De Flip blijft de nano een stapje voor

Door: Statenweg - 10 reacties

De Flip is een compacte camcorder die zo ontworpen is dat je hem altijd bij je kunt dragen om gebeurtenissen snel vast te leggen. Een echte camcorder neem je doorgaans alleen mee op gelegenheden. Het apparaatje won snel aan populariteit en werd een ware verkoophit.

Even leek de Flip in het nauw gedreven toen Apple de iPod nano in september uitrustte met een ingebouwde videocamera om in te haken op deze trend. Met de computer verbinden is nodig om de beelden vervolgens te bewaren of te delen.

De prijs van de Flip varieert afhankelijk van het model tussen de 100 en de 150 euro. De goedkoopste nano (8GB) is €139,00. En daarmee koop je niet alleen een compacte camcorder die nog kleiner is dan de Flip, maar ook een van Apple’s populairste muziekspelers.

Maar het gespecialiseerde apparaatje blijft voorop lopen. De duurdere modellen hebben een betere beeldkwaliteit dan de nano en Cisco, het moederbedrijf achter Flip, zal naar verluidt begin 2010 met een wifi-model komen. Dat creëert de mogelijkheid om opnames van alles wat je meemaakt draadloos te delen op Facebook of YouTube (helaas niet onderweg waar geen wifi internet is).

Aan de consument om te bepalen of deze extra’s de prijs die je voor de Flip neertelt waard zijn.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  Dan brengt Apple midden 2010 toch gewoon een nieuwe Nano uit? Zo simpel is dat.

 • Profielfoto
  iSneaker

  Ik ben zelf iemand die alles in 1 wilt hebben. Ik vind een ‘hippe-camcorder’ niet zo speciaal als ik met bijv. even snel een filmpje wil maken. Ik heb aan mijn iPhone 3GS of evt een Nano genoeg, de kwaliteit is dan misschien iets minder maar als ik echt iets wil opnemen, neem ik mijn camera wel mee.

 • Profielfoto
  TheM4inframe

  Een vriend van mij heeft een flip HD en op feestjes is het echt wel héél handig, je schiet geweldige sfeermomente in goede kwaliteit die nadien kunnen bewerkt worden in een party-hard filpje :D
  De nano heeft naar het schijnt niet echt een superkwaliteit van film en is er naar mijn mening alleen maar ingestoken omdat ze even niets vonden om de nano hipper te maken (volgend jaar waarschijnlijk grote update :D )

 • Profielfoto
  Scrooge McDuck

  De camera van de Nano stelt inderdaad niets voor.

 • Profielfoto
  b@dk

  Gezonde concurentie! Doe er iets mee apple (2010 hd camera? :p )

 • Profielfoto
  applelover123

  woohoo ik ga binnenkort een flip kopen:P

 • Profielfoto
  rubio

  ik koop er 10

 • Profielfoto
  wimbers

  Een ipod speelt media, een flip neemt video op.
  dat moet je niet mixen.
  ik heb een sanyo Full HD camera. daar zit een fatsoenlijke glazen lens in. je gaat je gezellige vakantifilmpjes toch niet op een ipod opnemen.. gezellig daarna je filmpjes afkijken op een 640×480 schermpje.. tof zeg..
  ook leuk voor later.. nee pappa had geen echte videocamera..

  zelfs de filmpjes die mijn ouders vroeger maakten met de filmcamera (nee, nog geen video!)hebben een betere kwaliteit dan de filmpjes met een ipod.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Mmm, als hij echt goede tv kwaliteit film zou maken zou ik er zeker 1 kopen. Maar dat schijnt toch nog iets tegen te vallen. http://nederlandp.weblogs.ncrv.nl/webtv-testfilm-the-flip-video Maar weet bijna zeker dat het zich goed zal ontwikkelen. En dwingt Apple toch ook weer om zich verder te ontwikkelen :p

 • Profielfoto
  63743 Master

  @ hierboven: idd, als Apple een keer een betere camera zal steken in de iPod (en iPhone!!!) zal de Nano zeker hogere verkoopcijfers halen!!!