CEO Nintendo: we moeten ons gaan onderscheiden

Door: Siebren Verhoef - 19 reacties

Volgens Nintendo CEO Satoru Iwata moet Nintendo zich gaan onderscheiden van de apparaten als de iPod touch en de iPhone. Wanneer dit niet gebeurt zal het bedrijf volgens hem een donkere toekomst tegemoet gaan.

Omdat de spelletjes die op de iPod touch en de iPhone te spelen zijn steeds dichter in de buurt komen van de spelletjes die bijvoorbeeld voor de Nintendo DS beschikbaar zijn, is het nodig dat het bedrijf een andere koers gaat varen, aldus Iwata. Volgens hem is het nodig dat Nintendo de klant gaat duidelijk maken waarom ze veel geld zouden moeten uitgeven aan Nintendo hardware en software. Satoru Iwata zegt dat er geen rivaliteit is tussen Apple en Nintendo, en hij schijnt zelfs een Apple fan te zijn die zelf gebruik maakt van een MacBook en een iPhone.

De winst van Nintendo daalde het afgelopen kwartaal met 69 miljard yen (ongeveer 500 miljoen euro) ten opzichte van vorig jaar. Om de winst niet nog verder te laten dalen komt Nintendo binnenkort met een nieuw apparaat binnen het Nintendo DS-platform. De Nintendo DSi LL krijgt twee grotere schermen van elk 4,2 inch. Het apparaat zal in Japan $222 gaan kosten.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  MB12

  De games voor Nintendo DS vind ik veel beter dan die voor iPhone… Al is de iPhone veel beter met bijv. de rest van de App’s en het afspelen van Media en internet browsen. Maar die DSi XL heeft best grote schermen.

 • Profielfoto
  koenvdvoort

  In Japen heet ie DSi LL, in alle andere landen DSi XL. Heb zelf al jaren een DS Lite, ook een Wii vanaf het begin. Op beide speel ik amper meer door gebrek aan games. Vooral een gebrek aan games van Nintendo zelf, gelukkig zit New Super Mario Bros. er voor de Wii aan te komen. Maar Nintendo moet echt hard aan hun games aanbod gaan werken, en dan niet alleen maar games zoals WiiFit en WiiSports, maar echte games.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Oh, daar gaan we weer. Nintendo’s ongezonde drang om anders te zijn dan de rest. Ben benieuwd wat hun DS 2 dan voor iets zal zijn.

 • Profielfoto
  Falc

  @Cloudsurfer

  Ongezonde drang? Je hebt geen idee wat de Wii met Nintendo heeft gedaan!?

 • Profielfoto
  bartje

  de strijd tussen twee bedrijven die best toffe dingen maken. Kan alleen maar leuk worden!

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Grotere schermen maar nog altijd de zelfde aantal pixels :(

 • Profielfoto
  Bor

  “het is volgens hem nodig dat Nintendo de klant gaat duidelijk maken waarom ze veel geld zouden moeten uitgeven aan Nintendo hardware en software”

  Hoe intelligent:D

 • Profielfoto
  thommthomm

  Laat maar komen, ik denk dat 2 grotere schermen niks gaat doen.
  Mn zusje heeft een DS Lite en daar vind ik alleen Zelda interessant op, een te klein aanbod aan volwassen games.
  De Wii had ik, Zelda en Super Mario Galaxy helemaal dood op gespeeld, daarna overgegaan op de GC-toppers zoals Mario Kart maar die vond ik niet goed spelen op de Wii (allemaal). Nintendo is slecht in elke genre behalve de spellen die ze zelf maken. Maar daar zijn logischerwijs te weinig van om het lang leuk te vinden. Moet wel zeggen dat ik naast de Mario en Zelda games niet snel tevreden ben. Alleen GTA, Brothers in Arms en Call of Duty spellen heb ik uitgespeeld.

 • Profielfoto
  iHouse

  Mij lijkt Apple wel degelijk een concurrent worden voor Nintendo qua handheldgames. Die 500 miljoen euro is niet bepaald goed nieuws voor hen.

 • Profielfoto
  Lau24

  Is wel knap dat je in Japan 222 >DOLLAR< moet neerleggen voor een NDS, volgens mij hebben ze daar toch echt een andere munteenheid;)

 • Profielfoto
  reporterdavid
 • Profielfoto
  iDuck

  Onderscheiden? Dat doen ze al met 2 beeldschermpjes op de DS en de ‘afwijkende’ controllers op de Wii. Dat het niet het gewenste resultaat levert zal logischerwijs dan een meer conventionele console moeten opleveren.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  @ Falc:

  dat weet ik wel degelijk. Nintendo heeft een ongezonde drang om het anders te doen dan de rest. Het begon al met de GameCube waar franchises als Mario Kart en Mario Tennis hier al de dupe van waren met zogenaamde innovatieve gameplay, waardoor ze compleet verkloot werden.

  Gelukkig heeft die drang later vorm genomen in de Wiimote, maar helaas wordt al dat beloofde potentiaal geuit in games als Cooking Mama en Ponies. Schei toch uit man. Games als Modern Warfare, daar zou de Wii in uit moeten blinken. Maar ook hier wisten ze het weer te verknallen, en dan maar zeuren dat de verkopen tegenvallen. Uhuh.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Ken Frieser: De iPhone is nooit ontworpen als een game-console, en hetzelfde geldt voor de iPod touch. Pas een anderhalf jaar later (na aankondiging) werd de App Store geopend, en nog steeds zouden we niet kunnen raden dat de App Store het succes van de decennium zou worden.;)

 • Profielfoto
  R-Flow

  “Volgens Nintendo CEO Satoru Iwata moet Nintendo zich gaan onderscheiden van de apparaten als de iPod touch en de iPhone.” (…) “De Nintendo DSi LL krijgt twee grotere schermen van elk 4,2 inch. Het apparaat zal in Japan $222 gaan kosten.”

  WHOA! Ik weet niet of de wereld wel klaar is voor zoveel innovatie…

 • Profielfoto
  ozzie X

  “ongezonde drang om het anders te doen dan de rest”

  Diezelfde “ongezonde” drang is toevallig wel de basis van Apple’s succes.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  @Cloudsurfer: Die opmerking van jou geeft al aan dat je niet weet wat de doelgroep van Nintendo is. Nintendo onderscheid zich door de (fantastische) gameplay en de leuke Mario games. Xbox en PlayStation hebben een compleet andere doelgroep. Nintendo richt zich op kinderen en casual gamers. Ik speel niet vaak games maar af en toe een potje Mario Kart, Galaxy of Wii Fit plus (en er zijn nog meer leuke games) of in de trein lekker op de DS Mario spelen vind ik leuker dan dat schieten op de Xbox. Doordat Nintendo zich ook richt op kinderen krijg je inderdaad ook van die kinder spelletjes (logisch toch?).Daarom slaat die opmerking helemaal nergen op. Sorry dat ik dat zeg :)

 • Profielfoto
  NTG

  hm? volgensmij onderscheid Nintendo zich al jaren van de rest van de markt

 • Profielfoto
  ApolloNL

  pfff.. steeds maar die schermen vergroten? Doe eens iets aan de hardware, zodat je nog eens normaal 3D games erop kan spelen…