Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 20 november 2009

Betaald Parkeren: Park-line met je iPhone

Tussen de 100.000 apps in de App Store zit zo nu en dan een verstopt pareltje. Bij de voorselectie van de inzendingen voor de Missing iPhone-App wedstrijd* kwamen we zo een verstopt pareltje tegen: Betaald Parkeren van Jan Misker dat sinds 14 oktober relatief ‘onontdekt’ in de iTunes App Store staat.

Betaald Parkeren is niet voor iedereen interessant, maar wanneer je een iPhone bezit én gebruik maakt van Park-line, dan is deze app een uitkomst! Met een abonnement op Park-line kun je parkeren bij parkeermeters met je mobiele telefoon. Normaal gesproken doe je dit door de code op een parkeermeter door te bellen via een 0900-nummer of SMS. Naast het feit dat je op zoek moet gaan naar de parkeermeter kost dit aan- en afmelden uiteraard geld. Wanneer je frequent parkeert al gauw een paar euro per maand.

Betaald Parkeren doet het anders: Je voert eenmalig je Park-line gebruikersnaam en wachtwoord in en dankzij de locatiebepaling in de iPhone weet de App welke parkeermeters met welke codes in de buurt staan. Je kiest de juiste code en klikt op Aanmelden. Het aanmelden verloopt nu via internet en dat is helemaal gratis. Voor het afmelden geldt hetzelfde. De kosten van de App (€ 2,39) zijn daarmee binnen no-time terugverdiend.

Ben je vergeetachtig van aard, dan weet Betaald Parkeren na aanmelding zelfs te vertellen waar je je auto had geparkeerd.

* de uitslag van de Missing iPhone-App wedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens de awardceremonie op iCE Amsterdam in de Westergasfabriek op vrijdagmiddag 27 november om 17.00 uur. De winnaar(s) krijgen van tevoren bericht. OMT-leden krijgen maar liefst 50% korting op de toegangsprijs van het driedaagse evenement. Lees meer en meld je aan.

Reageer op artikel:
Betaald Parkeren: Park-line met je iPhone
Sluiten