Statenweg
Statenweg Nieuws 19 november 2009

De Flip blijft de nano een stapje voor

De Flip is een compacte camcorder die zo ontworpen is dat je hem altijd bij je kunt dragen om gebeurtenissen snel vast te leggen. Een echte camcorder neem je doorgaans alleen mee op gelegenheden. Het apparaatje won snel aan populariteit en werd een ware verkoophit.

Even leek de Flip in het nauw gedreven toen Apple de iPod nano in september uitrustte met een ingebouwde videocamera om in te haken op deze trend. Met de computer verbinden is nodig om de beelden vervolgens te bewaren of te delen.

De prijs van de Flip varieert afhankelijk van het model tussen de 100 en de 150 euro. De goedkoopste nano (8GB) is €139,00. En daarmee koop je niet alleen een compacte camcorder die nog kleiner is dan de Flip, maar ook een van Apple’s populairste muziekspelers.

Maar het gespecialiseerde apparaatje blijft voorop lopen. De duurdere modellen hebben een betere beeldkwaliteit dan de nano en Cisco, het moederbedrijf achter Flip, zal naar verluidt begin 2010 met een wifi-model komen. Dat creëert de mogelijkheid om opnames van alles wat je meemaakt draadloos te delen op Facebook of YouTube (helaas niet onderweg waar geen wifi internet is).

Aan de consument om te bepalen of deze extra’s de prijs die je voor de Flip neertelt waard zijn.

Reageer op artikel:
De Flip blijft de nano een stapje voor
Sluiten