Bill Gates noemt Steve Jobs meest inspirerend

Door: Siebren Verhoef - 28 reacties

Afgelopen week was op de Amerikaanse TV-zender CNBC het programma “Warren Buffett and Bill Gates: Keeping America Great” te zien. In dit programma werd Bill Gates geïnterviewd, en kreeg ook het publiek de kans om vragen te stellen aan het voormalige Microsoft boegbeeld.

Na een paar minder interessante vragen werd vanuit het publiek de vraag gesteld wat Gates vond van Apple CEO Steve Jobs. Het antwoord van Gates was erg positief. Zo roemde hij Jobs onder andere om het redden van Apple in de tijd dat Apple op de rand van de afgrond balanceerde. Volgens Gates zorgde Jobs ervoor dat er een sterk team werd samengesteld, en dat hij de inspiratie in het bedrijf terugbracht die nodig was voor het ontwikkelen van goede producten met een geweldig design.

Volgens Gates is het voor Microsoft geweldig een concurrent als Apple te hebben. Bovendien ontwikkelt Microsoft ook software voor de Mac. Over Steve Jobs zegt Gates uiteindelijk nog dat hij de meest inspirerende persoon is binnen de industrie-branche waarmee hij ooit heeft samengewerkt, en dat Jobs degene is die Apple heeft gered.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  baziel

  Heel correcte man

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Bill zelf is wel cool:p. En niet alleen omdat ie dit zegt. Hij is ook niet zo’n idioot als die Steve Ballmer. Kan ook alleen maar schreeuwen en ongecontroleerd doen. Bill is ook een hele slimme man;).

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik mag Bill Gates heel graag. Ondanks veel frustratie rondom Windows heb ik zijn optredens naar de pers toe altijd sympathiek gevonden. En dat voor een van de rijkste mensen van dit moment. Jobs daarentegen verdenk ik van arrogant gedrag. Dat staat natuurlijk los van de pracht producten die Apple maakt;)

 • Profielfoto
  Nihilist

  Gates is dan ook niet zo’n onmogelijke idioot als Ballmer.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @Dr. Maddox

  de definitie van arrogantie en zelfzekerheid worden wel een vaker met elkaar verward

 • Profielfoto
  PvdO

  Gates laat zich hier van een mooie kant zien. Overigens vond ik Steve Ballmer ook een goede indruk maken bij dat televisieprogramma een tijdje geleden.
  Maar goed, Bill is Bill en de ene Steve is de andere niet:)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Dr. Maddox: ik moet kasuja hier inderdaad gelijk geven. Toegegeven: Jobs is zelfverzekerd op het arrogante af, maar dat komt ook omdat Jobs een verschrikkelijke perfectionist is wat hem ook wel een slechte naam gegeven heeft binnen de Apple gelederen. Als je je niet uitsloofde, vloog je eruit.

  Het is echter dat streberige wat Apple heeft gemaakt voor wat het nu is, dus ik neem hem dat wel in dank af :)

  Bill Gates daarentegen is nooit mijn favoriete man geweest en zal dat nooit worden. Hij is rijk geworden met jatwerk van anderen. MS-DOS was niet van hemzelf, dat heeft hij voor een paar dollar gekocht, aangepast en hij is er rijk van geworden (de originele schrijver van de software heeft later zelfmoord gepleegd). Windows was weer een kopie van wat hij bij Apple had gezien (heeft hij later zelf toegegeven) en veel zaken die Microsoft (lees: Bill Gates) zag bij andere, kleine bedrijfjes werden simpelweg opgekocht of vermorzeld. Microsoft was ook nooit bereid zich te conformeren aan industriestandaarden, maar wist er altijd zelf wel wat dingen bij te verzinnen waardoor iets incompatibels ontstond. En tenslotte ben ik van mening dat de winstmarges op al Microsofts producten dermate asociaal zijn dat de hele top 10 directieleden van Microsoft inmiddels ook in de top 10 van rijkste mensen ter wereld staat.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ kasuja – Maar niet door mij;) Zelfverzekerdheid wordt vaak als excuus gebruikt om arrogantie goed te praten.

 • Profielfoto
  double-D
 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @Dr. Maddox:P

  hahah ja zo kan je het ook WILLEN zien;)

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Cenobyte

  Mja… Als windows/microsoft nou wat meer naar de stabiliteit van atari 8bit os had gekeken, en dat principe had gejat, dan was het nu tenminste ècht wat geweest;)

  @allen
  Dit was een reactie naar Cenobyte alleen.

