Gameloft verkoopt 400x meer games voor iPhone dan voor Android

Door: Siebren Verhoef - 12 reacties

De Franse spelletjesontwikkelaar Gameloft, bekend van iPhone games als Earthworm Jim en Shrek Kart, heeft vandaag laten weten dat ze de ontwikkeling van spelletjes voor het Android platform op een laag pitje gaan zetten. De reden hiervoor is onder andere dat Gameloft 400 keer zoveel games voor de iPhone verkoopt, als dat ze er voor Android verkopen.

Volgens financieel directeur Alexandre de Rochefort van Gameloft zijn zij zeker niet de enigen die de investeringen in Android beperkt hebben, en zijn er veel ontwikkelaars die hetzelfde hebben gedaan. Als reden hiervoor geeft hij onder andere de zwakke App Store van Android. Het koopproces zou in deze store onnodig moeizaam gaan, en de gratis applicaties zouden te veel aandacht krijgen.

Volgens Alexandre de Rochefort is er, in tegenstelling tot bij Apple’s App Store, geen enkel bedrijf dat veel winst maakt dankzij de Android App Store. Het afgelopen kwartaal waren de games van Gameloft in Apple’s App Store goed voor 13% van de winst van het bedrijf.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  JelleSE

  De Android Market zal wel meer op gang komen als er wat meer Android mobielen uitkomen.

 • Profielfoto
  iJust

  Hoeveel verschillende Android-mobieltjes moeten er volgens jou dan uitkomen? We zitten nog maar aan het derde model iPhone, er zijn al lang een hoop meer Android-opties op de markt. Ze verkopen alleen niet.

 • Profielfoto
  wouwout

  neem dit bericht met een korrel (of kilo) zout. android market heeft een achterstand op de iphone van 1,5 a 2 jaar. Als we dit bericht over een jaar lezen, denk ik dat we er hard om moeten lachen omdat de android market een prima winstgevend platform (aan het worden) is.

  Hoezo ingewikkeld om wat te kopen? Je registreert je eenmalig bij Google Checkout en je kunt, net als op de iPhone, in een paar klikken een app kopen.

  de features van android 2.0, dat nu langzaam op gang komt, zijn erg goed. Bijvoorbeeld de manier waarop als je binnenkomende berichten (mail, sms, twitter, facebook etc) in een inbox samen kunnen komen en weer gekoppeld kunnen worden aan de contactpersonen. 2.0 is eigenlijk pas de eerste versie die qua features echt concurreert met de iphone. Die kwam ook pas vanaf software versie 2.0 echt goed op stoom! Ik heb zowel een iPhone als een Android phone, gebruik de laatste het meest (omdat alles erop werkt en goed is ingesteld), maar kan zo weer naar de iPhone switchen). Ze zijn erg aan elkaar gewaagd.

  Hou er rekening mee dat de concurrentie tussen Apple en Google nu pas echt op gang komt! Dus sommige bedrijven, zoals dit softwarebedrijf, kunnen zo hun eigen redenen hebben om Apple te steunen en Google zwart te maken.

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Ik denk dat het wat voorbarig is om het Android platform nu al op basis van verkoopcijfers af te doen. Zijn er 400x meer iPhones verkocht dan Android phones? Misschien. Misschien niet. Maar in de toekomst zal Android alleen maar groter worden, al was het maar, omdat een hoop verschillende fabrikanten uit wijsheid of gemakzucht dit OS op hun apparaten zullen zetten.
  In het artikel wordt aangegeven, dat de Android AppStore, of hoe dat ook moge heten (Market?) (nog) niet makkelijk genoeg is om mensen aan te zetten om ook echt iets te kopen. Dat moeten ze echt fixen, anders legt Android het aan twee kanten af tegen Apple: die van de developers en die van de consumenten. Gevalletje kip/ei, overigens.

 • Profielfoto
  SuperDriver

  De android telefoon staat nog een beetje in zijn kinderschoenen. Het OS is nog volop in ontwikkeling terwijl de Iphone OS toch al een OS heeft dat “af” is sinds 3.0 Er missen geen grote features en alles werkt gewoon soepel. Terwijl android nog volop features aan het toevoegen is en pas net komt kijken.

 • Profielfoto
  Bonte

  Binnenkort zijn er 100 Android modellen op de markt, dat maakt het helemaal niet handig om voor te programmeren en een heel stuk duurder. Het ziet er niet naar uit dat dit vlug zal veranderen, enkel de mobiele game platformen zijn vergelijkbaar qua uniformiteit.

 • Profielfoto
  NTG

  ik denk niet dat het echt veel uit had gemaakt. als Google eerder was begonnen dan Apple met een App Store was Google nu zeker de koploper.

 • Profielfoto
  vogel

  @Bonte, op die 100 Android modellen draait hetzelfde OS, dus wat is daar dan moeilijker aan?
  Ik denk eerder dat iPhone OS er gewoon langer is en dat Android achter loopt, puur vanwege het feit dat het nog niet zo lang uit is. Ben benieuwd naar 2.0.

 • Profielfoto
  Bonte

  @vogel, dat maakt heel veel uit. Door al die verschillende modellen moet je als programmeur veel verschillende versies maken van je programma. Elk toestel heeft bv een andere snelheid van de processor, andere schermresolutie, grafische kwaliteit, toetsenbord, touch of niet, bewegingscensor, fototoestel en/of camera. Teveel om op te noemen, elk merk heeft eigen modellen met specifieke mogelijkheden en soms zelfs eigen aanpassingen aan de API.

  Hun app-store wordt zo nodeloos ingewikkeld, bij elk programma moet je vermelden op welk model het zal werken en welke niet. Een programmeur moet z’n programma dus testen op elk verschillend model die op de aardbol te koop is, begin daar maar eens aan.

  Als je een nieuw model koopt dan moet je dus wachten tot al de ontwikkelaars hun info aanpassen om zeker te zijn dat z’n programma zal werken op jou model, gratis programma’s probeer je gewoon eens uit maar betaalde versies niet en daarover gaat het hier juist.

 • Profielfoto
  KR1275

  Wat een domme conclusie (en nogal genuanceerd bericht op deze site). Android is er nog niet zo lang. Veel merken voorzien hun komende generatie van Android. Dan verandert de zaak. Ik weet zeker dat er in de toekomenst in de Android-markt veel meer te verdienen valt dan in de iPhone-markt. Ken genoeg teleurgestelden in de iPhone (waaronder ik, moet nog een jaar wachten, baal enorm, kloteding! Niet T-mobile de schuld geven: gisteren 2 iPhones en 1 Nokia: iPhones 1 streepje bereik, Nokia volop bereik. Bah!).

 • Profielfoto
  Bonte

  Kon je met de iPhones bellen met maar 1 streepje bereik?

 • Profielfoto
  63743 Master

  En allemaal goede games,

  Go On, Gameloft!!