Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 4 november 2009
Leestijd: 1 minuut

iTunes Store gaat zich meer op muziekfilms richten

Hoewel wij nog helemaal geen films kunnen downloaden in de Nederlandse iTunes Store, heeft het ‘Movies’ gedeelte in de Amerikaanse iTunes Store een kleine verandering ondergaan die moet zorgen voor betere verkoop van muziekfilms zoals live opnames van concerten en films als High School Musical.

De Amerikaanse iTunes Movie Store heeft namelijk sinds vandaag een nieuwe ‘Music’ landingspagina gekregen, waar veel concerten en andere muziekfilms zijn te downloaden. In de toekomst zal ook steeds meer exclusieve content via deze pagina te downloaden zijn. Zo is bijvoorbeeld nu al een concert van de Kings of Leon tot 10 november exclusief te downloaden in de iTunes Store.

Apple schijnt van plan te zijn om meer muziekfilms exclusief via iTunes aan te bieden, nog voordat deze op dvd zullen verschijnen. Ook heeft Apple het aanbod in muziekfilms vergroot. Op deze manieren wil het bedrijf de verkoop van films in de iTunes Store stimuleren. Op dit moment wordt er namelijk veel meer muziek dan films verkocht in de iTunes Store. Wellicht zou het ook helpen als Apple de iTunes Movie Store voor meer landen toegankelijk zou maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.