Kort nieuws: 27″ iMac als extern beeldscherm, iTunes LP nu open

Door: Statenweg - 6 reacties

27″ iMac als extern beeldscherm
Ben je van plan om de nieuwe 27″ iMac als extern beeldscherm te gebruiken voor bijvoorbeeld je MacBook? Apple heeft een support-pagina met instructies gepubliceerd om dit vlekkeloos te laten verlopen.

iTunes LP
Onder de noemer iTunes LP is sinds september een aantal muziekalbums verrijkt met een mooi ontworpen, interactieve omgeving vol met songteksten, wetenswaardigheden, video’s, foto’s en ander bonusmateriaal.

De hoge kosten die er naar verluidt mee gemoeid waren, vormden een barrière voor onafhankelijke labels om zelf hun LP’s te maken en leidden tot de nodige kritiek. Vandaag heeft Apple echter uitgebreide documentatie gepubliceerd voor artiesten en uitgevers om zelf LP’s (voor muziek) en Extras (voor films en video) te ontwikkelen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Catbert

  Beste OMT’ers, is het inmiddels mogelijk om een Windows laptop met de 15 pins connector aan te sluiten op een 27″ iMac scherm? Ik heb dit onlangs in de MacHouse Amsterdam gevraagd. Antwoord was dat deze kabels in ontwikkeling zijn. Iemand hier updates over?

 • Profielfoto
  ricocarlier

  LP is toch nog niet te gebruiken in Nederland??

 • Profielfoto
  Yannes

  Erg leuk je iMac als extern beelscherm. Maar dan mogen ze ook wel een Displayport –> Video adaper of HDMI kabel uitbrengen.

 • Profielfoto
  JWB

  @ricocarlier:
  Jawel, alleen het aanbod is nog wat beperkt. En zoeken op iTunes LP is in iTunes niet mogelijk. Ze zijn dus wat onzichtbaar.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Welke zijn er dan al met LP?