Core i7 iMac vaak ‘DOA’

Door: Siebren Verhoef - 21 reacties

Het lijkt er op dat een aantal van de nieuwe Core i7 iMacs bij aankomst al ‘Dead On Arrival’ (DOA) moeten worden verklaard. Uiteraard kan dit bij elk merk en type computer voorkomen, maar op de Apple Forums zijn er erg veel topics van gebruikers die melding maken van een Core i7-iMac die bij aankomst DOA bleek te zijn. Ook Engadget kreeg te maken met een Core i7 iMac die niet wilde opstarten.

Een ander probleem met de nieuwe 27-inch iMacs lijkt vooral met de verpakking en het vervoer van de apparaten te maken te hebben. Sommige iMacs worden namelijk geleverd met een beschadiging op het scherm. Deze beschadiging zit meestal in de linkerhoek van de iMac. Wellicht dat de koeriersdiensten hun medewerkers beter duidelijk moeten maken dat je met een 27-inch iMac nu eenmaal niet kunt gooien.

Uiteraard doen deze problemen zich bij lang niet elke nieuwe iMac voor, en is het niet de eerste keer dat een nieuw Apple product last heeft van grote of minder grote problemen.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Furies

  Hoorde er gisteren ook al iemand over. Vorige week geleverd en nog steeds geen nieuwe gekregen. Slechte zaak!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Zonde! Lijkt me verrot. Koop je de duurste iMac, start ie niet eens op:P.

  @Siebren Verhoef: klopt de titel van dit bericht wel? Ik dacht dat er ALWEER een nieuwe iMac was:P. Moet het niet zoiets zijn als : iMac Core i7 bij aankomst kapot?

 • Profielfoto
  rednesed

  Hoe langer uitstel, hoe groter het genot.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Wilde ik net een nieuwe iMac via de Online Store bestellen, las ik dit;)

 • Profielfoto
  iRJ

  @ Master: “Yeah I would like this Mac, but you know what, I’ll come pick it up myself!” :D

 • Profielfoto
  MetalG

  bleh.. ik doe de mijne dus eerst open in de winkel voor verder gezeik te vermijden, eens vlug zien op em boot enof em beschadigt is!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @iRJ: helemaal in China of waar die dingen ook vandaan komen? :p

 • Profielfoto
  Appletosh

  op deze site zijn veel gedupeerde mensen allemaal teleurgesteld
  dat hun Core i7 ook DOA is:

  http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=820271

  en het is lang wachten op een vervangende computer

  :O

 • Profielfoto
  thom16

  Des te meer mensen een mac willen hoe goedkoper apple een mac gaat bouwen! En imacs worden nu eenmaal steeds goedkoper wie een echte computer wil moet toch over gaan naar een mac pro! ???

 • Profielfoto
  andrevdvries

  @thom16

  onzin…

  Dus iedereen die een mac uit een lagere prijsklasse zou hebben/willen zou bedrogen uitkomen en, omdat de mac pro eenmaal zo stevig is, een mac pro moeten hebben als hij/zij echt wat wil?

 • Profielfoto
  Neptunus

  Wow Siebren, bij aankomst al DOA?;-) Klinkt een beetje als een pleonasme. Maar goed, wel een slechte zaak!

 • Profielfoto
  Simon90

  Neptunus: hehe.. +1

 • Profielfoto
  rdesign

   Master : haha, balen.:p Maar inderdaad, hoe langer het wachten, hoe groter het genot.

  Hoe onthoud je trouwens in godsnaam die gebruikersnaam? (:

 • Profielfoto
  strigoi

  Wel spijtig dat Apple de snelheid waarmee hardware ontwikkeld wordt niet kan bij benen. Vruuger in het PowerPC tijdperk ging de ontwikkeling van de hardware een stuk trager en waren de technologische sprongen veel minder groot. Het kan ook aan mij liggen maar gevoelsmatig lag het percentage defecte machines toen veel minder hoog.

 • Profielfoto
  maconly

  Verpakking van de imac was perfect , dubbele doos en piepschuim.

  @ thom, deze imac draait beter dan mijn dual macpro ooit heeft gedaan, en zo goedkoop zijn ze nou ook weer niet ik heb 2100 euro betaald, daar kun je aardig wat pc’s voor kopen.

  Lekker als je weer in de wacht kan voor een nieuwe.

 • Profielfoto
  univers11

  kapotte dozen.. Ik werk bij dat geel/rode logistiek bedrijf op een distributie centrum, en ik kan zeggen dat er elke dienst wel een paar pc’s of tv’s door de lucht vliegen:)

 • Profielfoto
  Marius1976

  @andrevdvries

  Je vergist je. Thom16 heeft voor een groot deel gelijk. Apple wordt meer en meer een bedrijf dat wat betreft kwaliteit in de marge rommelt. Het is allemaal zo klaar als een klontje. Velen denken: oeh een mooi jasje, een flink prijskaartje… dit moet goed zijn. Dankzij OS X is apple goed, maar voor de rest: troep van de bovenste plank.

  Helaas heeft zelfs Thom16 toch nog niet eens helemaal gelijk, want ook het troep-gehalte geldt voor de MacPRO. Zelfs dat is ordinaire B-kwaliteit hardware.

  Ik blijf erbij: bouw jezelf (of laat het doen) een deugdelijke hackintosh, met de juiste en werkelijk A-kwaliteit hardware, en heb veel -HEEL VEEL- plezier en genot van OS X.

  Dat is pas werkelijk de ultieme ‘apple’ ervaring.

 • Profielfoto
  Djmichel

  Ik ben benieuwd, maandag avond de nieuwe i7 quad core imac besteld, heb dat ding hard nodig en moet er helaas ook lang op wachten.

  @univers11, wel baggers als ze dat bij je bedrijf doen, ga voortaan wel ergens anders heen met mijn post.

  Waarom zijn die nieuwe versies zowiezo vertraagd? Ik hoorde van een dealer dat die dingen pas op ze vroegst volgende week woensdag beschikbaar zijn.

  Ik zit nu achter de nieuwe iMac core2 i5 en dat ding loopt als een zonnetje:)

 • Profielfoto
  BartVM

  @rednessed, onzin, als ik een computer nodig heb moet ik hem zo snel mogelijk hebben en als hij dan doa is, wil ik binnen de 3 dagen een perfect werkende computer hebben, zeker als je zoveel geld betaald.

  wat marius hier zegt is jammergenoeg volledig waar, osX is goed, maar de hardware is de dikste rommel die er maar bestaat, maar dan in een dure behuizing gestoken.
  Ik heb het hier nog al eens gezegd, apple gebruikt foxconn componenten, en dat staat nu vrij bekend als goeiekope rommel.
  Zeer jammer, want ik werk graag met osX, maar met de hardware ben ik al van de ene teleurstelling in de andere gevallen, terwijl mijn windows/linux bakken 4, 7 en 11 jaar oud zijn en nog steeds prima werken. Ik denk dat het voor mij binnenkort ook eens een hackintosh gaat worden.

 • Profielfoto
  Lau24

  @ univers11

  Je bedoelt toch niet DHL toevallig he?:p

  Ik werk zelf bij het oranje bedrijf, maar heb nog nooit (toen ik nog postbode was) gezien dat er met dozen gesmeten werd ofzo. Maar goed mischien keek ik ook wel niet goed uit m’n doppen ofzo:p

 • Profielfoto
  THX-1138

  geldt het DOA probleem alleen voor de i7 modellen??? en voor wat betreft het gebrokenscherm-debakel?? alle 27 inch iMacs?? of ook weer alleen de i7 modellen?