Statenweg
Statenweg Nieuws 21 november 2009

Jailbreakers eisen inzage broncode iPhone OS

Een aantal iPhone -gebruikers in de Verenigde Staten eist dat Apple de broncode van het iPhone OS beschikbaar stelt. Dat blijkt uit documenten van een rechtszaak die zij in oktober 2007 aanspanden tegen het bedrijf.

De gebruikers zijn van mening dat Apple antitrust wetgeving schendt, doordat de iPhone alleen in combinatie met een AT&T-abonnement verkrijgbaar is.

Een jailbreak die zij uitvoerden om de iPhones ook op andere netwerken te gebruiken leidde tot onbruikbare toestellen na een softwareupdate (iPhone 1.1.1) die Apple in september 2007 verspreidde. Een aantal dagen voorafgaande aan de update liet Apple weten op te zullen treden tegen het kraken van de iPhone.

Met de inzage in de broncode willen de getroffenen zoeken naar bewijzen dat de update was gericht op het moedwillig onbruikbaar te maken van de gekraakte iPhones. Naar verluidt zou Apple afgelopen zomer al ingestemd hebben om (een deel van) de broncode beschikbaar te stellen, maar zag daar later vanaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jailbreakers eisen inzage broncode iPhone OS
Sluiten