Statenweg
Statenweg Nieuws 26 november 2009

Het uitkleden van Psystar kan beginnen

Apple heeft de rechter verzocht kloonbouwer Psystar te verbieden nog langer pc’s met Mac OS X aan boord te verkopen en software in bezit te hebben of aan te bieden dat het draaien van het OS op een pc mogelijk maakt.

Apple is sinds juli 2008 in een juridische strijd verwikkeld met het bedrijfje uit Florida, dat pc’s verkoopt met Mac OS X erop geïnstalleerd. Eerder deze maand won Apple een belangrijke slag toen de rechter bepaalde dat Psystar copyrightwetgeving en softwarelicenties heeft geschonden.

Om het verbod kracht bij te zetten eist Apple een schadevergoeding van Psystar van enkele tonnen tot enkele miljoenen voor geleden schade en advocaatkosten. Uit eerdere documenten bleek echter dat de bezittingen van Psystar op $50.000 geschat werden.

Apple wil dat de rechter het verbod laat gelden voor alle versies van Mac OS X. Psystar is van mening dat de uitspraak van de rechter in deze zaak alleen betrekking heeft op Mac OSX 10.5 (Leopard) en heeft zijn activiteiten nu geconcentreerd op 10.6 (Snow Leopard). Een nieuwe zaak starten voor elke nieuwe versie van het OS zou volgens Phil Schiller, Apple’s VP of Worldwide Product Marketing, ‘kostbaar en verspillend’ zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het uitkleden van Psystar kan beginnen
Sluiten