Jailbreakers eisen inzage broncode iPhone OS

Door: Statenweg - 11 reacties

Een aantal iPhone -gebruikers in de Verenigde Staten eist dat Apple de broncode van het iPhone OS beschikbaar stelt. Dat blijkt uit documenten van een rechtszaak die zij in oktober 2007 aanspanden tegen het bedrijf.

De gebruikers zijn van mening dat Apple antitrust wetgeving schendt, doordat de iPhone alleen in combinatie met een AT&T-abonnement verkrijgbaar is.

Een jailbreak die zij uitvoerden om de iPhones ook op andere netwerken te gebruiken leidde tot onbruikbare toestellen na een softwareupdate (iPhone 1.1.1) die Apple in september 2007 verspreidde. Een aantal dagen voorafgaande aan de update liet Apple weten op te zullen treden tegen het kraken van de iPhone.

Met de inzage in de broncode willen de getroffenen zoeken naar bewijzen dat de update was gericht op het moedwillig onbruikbaar te maken van de gekraakte iPhones. Naar verluidt zou Apple afgelopen zomer al ingestemd hebben om (een deel van) de broncode beschikbaar te stellen, maar zag daar later vanaf.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iAlwin

  Die jailbreakers moeten niet zo lopen zeuren. Apple staat in het volste recht om te doen wat ze willen. En als een stel jailbreakers gaat lopen eisen… te gek voor woorden.

 • Profielfoto
  NTG

  iPhone OS = Closed Source
  klaar

 • Profielfoto
  b@dk

  Hackers, welke de licentieovereenkomst hebben geschonden, die dingen gaan eisen… Volgens mij hebben die het niet helemaal begrepen

 • Profielfoto
  Jor1

  Godzijdank is de iPhone closed source. Daarom doettie het ook zo goed!;)

 • Profielfoto
  Jeroensensations

  Zoals Steve al zei:
  zeur niet zo!

 • Profielfoto
  apple_fan

  microsoft heeft mijn windows license onbruikbaar gemaakt, mag ik nu ook de windows bron code?

  :sealed:

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Jailbrakers betalen niet voor Apps, dus waarom zouden zij eisen mogen stellen? Dat ze maar een Android toestel kopen, die is al open-source

 • Profielfoto
  thommthomm

  Tegen alle mensen die hier moeilijk doen:
  ‘dat Apple antitrust wetgeving schendt’
  Wetten mogen niet geschonden worden
  @Alwin: ‘Apple staat in het volste recht om te doen wat ze willen.’
  Zelfs Apple niet

 • Profielfoto
  63743 Master

  @ RoyHochstenbach: mee eens!

 • Profielfoto
  iSponge

  Hahaha.. ’t moet niet gekker worden..

 • Profielfoto
  csteelooper

  @thommthomm: wĆ©lke wet wordt er dan geschonden? In amerika is koppelverkoop gewoon toegestaan hoor; ’t is geenszins zoals in BelgiĆ«. Dus… Bovendien rust er op het iPhone OS zoiets als Intellectual Property. Als Koppelverkoop niet zou zijn toegestaan wordt het trouwens eens tijd dat de PC-fabrikanten met z’n allen de ‘doodstraf’ krijgen: Hun PC’s zijn immers alleen met Windows verkrijgbaar… Hmmm… Zie jij het al gebeuren??? Ik niet! De moraal van mijn verhaal is: ik zie niet wat Apple fout doet. Voor wat betreft hun apparaat staan ze echt wel in hun recht als ze het oneigenlijk gebruik ervan aan banden willen leggen.