Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 6 november 2009

Binnenkort alles draadloos synchroniseren?

Uit een nieuw patent van Apple blijkt dat het bedrijf nadenkt over het verbeteren van de synchronisatie tussen verschillende apparaten zoals Mac, iPhone, Time Capsule en Apple TV. De huidige manieren van synchroniseren vindt Apple nutteloos ingewikkeld. In de toekomst moet de gebruiker onder andere meer invloed hebben op de verschillende apparaten die hij/zij met elkaar wil synchroniseren.

Hierbij gaat het behalve verschillende bestanden, ook over de synchronisatie van de instellingen van verschillende programma’s. Met een toepassing onder de (tijdelijke) naam naam Grab & Go zou het makkelijker moeten worden om bijvoorbeeld op je iMac te werken aan een bepaald document, om dit vervolgens even snel te synchroniseren met je iPhone of MacBook, zodat je mobiel kunt verder werken aan het document. Deze synchronisatie zou draadloos uitgevoerd kunnen worden, dankzij een online dienst als MobileMe.

Het patent is maar liefst 84 pagina’s dik, en omschrijft ook manieren om Safari bladwijzers, iTunes content, Time Machine backups en opgeslagen games makkelijk te synchroniseren tussen meerdere apparaten. Ook wordt omschreven hoe de gebruiker makkelijk software kan synchroniseren tussen apparaten, door de indeling in meerdere categorieën (gezin, werk, entertainment en meer).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Binnenkort alles draadloos synchroniseren?
Sluiten