Binnenkort alles draadloos synchroniseren?

Door: Siebren Verhoef - 15 reacties

Uit een nieuw patent van Apple blijkt dat het bedrijf nadenkt over het verbeteren van de synchronisatie tussen verschillende apparaten zoals Mac, iPhone, Time Capsule en Apple TV. De huidige manieren van synchroniseren vindt Apple nutteloos ingewikkeld. In de toekomst moet de gebruiker onder andere meer invloed hebben op de verschillende apparaten die hij/zij met elkaar wil synchroniseren.

Hierbij gaat het behalve verschillende bestanden, ook over de synchronisatie van de instellingen van verschillende programma’s. Met een toepassing onder de (tijdelijke) naam naam Grab & Go zou het makkelijker moeten worden om bijvoorbeeld op je iMac te werken aan een bepaald document, om dit vervolgens even snel te synchroniseren met je iPhone of MacBook, zodat je mobiel kunt verder werken aan het document. Deze synchronisatie zou draadloos uitgevoerd kunnen worden, dankzij een online dienst als MobileMe.

Het patent is maar liefst 84 pagina’s dik, en omschrijft ook manieren om Safari bladwijzers, iTunes content, Time Machine backups en opgeslagen games makkelijk te synchroniseren tussen meerdere apparaten. Ook wordt omschreven hoe de gebruiker makkelijk software kan synchroniseren tussen apparaten, door de indeling in meerdere categorieën (gezin, werk, entertainment en meer).

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Lexis

  Tja, wat kan ik anders dan ‘hehe’ zeggen.
  Gewoon als je thuis komt, koppelt je iPhone aan het netwerk, en dan gewoon gelijk syncen.

 • Profielfoto
  tjetta

  @JulianNeef: nee, nog niet eens als je thuiskomt. Een vorm van synchronisatie waarbij de te synchroniseren apparaten niet fysiek bij elkaar hoeven te zijn (zoals bv via MobileMe) is toch veel fijner?

 • Profielfoto
  Helmert

  Maar kost je een abonnement op MobileMe.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Het zou ideaal zijn als je je synchronisatie opties gewoon in kunt stellen op je iPod en niet meer moeilijk hoeft te doen met aankoppelen en dan instellen via iTunes.

  Nog mooier is natuurlijk als je alles kunt instellen als je onderweg bent en hij begint met sync’n als je weer op je netwerk zit (over 3G zal wel beperkt worden).

 • Profielfoto
  Froggle

  Wordt tijd dat Apple eens die verplichte creditcard als bestaalmiddel uitbreid. Ik zou anders al lang Mobile Me hebben en altijd m’n iPhone up-to-date hebben.:)

 • Profielfoto
  fuen

  Maar dat is gaaf, Apple gebruikt gewoon de url van engadget als voorbeeld.

 • Profielfoto
  AppleMies

  Het zou pas echt klantvriendelijk zijn als ik eindelijk van dat MobileMe gepruts af ben. Het het nu zo moeilijk om dat te realiseren over mijn EIGEN interne (LAN) zonder tussenkomst van MobileMe?

 • Profielfoto
  ihans

  Ik zou graag mij muziek en films met iPhone en AppleTv draadloos willen syncen dan hoeft niet iedereen hier in huis de muziek op zijn eigen machine te hebben staan

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  @fuen: Ja, ik zag het ook al. Echt leuk.

 • Profielfoto
  Kobes

  @ihans
  Is dat niet inmiddels een heel eind mogelijk met de uitgebreidere mogelijkheden van iTunes Home Sharing?

 • Profielfoto
  tjetta

  @Froggle: je kunt toch gewoon naar de winkel gaan en een pakketje halen?

  @AppleMies: voor jou is dat wellicht makkelijk in te stellen, maar voor miljoenen andere gebruikers niet, die willen gewoon een oplossing die out of the box werkt

 • Profielfoto
  iDeez

  @Siebren:
  Synchroniseren is nooit nutteloos, maar op dit moment wèl nodeloos ingewikkeld.

 • Profielfoto
  Volkie

  Ben ik nou gek of kan dit al een tijdje met de software van een bedrijf uit het noord westen van de US? Wederom een stapje van Apple om de corporate markt te proberen te bereiken?

 • Profielfoto
  ctxppc

  Een onderdeel om dit mogelijk te maken is het activeren van supersnelle verbindingen met MobileMe, of gewoon cacheservers te gebruiken.

  Ik haat die trage verbindingen! :angry:

 • Profielfoto
  R-Flow

  Nou ben benieuwd of dit ook gewoon “gratis” beschikbaar komt over je eigen Wi-Fi verbinding, of dat Mobile Me je opgedrongen wordt.

  @Froggle
  Naar een locale Apple Reseller gaan en daar zo’n doosje oppikken is te vermoeiend?