Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 13 november 2009

Apple’s spaarvarken is goed gevuld

The Business Insider heeft een overzicht gemaakt van wat Apple nu ongeveer op de bank heeft staan. Aan deze cijfers is de zien dat Apple een financieel dipje zeker aan zou kunnen, mocht het ooit zover komen.

Eind 1996 waren de reserves van Apple $1,8 miljard, inmiddels is dit bedrag uitgegroeid tot maar liefst $34 miljard. In de grafiek is te zien dat Apple vooral na de switch naar Intel chips, en na het uitbrengen van de iPhone (3x) financieel een flinke groei doormaakte.

De grafiek start bij 1996, het moment dat Steve Jobs terugkeerde bij Apple. Vanaf dat moment ging het steeds iets beter met Apple. We kunnen ook uit deze grafiek weer concluderen dat Steve voor het grootste deel verantwoordelijk is voor het succes dat Apple vandaag de dag heeft. Lees verder om de grafiek te bekijken die The Business Insider maakte.

Reageer op artikel:
Apple’s spaarvarken is goed gevuld
Sluiten