Bedenker Visual Voicemail klaagt telefoonfabrikanten aan

Door: Statenweg - 12 reacties

Uitvinder Judah Klausner van Klausner Technologies Inc. beschuldigt Motorola en RIM van het inbreuk maken op patenten door het toepassen van Visual Voicemail in de Motorla Cliq en de BlackBerry Bold 9700.

Visual Voicemail, bekend van de iPhone, toont ingesproken voicemailberichten op het scherm, waarna je ze op willekeurige volgorde kunt beluisteren.

Klausner bezit patenten gelieerd aan deze techniek en trof eerder al een schikking met Apple en LG Electronics.

Tip voor Motorola en RIM: verschijnt er een voicemailberichtje van Klausner op je scherm? Druk dan op ‘delete’, met dank aan Visual Voicemail.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Perry

  “Tip voor Motorola en RIM: verschijnt er een voicemailberichtje van Klausner op je scherm? Druk dan op ‘delete’, met dank aan Visual Voicemail.”
  Haha!:p

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Verrassend knap hoe je zoiets simpels als visual voicemail ook nog kunt patenderen. Want wat is visual voicemail nou eigenlijk helemaal? Dat je je berichtjes ziet op een scherm? Dat doet mijn tiptel antwoordapparaat ook al jaaaaaren.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Die laatste regels ook hè..:P

 • Profielfoto
  Italdesign

  @ Kenneth: waarom heb je het niet zelf verzonnen dan?

 • Profielfoto
  kermit

  “Italdesign op dinsdag 24 november 2009 17:14
  @ Kenneth: waarom heb je het niet zelf verzonnen dan?”

  omdat het zo voor de hand liggend is dat men er van uit gaat dat dit niet origineel genoeg is om te patenteren. Logisch niet?

 • Profielfoto
  Niek89

  Logisch:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Nee, want visual voicemail werkt alleen als je een internetverbinding hebt, dus er is toch iets anders aan de hand dan je antwoordapparaatje die de berichten lokaal opslaat..

 • Profielfoto
  martjn

  en daarom zijn softwarepatenten dus een enorm slecht idee.

 • Profielfoto
  snipper

  Voicemail bestond al. Interface ook. Inderdaad, de combinatie is heel vernieuwend.. Het is zeer de vraag of je op dit soort ‘non-originaliteit’ in pakweg Nederland een patent zou krijgen, laat staan van een rechter gelijk zou krijgen als je een schadevergoeding eist.

  En terecht want als je op deze manier patenten gaat toekennen, heb je voor het mogen verkopen van pakweg een zaklamp 86 patenthouders af te kopen. En daar wordt die zaklamp niet goedkoper van, zullen we maar zeggen. Dus die koopt niemand. Blijft over: goedkope zaklampen die slecht in elkaar zitten. Kortom: Enorm slecht idee, patenten op dit soort zaken die niet echt vernieuwend zijn. Niet alleen qua software.

 • Profielfoto
  J-P-H

  Visual Voicemail van T-Mobile werkt toch niet. :(

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  In België hoeft hij niet te komen klagen: Mobistar belooft al jaren dat VV er komt… Nog niets van gezien.

 • Profielfoto
  7George

  T-Mobile heeft problemen met voicemail die ze niet op kunnen lossen; Ik heb sinds de aanschaf van mijn iPhone in september nog geen gebruik kunnen maken van voicemail. Ben nu in een klachten procedure begonnen en wil geld terug. Prutsers!