Betaald Parkeren: Park-line met je iPhone

Door: Jan David Hanrath - 14 reacties

Tussen de 100.000 apps in de App Store zit zo nu en dan een verstopt pareltje. Bij de voorselectie van de inzendingen voor de Missing iPhone-App wedstrijd* kwamen we zo een verstopt pareltje tegen: Betaald Parkeren van Jan Misker dat sinds 14 oktober relatief ‘onontdekt’ in de iTunes App Store staat.

Betaald Parkeren is niet voor iedereen interessant, maar wanneer je een iPhone bezit én gebruik maakt van Park-line, dan is deze app een uitkomst! Met een abonnement op Park-line kun je parkeren bij parkeermeters met je mobiele telefoon. Normaal gesproken doe je dit door de code op een parkeermeter door te bellen via een 0900-nummer of SMS. Naast het feit dat je op zoek moet gaan naar de parkeermeter kost dit aan- en afmelden uiteraard geld. Wanneer je frequent parkeert al gauw een paar euro per maand.

Betaald Parkeren doet het anders: Je voert eenmalig je Park-line gebruikersnaam en wachtwoord in en dankzij de locatiebepaling in de iPhone weet de App welke parkeermeters met welke codes in de buurt staan. Je kiest de juiste code en klikt op Aanmelden. Het aanmelden verloopt nu via internet en dat is helemaal gratis. Voor het afmelden geldt hetzelfde. De kosten van de App (€ 2,39) zijn daarmee binnen no-time terugverdiend.

Ben je vergeetachtig van aard, dan weet Betaald Parkeren na aanmelding zelfs te vertellen waar je je auto had geparkeerd.

* de uitslag van de Missing iPhone-App wedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens de awardceremonie op iCE Amsterdam in de Westergasfabriek op vrijdagmiddag 27 november om 17.00 uur. De winnaar(s) krijgen van tevoren bericht. OMT-leden krijgen maar liefst 50% korting op de toegangsprijs van het driedaagse evenement. Lees meer en meld je aan.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Nu nog de optie dat ie automatisch doorgeeft wanneer je weer wegrijdt.

 • Profielfoto
  fetcher

  Dit zou parkline eigenlijk aan z’n klanten beschikbaar moeten stellen.

 • Profielfoto
  Dennisf

  Ik snap dat parkline dit niet aanbiedt. Zij verdienen hun geld met de smsjes en de telefoontjes.

  Voor die 2,39 gelijk gekocht. Dat haal je er binnen een paar keer parkeren aan bel en sms kosten uit.

  Ben benieuwd of het bevalt!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Mooi zeg, hopelijk komt iemand op het idee om zoiets ook voor Yellowbrick te maken!

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @Pete.Z Volgens mij moet je even wachten op de update ;)

 • Profielfoto
  Heijtink

  Kun je hiermee overal parkeren? Hoe bewijs je dat je betaald hebt?

 • Profielfoto
  fetcher

  En hoe lang het blijft werken dan, zeker als er geld word verdiend aan smsjes en telefoontjes.

 • Profielfoto
  JanMisker

  Erg leuk artikel, en leuke verrassing.

  Ik heb de app in eerste instantie voor mezelf gemaakt, toch nog altijd de beste reden om iets te maken, vind ik. Ik gebruikte al de mogelijkheid om aan te melden via de website van Park-line, alleen dat was altijd zo’n gepriegel met inloggen en de goede pagina vinden. Dit is dus puur een makkelijke interface voor de webpagina.

  @Pete.Z ik ben zeker bezig met andere aanbieders, stay tuned!

  @Heijtink je moet een abonnement hebben bij Park-line, je krijgt dan van hen een kaart die je in je auto legt. De systemen van Park-line en parkeerbeheer zijn gekoppeld, waardoor de parkeerwacht je aanmelding kan controleren.

 • Profielfoto
  schubert80
 • Profielfoto
  Barry1979

  StillPark werkt bijna hetzelfde, maar werkt wel met Parkmobile, Yellowbrick en ook met Park-line. Enige verschil is dat je geen plaatsbepaling door GPS hebt, maar zelf het nummer van de meter in moet vullen. ;)

  http://www.stillpark.nl

 • Profielfoto
  Rolf

  had ik dit geweten. Dat bellen en SMSen kost een vermogen. Gelijk maar geladen !!

 • Profielfoto
  NicoPlat

  Lijkt me een leuke en nuttige applicatie. Ik ben overigens wel benieuwd hoe de GPS-positie wordt gekoppeld aan een parkeergebied (het nummer, dus). Want die informatie geeft Parkline vast niet vrij, al ze het zelf al hebben zelfs (want voor het leveren van hun dienst is dat niet strikt noodzakelijk).

 • Profielfoto
  bedrocks

  Met dit idee liep ik dus al ruim 1 jaar rond.. alleen had zelf geen tijd en kennis om een iphoneapp te maken.

  Nu nog even wachten op de update.. aangezien ik Parkmobile gebruik.

  Topapp dus!

 • Profielfoto
  JanMisker

  Inmiddels is de app in versie 1.1 ook uitgebreid met ondersteuning voor Parkmobile en Yellowbrick. Suggesties blijven welkom!