Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 24 november 2009

iPhone zorgt voor helft smartphone-internetverkeer

Het iPhone OS is wereldwijd verantwoordelijk voor de helft (50%) van het mobiele internetverkeer door smartphones. In Amerika ligt dit percentage nog iets hoger, namelijk op 55%. Dit blijkt uit een onderzoek van het mobiele advertentiebedrijf AdMob.

Behalve het iPhone OS, maakt ook Android een flinke groei door. Dit heeft ervoor gezorgd dat de iPhone en Android in de VS samen verantwoordelijk zijn door driekwart (75%) van het mobiele internetverkeer door smartphones. Android zorgt in de VS namelijk voor 20% van het mobiele internetverkeer door smartphones.

Het hoogtepunt van het aandeel van iPhone OS in de VS stamt nog steeds uit mei van dit jaar, toen de iPhone verantwoordelijk was voor bijna 70% van het mobiele internetverkeer onder smartphones.

Een kwart van het mobiele internetverkeer door smartphones wordt wereldwijd nog steeds veroorzaakt door Nokia’s Symbian. Android doet het met 11% wereldwijd ook niet slecht, en heeft met dit percentage RIM Blackberry (7%) al ingehaald. Mobiele besturingssystemen als Windows Mobile, WebOS en Palm OS komen wereldwijd niet boven de 3 % uit.

Reageer op artikel:
iPhone zorgt voor helft smartphone-internetverkeer
Sluiten