iPhone zorgt voor helft smartphone-internetverkeer

Door: Siebren Verhoef - 7 reacties

Het iPhone OS is wereldwijd verantwoordelijk voor de helft (50%) van het mobiele internetverkeer door smartphones. In Amerika ligt dit percentage nog iets hoger, namelijk op 55%. Dit blijkt uit een onderzoek van het mobiele advertentiebedrijf AdMob.

Behalve het iPhone OS, maakt ook Android een flinke groei door. Dit heeft ervoor gezorgd dat de iPhone en Android in de VS samen verantwoordelijk zijn door driekwart (75%) van het mobiele internetverkeer door smartphones. Android zorgt in de VS namelijk voor 20% van het mobiele internetverkeer door smartphones.

Het hoogtepunt van het aandeel van iPhone OS in de VS stamt nog steeds uit mei van dit jaar, toen de iPhone verantwoordelijk was voor bijna 70% van het mobiele internetverkeer onder smartphones.

Een kwart van het mobiele internetverkeer door smartphones wordt wereldwijd nog steeds veroorzaakt door Nokia’s Symbian. Android doet het met 11% wereldwijd ook niet slecht, en heeft met dit percentage RIM Blackberry (7%) al ingehaald. Mobiele besturingssystemen als Windows Mobile, WebOS en Palm OS komen wereldwijd niet boven de 3 % uit.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Was die 70% berekend over de maand mei?
  Of was het hoogtepunt (dus 1x) bereikt in die maand?

 • Profielfoto
  Neptunus

  Gek hè? De iPhone is de beste manier om te internetten met een mobiel apparaat.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Again..

 • Profielfoto
  63743 Master

  Niet zo gék!:D

 • Profielfoto
  BigAL

  dus er is een neergaande trend als een maand eerder 70% was en nu 55%… dat verwondert mij overigens ook niet.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Neptunus: Yeah!:D

 • Profielfoto
  tinux

  Propaganda ten top weer.