Statenweg
Statenweg Nieuws 19 november 2009

Microsoft: ‘hoeveelheid apps niet belangrijk voor succes’

Het succes van de iPhone is voor een groot deel toe te schrijven aan de App Store. Deze ‘winkel’ waar mobiele applicaties verkocht worden is zó succesvol, dat een geheel nieuwe bedrijfstak ontstond en andere fabrikanten het concept kopieerden.

De iPhone heeft een goed gevulde App Store met meer dan 100.000 applicaties. Google’s Android Market en Windows Mobile Marketplace zijn weliswaar later gestart, maar hebben nog een lange weg te gaan om de achterstand op de App Store in te halen.

Microsoft’s chief software architect Ray Ozzie is echter van mening dat mobiele applicaties helemaal niet zo’n belangrijke bijdrage leveren aan het succes van een platform. De mogelijkheden die een toestel en het OS standaard bieden zijn volgens hem veel belangrijker.

Een groot deel van de iPhone applicaties voegt weinig toe en killer apps zullen uiteindelijk toch op elk platform beschikbaar komen, aldus Ozzie. Dit komt doordat de mobiele applicaties klein van omvang en daardoor makkelijk te herschrijven zijn.

Veel ontwikkelaars uiten kritiek op de App Store van Apple, omdat de strenge toelatingsprocedure te veel beperkingen oplegt. Google is met Android Market een stuk soepeler. Windows Mobile heeft te kampen met een dalend marktaandeel nu veel telefoonbouwers het platform links laten liggen.

Reageer op artikel:
Microsoft: ‘hoeveelheid apps niet belangrijk voor succes’
Sluiten