 • Profielfoto
  pimpel

  @Cenobyte Je moet je huiswerk wel goed maken met dergelijke beweringen hee. Niet vergeten dat apple gewoon een cloon van unix is met xwindow van linux .
  Verder kopen zij ook allemaal kleine bedrijfjes op.
  Ik werk zelf met een apple, maar daarom ben ik niet minder kritisch.
  Tenslotte werk ik met linux, en die technologie staat altijd weer tien keer verder als mac os x.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Linux? Oh je bedoeld dat hobby doe-het-zelf pakket;)

  in ieder geval blij dat Bil eindelijk een keer eerlijk is na al dat gesjoemel en die leugens:)

 • Profielfoto
  Cenobyte

  @Pimpel: natuurlijk is Apple’s OS afgekeken van het Xerox systeem (en NIET van xwindow, want dat kwam ver NA Apple grafische OS), dat zal ik ook niet ontkennen. Apple heeft ook best genoeg zaken “geleend” van anderen. Als je echter het hele oeuvre van Apple bekijkt dan zit daar wel ontzettend veel innovatie tussen (iPod & iTunes, iPhone, iMac, Wifi, enzovoort). Noem nou eens één innovatief ding van onze Bill Gates?

  Begrijp me niet verkeerd, ik heb veel respect voor hem op zakelijk gebied, hij is een verschrikkelijk goed zakelijk ondernemer en zijn vermogen bewijst dat. Bovendien is hij niet scheutig als het op goede doelen aankomt. Allemaal erg lovenswaardig. Alleen op softwaregebied vind ik onze Bill geen sympathieke :p

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  It’s a dog eat dog world.

 • Profielfoto
  JDVM

  @Cenobyte

  http://en.wikipedia.org/wiki/86-DOS QDOS werd door MS gekocht voor in het totaal 75000 dollar.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Paterson De schrijver heeft geen zelfmoord gepleegd.

 • Profielfoto
  iMate

  Aardige en tegelijkertijd slimme woorden van Bill Gates.

  Ik ben er van overtuigd dat Mr. Bill meent wat hij zegt.

  Tegelijkertijd benadrukt hij dus ’n een-op-een afhankelijkheid van het merk Apple en de persoon Steve Jobs. Dit terwijl men bij Apple die sterke afhankelijkheid niet wenselijk acht.

  Ik heb zelf geen uitgesproken voorkeur voor de heren Bill of Steve. Ik heb voor beiden veel respect.

 • Profielfoto
  iSponge

  ’t duurt een uur voordat het stukje over apple kom.. maarja..

  offtopic; als je denkt dat in nederland veel reclames in een programma komen, in amerika kunnen ze’t beter.. aan’t eind om de paar minuten en zelfs minder dan een minuut voor het eind. (gelukkig zitten de relcames zelf er niet in, maar toch).

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Steve Jobs noemt Bill Gates minst inspirerend … :p :p

 • Profielfoto
  prullenbak

  Bill gates is een harde baas. Niet zozeer omdat ie dit zegt, maar ook gewoon als mens. Ik geloof dat echt. Kijk alleen al naar hoeveel van zijn geld ie in goede doelen stopt. De bill en melinda gates foundation is een van de mooiste organisaties die er zijn. Hoeveel ellende microsoft ons gebracht heeft (hahah goeie grap…als apple er niet was, hadden we windows prachtig gevonden, dus t is allemaal zo ontzettend relatief) zoveel goeds doet deze man voor de hele wereld (en dan vooral waar geen computers zijn lol). Alle gekheid op een stokje: mijn respect heeft ie.

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Laten we het er op houden dat zowel Bill als Steve niet de makkelijkste personen zijn op deze aardkloot. Ze hebben beide een visie en in die koers moet er gevaren worden. Wijk je hier van af, dan lig je eruit.

  En inderdaad, zowel Apple als Microsoft kopen bedrijven op, maar daar is niks op tegen want uiteindelijk zijn er twee partijen die een handtekening zetten. Tuurlijk jatten beide bedrijven van derden, maar dat is nou eenmaal de manier van zaken doen. Of dit te rechtvaardigen is, is weer een andere discussie.

  Ze doen het in ieder geval beide erg goed. Beiden producten zijn succesvol (lees er worden veel producten van beiden verkocht). en uiteindelijk gaat het de bedrijven daar om.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Je moet eens een keer de film “Pirates of Silicon Valley” bekijken, erg leuk om zo de eerste jaren van Bill en Steve te zien :D

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik mag Bill ook graag. Ik noem de hele tijd Ballmer als de schuldige voor Vista (eventueel indirect door het slechte leiden en kiezen van personeel).

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Bill = Top. Steve = OK. Ballmer = Moron.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Jongens wat zijn we mild?! Wie Bill Gates wil leren kennen in z’n hoogtijdagen moet zich eens verdiepen in de strijd tussen MS Explorer en Netscape eind jaren negentig. Deze man had de gevangenis in gemoeten. Hij is ook de grote man achter alle kartel/machtsmisbruik rechtzaken. Geen bedrijf heeft zoveel boetes ontvangen als MS. Steve is geen lievertje, maar Bill is een ouderwetse maffiabaas. Kom op zeg. Dat hij zich nu als een slappe sympathieke oude man voordoet is pure schizofrenie.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Dr. Maddox heeft gewoon gelijk, Jobs is een arrogante kwast.
  Het hele bedrijf stinkt naar arrogantie, maar hun OS is perfect.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Sportief !

 • Profielfoto
  prullenbak

  @gijsraggers Ja, wat jij wil. Of wij zijn mild, of jij bent zo kortzichtig als je t halen kan. 1 van de 2.