Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 26 november 2009

Mac-gebruikers kiezen eerder voor oranje muur

Eens in de zoveel tijd duikt er weer een nieuw onderzoek op naar de verschillen tussen Mac- en PC-gebruikers. Volgens het laatste onderzoek dat naar de verschillen tussen Mac- en PC-gebruikers werd gedaan zullen Mac-gebruikers er eerder voor kiezen om hun muur oranje te schilderen, terwijl PC-gebruikers meer neigen naar de kleur beige. Ook zijn Mac-gebruikers tevredener over hun uiterlijk dan PC-gebruikers, en geven Mac-gebruikers vaker een feestje.

Dit zijn echter lang niet de enige uitkomsten uit het onderzoek. Zo ontdekte de onderzoekers onder meer nog dat Mac-gebruikers vaker in de stad wonen, dat ze meer van moderne kunst houden en dat ze liever een Vespa of Mini Cooper dan een Harley of een Dodge voor hun deur hebben staan. Over het algemeen concluderen de onderzoekers dat Mac-gebruikers de wereld zien als een plek waarin ze zich moeten onderscheiden, terwijl PC-gebruikers vaak vinden dat iedereen van zichzelf al verschillend genoeg is. PC-gebruikers volgen -uiteraard- vaker de massa.

Wat ook opvalt bij de uitkomsten van dit onderzoek is dat Mac-gebruikers vinden dat ze vaker risico’s moeten nemen om uiteindelijk succesvol te worden, terwijl PC-gebruikers van mening zijn dat je hard moet werken om succesvol te worden. Heb je geen oranje muur, maar wil je toch weten of andere kenmerken uit dit onderzoek wel bij jou passen, neem dan hier een kijkje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac-gebruikers kiezen eerder voor oranje muur
Sluiten