iPhone is winstgevender dan alle Nokia toestellen samen

Door: Siebren Verhoef - 20 reacties

Hoewel Nokia nog steeds de mobiele telefoon-fabrikant is met wereldwijd het hoogste marktaandeel, maakt Apple met de iPhone meer winst dan Nokia met hun mobiele toestellen. Want hoewel de winst van Nokia het derde kwartaal van dit jaar uitkwam op $1,1 miljard, deed Apple het met een winst van $1,6 miljard op de iPhone nog beter. Apple is hiermee de meest winstgevende producent van mobiele telefoons wereldwijd.

Een beetje opvallend is dit wel, aangezien Nokia veel meer verschillende toestellen verkoopt, die zich allemaal richten op een ander segment van de markt. Zo biedt Nokia niet alleen duurdere toestellen aan die moeten concurreren met de iPhones en de Blackberry’s van deze tijd, maar brengt het bedrijf ook goedkope toestellen uit voor in pre-paid-pakketjes.

Nokia heeft veel last van het steeds groter wordende aanbod van toestellen met Google’s Andoid, en andere duurdere smartphones. Ondanks dat Nokia niet meer de meest winstgevende fabrikant van mobiele toestellen is, heeft het bedrijf nog steeds een marktaandeel van van 37,9%. Ook verkochten ze het in het derde kwartaal 16,4 miljoen toestellen.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  So Klear

  Netjes! En ja, Apple is een van de weinigen in de telefoon industrie met maar een paar modellen. De rest poept de ene na de andere telefoon uit. Of het direct te maken heeft met de winst weet ik niet, maar je kunt wel veel gerichter ontwikkelen en reclame maken met maar een paar producten.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Steve Ballmer kom er maar in! :p

 • Profielfoto
  polansky

  Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

  Vergeet je niet dat Apple meer maakt dan alleen iPhones?
  1.6 miljard winst op de totale omzet waarschijnlijk, dat is dus inclusief de Mac computers, iTunes store, alle mediaspelertjes van Apple en software… en dus niet alleen de iPhone.

  Dat plaatst het geheel dus in een heel ander perspectief…

 • Profielfoto
  Hanhart

  @ polansky

  Ik neem aan dat de 1,6 miljard enkel op de iPhones is.

 • Profielfoto
  computer space

  Gewoon een goede designer inhuren en alleen nog 2 of 3 goede sub-300 euro DROID toestellen maken, 1 cheopo boyz en 1 cheaop girlz en 1 bouwvakkerversie. Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn.

 • Profielfoto
  JelleT

  @polansky, @hanhart:

  Staat in het artikel: “Want hoewel de winst van Nokia het derde kwartaal van dit jaar uitkwam op $1,1 miljard, deed Apple het met een winst van $1,6 miljard OP DE IPHONE nog beter.”

  ;)

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  Kwaliteit, niet kwantiteit…..;)

  Apple is de eerste die dat snapt!

 • Profielfoto
  The JM

  Of maakt Apple per iPhone gewoon meer winst, dankzij de hoge prijs?

 • Profielfoto
  650419

  en de consument (=Apple-adepten) betalen de rekening……

 • Profielfoto
  Falc

  Geeft volgens mij alleen maar aan dat de iPhone veel te duur is en er genoeg followers zijn :’)

 • Profielfoto
  Spongebob

  @falc: dat was ook meteen m’n eerste gedachte…

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  @ polansky
  Je moet iets vroeger opstaan om een artikel van One More Thing even in een ander perspectief te plaatsen.:)

 • Profielfoto
  Churchil

  @The JM, als het zo makkelijk was hoeven andere fabrikanten dus alleen maar de prijs te verhogen van de eigen produkten :O

 • Profielfoto
  Festen

  Het verbaast me altijd dat er mede-Apple-gebruikers zijn die blij zijn dat Cupertino hen meer uitkleed dan andere bedrijven. Apple zou dus prima kunnen functioneren met minder marge op hun producten.

 • Profielfoto
  smacdab

  heel mooi die nokia n900

 • Profielfoto
  63743 Master

  Voor apple is er maar een serieuze concurrent van Nokia: de N97

  Er zijn steeds meer mensen die twijfelen tussen een N97 en een iPhone
  Als Apple dat weet te vermijden, denk ik dat Apple en Nokia een nog
  groter verkoop-verschil zullen uitmaken

 • Profielfoto
  Churchil

  @Festen. Het is niet dat ik meer blij ben dat ik meer moet betalen. Het is meer dat een gezonde bedrijfsvoering er zorg voor draagt dat je je reserarch kan blijven financieren, dat je in deze barre tijden je kennis kan blijven houden , kortom dat Apple kan blijven leveren wat er van Apple verwacht wordt. Ik ben bereid daarvoor meer te betalen. Ik ben echter ook met een paar zaken niet blij. Ik heb net mijn nieuwe iMac 27, daarvoor een 24 inch. Na twee jaarproblemen met mijn scherm (strepen bovenin, mijn superdrive (laat super maar weg) en een nieuwe hard disk ingebouwd, besloten de nieuwe iMac te kopen Heb echter ook dergelijke mindere ervaringen gehad met Dell, IBM en andere leveranciers. Zolang Apple blijft presteren als nu zal ik echter nooit meer terug gaan. Als dat meer kost heb ik dat er voor over, daarbij begrijp ik dat anderen daar minder of wellicht niets voor over hebben.

  Vindt het overigens prettig dat dit soort discussies niet met allerlei onzinnig pro-anti geluiden gaat! Heb plezier me alles wat je zelf goed vindt.:) :)

 • Profielfoto
  BigAL

  Het is toch slecht gesteld met de medemens, als je de iPhone verkiest boven de topline van Nokia, of de Maemo die in aantocht is.
  Het einde van de beschaving is nabij.

 • Profielfoto
  rcheduke

  Ik versta nooit waarom mensen het altijd zo fantastisch vinden dat de bedrijven waar ze producten van kopen meer winst maken. Eigelijk kunnen ze die producten dus veel goedkoper maken. Moesten ze die winst echt investeren in R&D, dan noemen ze dat dus officieel ook geen winst, maar gewoon kosten !

 • Profielfoto
  ctxppc

  2 meningen:
  1. Apple rulez! :D
  2. Dat is toch logisch: iPhone is duurder… ( :angry: ) (en toch een succes!)