Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 20 november 2009

Gameloft verkoopt 400x meer games voor iPhone dan voor Android

De Franse spelletjesontwikkelaar Gameloft, bekend van iPhone games als Earthworm Jim en Shrek Kart, heeft vandaag laten weten dat ze de ontwikkeling van spelletjes voor het Android platform op een laag pitje gaan zetten. De reden hiervoor is onder andere dat Gameloft 400 keer zoveel games voor de iPhone verkoopt, als dat ze er voor Android verkopen.

Volgens financieel directeur Alexandre de Rochefort van Gameloft zijn zij zeker niet de enigen die de investeringen in Android beperkt hebben, en zijn er veel ontwikkelaars die hetzelfde hebben gedaan. Als reden hiervoor geeft hij onder andere de zwakke App Store van Android. Het koopproces zou in deze store onnodig moeizaam gaan, en de gratis applicaties zouden te veel aandacht krijgen.

Volgens Alexandre de Rochefort is er, in tegenstelling tot bij Apple’s App Store, geen enkel bedrijf dat veel winst maakt dankzij de Android App Store. Het afgelopen kwartaal waren de games van Gameloft in Apple’s App Store goed voor 13% van de winst van het bedrijf.

Reageer op artikel:
Gameloft verkoopt 400x meer games voor iPhone dan voor Android
Sluiten