Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 23 november 2009
Leestijd: 1 minuut

iPhone-worm steelt ING-bankgegevens

Een nieuwe worm voor de iPhone heeft het gemunt op gebruikers die internetbankieren via hun iPhone bij de ING. De worm probeert de inloggegevens van ING-klanten te stelen, door gebruikers om te leiden naar een valse ING-website die eruit ziet als de officiële ING-website.

Net zoals met de voorgaande wormen voor de iPhone, kan ook deze worm alleen toeslaan bij gebruikers die een gejailbreakte iPhone hebben, en gebruik maken van SSH in combinatie met het standaardwachtwoord. Door deze nieuwe worm krijgt de hacker verder toegang tot de gegevens in de iPhone, en zal de iPhone regelmatig contact zoeken met een criminele server.

Deze nieuwe iPhone-worm gaat vervolgens ook nog op zoek naar andere kwetsbare iPhones, om deze ook te infecteren. Op deze manier wordt een ‘botnet’ opgebouwd, in dit geval dus een netwerk van geïnfecteerde iPhones. Deze ontdekking werd gedaan door internetprovider XS4ALL, die ontdekte dat er extreem veel activiteit plaatsvond op het netwerk van T-Mobile. Binnenkort zal een melding over deze worm worden geplaatst op de website van ING.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone-worm steelt ING-bankgegevens
Sluiten