Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Mac mini is het groenst

Volgens Sust-it, een website die opsommingen maakt van het energiegebruik van verschillende elektronische apparaten, is de Mac mini de meest energiezuinige computer. Opvallend detail hierbij is dat het gaat om een ouder model van de Mac mini, en niet om het huidige model dat nog energiezuiniger is.

De 2.0 GHz Intel Core 2 Duo Mac mini is met een stroomverbruik van 0,94W wanneer het apparaat uit staat volgens Sust-it het meest energiezuinig. In de sluimerstand verbruikt de computer 1,71W, en wanneer de Mac mini gewoon aan staat zonder verdere taken uit te voeren is het stroomverbruik 12,6W. Apple claimt dat het nieuwe model Mac mini, met een stroomverbruik van 0,80W wanneer de computer uit staat, nog energiezuiniger is.

In de categorie ‘notebooks’ deed Apple het ook goed. De MacBook Air stond op een tweede plek op de ‘notebook’-lijst, net na de HP Pavilion DM3. De iMac deed het iets minder goed in de categorie ‘all-in-ones’, en kwam op een zesde plek terecht. Ook hier ging het echter om een verouderd model. De nieuwe iMac is weer een stuk energiezuiniger, en zou dus beter scoren op deze lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.