iPhone sneller succesvol dan iPod

Door: Siebren Verhoef - 20 reacties

Dat de iPhone een succes is mag duidelijk zijn. Want hoewel er nog steeds veel meer iPods dan iPhones zijn verkocht, is de iPhone hard op weg om de iPod van de troon te stoten als meestverkochte mobiele apparaat van Apple.

Op Brainstorm Tech verscheen vandaag een leuk grafiekje met hierin een vergelijking tussen het aantal verkochte iPhones en iPods in de afgelopen jaren.

Uit deze grafiek blijkt dat de iPhone sneller aan populariteit wint dan de iPod dat in het verleden deed. Zo deed de iPod er 17 kwartalen over voordat er 30 miljoen exemplaren van het apparaat verkocht waren, de iPhone bereikte dit aantal 7 kwartalen eerder. Lees verder om de grafiek te bekijken.

Denk jij dat de iPhone ooit populairder wordt dan de iPod?

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik denk niet dat hij poplulairder zal worden hoor. De iPhone blijft een telefoon, niet iedereen heeft zo’n ‘smarthphone nodig’. Veelal gaat de nano over de toonbank. Het is een goedkoper model en heeft alles wat een mens nodig heeft om zich te vermaken met z’n muziek.:)

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ja, dat is niet gek. De iPod werd pas een mega-succes toen hij geschikt werd gemaakt voor Windows. De iPhone was vanaf het begin platformonafhankelijk. De iPhone heeft zelfs zoveel mogelijk gezorgd voor het verdwijnen van Mac-associaties met Apple. Mac.com werd Me.com om duidelijk te maken dat je geen Mac nodig hebt voor een iPhone en gezien het marktaandeel is het vast weer 90% Windowsgebruikers die een iPhone hebben.
  Eh, Windowsgebruikers, bedankt voor het redden van Apple!

 • Profielfoto
  rednesed

  Ik denk net het omgekeerde van wat Nick hier stelt. We gaan naar een maatschappij waarbij we actief deelnemen in het mobiele internet.

  10 jaar geleden had je geen mobiele telefoon nodig. Dan was een vast toestel voldoende. Nu heeft iedereen er één op zak.

  Je moet niet kijken naar het nu, maar waar we naartoe gaan en dat is alles op één mobiel apparaat. (hetzij een iPhone, hetzij een Android telefoon,…) Tegelijk heeft een iPhone alles wat een mens nodig heeft om zicht te vermaken met z’n muziek, maar ook video, internet, facebook, telefoon,… Ik zie de iPhone echt niet stagneren (wat ik wel zie gebeuren met een iPod)

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  O ja, de iPhone is natuurlijk de nieuwe iPod. In plaats van iPod phone heet hij iPhone, omdat anders de telco’s hem niet aan de man hadden kunnen brengen. Een mp3-speler die kan bellen, dat is te gek. Een telefoon die mp3’s kan afspelen, dat kenden ze al. Bij mij is bellen ongeveer 15% van het gebruik van de iPhone. 15% games. 70% informatie uit de lucht plukken (krant, navigatie, weer enzovoort)

 • Profielfoto
  bedhead

  Het alles-in-éénprincipe geldt ook hier. De smartphones zijn gewoon de nieuwe technologie van morgen. Alles in één toestel. Laat me toe te zeggen dat dit de kwaliteit van de materialen alsook bijvoorbeeld van foto’s en zo niet ten goede komt.

 • Profielfoto
  fuen

  Ik vind het niet zo gek omdat iedereen Apple nu al kende van de gave gadgets. Aan het begin van de iPod had geen enkele jongere nog van Apple gehoord, en nu was Apple al dat van de iPod, hebben die een telefoon, issie duur? Nou, cool, doe mij er ook maar zo een dan. Apple was nu gewoon al veel bekender, zeker met dit soort gadgets.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Deze grafiekjes hadden ook getekend kunnen worden me “mp3 speler” vs. “Smartphone” en ik denk dat ze er nagenoeg hetzelfde uitgezien hadden, qua curve.

