Zeer Stabiel Windows 7 en wat krijgen we vandag weer voor nieuws?
  http://webwereld.nl/nieuws/64270/nieuwe-exploit-kan-windows-7-kernel-crashen.html#source=head

 • Profielfoto
  vdkleijn

  @ The Student: Je mac gaat niet blazen in bootcamp omdat windows zo slecht zou zijn, maar vanwege het feit dat apple te beroerd is een fatsoenlijke stukje energiemanagement te bieden in de vorm van een stuurprogramma. Het is toch logisch dat als je processor en vga kaart op hun volle vermogen werken, de ventilator aanslaat?:p

  Om eventjes terug te komen op het nieuwsbericht: ik begrijp niet dat er continue appels met peren worden vergeleken. Ieder platform heeft zijn toepassing en daarmee ook zijn voor en nadelen. ;)

 • Profielfoto
  maconly

  die uitspraken zijn net zo geloofwaardig als windhoos zelf.

 • Profielfoto
  ollebolle

  het zinnetje dat spontaan bij mij opkomt is:
  the problem with microsoft is …. they have no taste.
  :D