iTunes Store gaat zich meer op muziekfilms richten

Door: Siebren Verhoef - 10 reacties

Hoewel wij nog helemaal geen films kunnen downloaden in de Nederlandse iTunes Store, heeft het ‘Movies’ gedeelte in de Amerikaanse iTunes Store een kleine verandering ondergaan die moet zorgen voor betere verkoop van muziekfilms zoals live opnames van concerten en films als High School Musical.

De Amerikaanse iTunes Movie Store heeft namelijk sinds vandaag een nieuwe ‘Music’ landingspagina gekregen, waar veel concerten en andere muziekfilms zijn te downloaden. In de toekomst zal ook steeds meer exclusieve content via deze pagina te downloaden zijn. Zo is bijvoorbeeld nu al een concert van de Kings of Leon tot 10 november exclusief te downloaden in de iTunes Store.

Apple schijnt van plan te zijn om meer muziekfilms exclusief via iTunes aan te bieden, nog voordat deze op dvd zullen verschijnen. Ook heeft Apple het aanbod in muziekfilms vergroot. Op deze manieren wil het bedrijf de verkoop van films in de iTunes Store stimuleren. Op dit moment wordt er namelijk veel meer muziek dan films verkocht in de iTunes Store. Wellicht zou het ook helpen als Apple de iTunes Movie Store voor meer landen toegankelijk zou maken?

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  binaries4me

  Ik zie het allemaal niet snel meer komen in europa laat staan nederland. het zal pas komen als kroes door drukt dat de licenties voor heel europa geld en niet per land

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Ik zie het ook niet gebeuren met het gepruts en het niet serieus nemen van de markt hier.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Het zou Apple TV ook een stuk interessanter maken, denk ik.

 • Profielfoto
  Bor

  HSM ???

 • Profielfoto
  ozzie X

  Zo snel en doortastend als Apple de muziekdownloads wereldwijd heeft kunnen regelen, zo traag en volstrekt onvoorspelbaar gaat het met de film en tvshows. Geen pijl op te trekken of we dat ooit nog gaan meemaken.

  Alhoewel: als je Apple TV in Google intikt krijg je al een tijdje deze (adsense) reclame van Apple te zien:

  Apple TV Officiële Store
  store.apple.com/nl-store Nu met film verhuur en meer. Geen pc nodig. Gratis levering.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Mja. Ik snap ook niet waarom het allemaal zo lang moet duren.

  Ik ben zelf niet iemand die altijd het nieuwste van het nieuwste wil, maar als de films hier in NL ook beschikbaar komen, dan sta ik vooraan. Het lijkt me echt een fantastische optie.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Wij willen ook muziekvideo’s! :angry:

 • Profielfoto
  maconly

  word een beetje moe van deze berichtgeving , heb al 2 jaar een apple tv en kan alleen maar illegale films afspelen.

 • Profielfoto
  niels

  Leuk! Aangezien It Might Get Loud in Nederland niet eens in de bioscoop koopt ben ik blij het toch te kunnen downloaden.

  (een US Store account is in vijf minuten aangemaakt en flink goedkoper dan een NLse)

 • Profielfoto
  wimbers

  ik denk dat we er allemaal een beetje klaar mee zijn dat de filmmaatschappijen europa niet willen openstellen. tv zenders zullen hier wel een dikke vinger in de pap hebben. nu worden series nog per regio vrijgegeven / verkocht. met de aanwezigheid van internet is dat natuurlijk compleet gestoord. grenzeloze economie mijn $%#