Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 26 november 2009

‘Gestolen Belgische iPhones worden verkocht in Rusland’

De 4000 iPhones die pas geleden werden gestolen uit een opslagplaats in Belgie, worden vermoedelijk verkocht in Rusland.

Verschillende groothandelaren in Rusland kregen de afgelopen tijd de vraag of ze geïnteresseerd waren in de iPhone 3GS, die tegen erg lage prijzen werden aangeboden. De iPhones moesten per 100 stuks worden afgenomen, aldus de anonieme aanbieder. Ondanks dat de iPhones zijn geblokkeerd door de Belgische provider Mobistar, zouden de toestellen in Rusland gewoon werken.

Interpol is inmiddels een onderzoek naar de gestolen iPhones gestart, die in totaal een waarde van 2 miljoen euro zouden hebben. Hierdoor zouden de toestellen aan de hand van imei-nummers wel eens volledig geblokkeerd kunnen worden, waardoor de toestellen ook in Rusland niet meer werken. De serienummers van de gestolen iPhones zouden eindigen op NR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Gestolen Belgische iPhones worden verkocht in Rusland’
Sluiten