  De redenen hiervoor zijn door enkelen boven mij al genoemd.

  Dit nieuwsbericht zegt vrij weinig over apple, maar best veel over hoe de ‘consument’ tegenover nieuwe techniek staat, versus 10 jaar geleden.

 • Profielfoto
  Aussie

  Wat een BS grafiek. De iPhone lijn zou moeten beginnen op het moment dat deze geïntroduceerd is n.l. na de iPod Touch.

  @MacFundamentalist.nl: check

  De iPod lijn gaat gewoon door want daar zit al een tijd een vervangingsvraag. iPhone zijn nieuw aanschaffen. Ben benieuwd of na afloop van het abo de iPhone weer wordt gekozen.

  Over een jaar zou ik deze grafiek nog wel eens willen zien met Android erbij.

  Altijd leuk, grafiekjes

 • Profielfoto
  R-Flow

  Gek he als de iPod in de begin jaren alleen i.c.m. een Mac werkte en de iPhone al sinds dag één onder zowel Windows als Mac OS X.;)

 • Profielfoto
  prullenbak

  @ausie “De iPhone lijn zou moeten beginnen op het moment dat deze geïntroduceerd is n.l. na de iPod Touch.”

  de x-as is kwartalen na introductie. Dus dat klopt op zich wel.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Logisch. De iphone is in veel gevallen gratis inclusief een abonnement, of je hoeft er weinig voor extra bij te betalen. uiteraard gaat de provider er van uit dat je over je belminuten heen gaat en uiteindelijk de telefoon 3 keer terugbetaald, maar toch. De consument ervaart het als gratis, of voor weinig geld, terwijl je voor een iPod al gauw 136 euro moet betalen (m.u.v. de Shuffle)

 • Profielfoto
  ctxppc

  Nope… iPod touch blijft om zijn prijs steeds zeer populair…

 • Profielfoto
  KR1275

  Wat duurt die komkommertijd bij OMT toch lang…

 • Profielfoto
  snipper

  De eerste iPod kostte wat, vanaf 450 gulden? En je kon er alleen muziek mee luisteren en als – kwetsbare – losse harde schijf gebruiken. De batterij ging niet zo lang mee en het concept was gejat van de Rio. MP3 was nog niet zo geaccepteerd als nu en er was geen iTunes Music Store.

 • Profielfoto
  cheesethe1

  ik vind het niet gek…
  eerst moest de ipod een beedje op gang komen.. nu kent iedereen hem en is de iphone al heel veel in het nieuws geweest… de mensen die nog geen iPod hadden dachten dan koop ik maar een iphone..!

 • Profielfoto
  jeroenth

  de iPhone is toch eigenlijk een nieuwe versie van de ipod dus niet zo gek dat hij het beter doet?

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ik denk dat de kracht ligt in de combinatie met het 3G netwerk. Je kunt bijna overal je apps gebruiken, overal op internet, even een belletje plegen, smsen, en ook gewoon muziek luisteren en films kijken! Daar ligt volgens mij de kracht in.

  En eerlijk gezegd denk ik dat de iPhone in de toekomst echt succesvoller gaat worden en er nog maar twee soorten iPods bestaan, allebei totaal verschillend en toch vullen ze elkaar aan.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @ snipper , veel meer , volgens mij was dat tot een goede 20000 frank of wel zo een 1000 gulden oftewel zo een 500 euro , en dat toen nog de iPod enkel op een Mac werkte
  Dan schiet er niet meer zoveel over het totaal aantal consumenten
  Terwijl de iPhone direct beschikbaar was voor Mac en Windows , en daarbij profiteerd van de status die iPod heeft opgebouwd :)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Situatieschets:
  “Wij – Windowsfanboys – vinden Apple en Steve Jobs maar raar, de spullen duur, en de Applefanboys maar arrogante snuiters. Wij moeten daar niets van hebben
  Maar doe mij maar wél zo’n iPhone, en ach, voor m’n moeder ook maar één…”

  :D

 • Profielfoto
  bartje

  Een van de mooiere iPods als afbeelding in dat bericht!