Apple zoekt game developer (m/v)

Door: Statenweg - 11 reacties

De iPod touch is door Apple in de markt gezet als een game device, en niet zonder succes. Met een groot aantal games in de App Store, die veelal laag geprijsd zijn, lijkt de touch een bedreiging te vormen voor de Nintendo DS en Sony’s PSP.

Nu blijkt dat Apple het spel in de vingers heeft, duiken steeds vaker signalen op dat het bedrijf plannen maakt om meer te doen op het gebied van gaming.

Uit een recent opgedoken vacature blijkt dat Apple op zoek is naar een game developer met 3 tot 4 jaar ervaring, die ten minste bij de lancering van één grote titel betrokken is geweest. Eerder nam Apple al Graeme Devine in dienst, eveneens een ervaren game developer.

Komt Apple met eigen games, of wil het bedrijf de nodige know-how in huis halen om de touch als gameplatform nog aantrekkelijker te maken?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Clemenza

  Hoop dat ze met game bedrijven in zee gaan en dan zelf de goede games gaan porten:)

 • Profielfoto
  michielrutjes

  En natuurlijk hopen dat ze inzien dat games gaaf zijn, dus dat daar ook voor op de Mac wat meer prioriteit mag komen.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Mac-games van Apple voor 0,79 cent, vers uit de App-store?:p

 • Profielfoto
  computer space

  Dan zal ie toch echt joysticks/pads moeten krijgen. Na 1 dag heb ik het wel gehad met de touch of kantelbediening voor games. Probeer Katamari voor de Touch maar eens. Een bak ellende.

 • Profielfoto
  @RoRoNL

  Apple Poker Texas game (Apple HoldEm) is toch al lang in de store te vinden? Nog een redelijke game ook.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Inderdaad, de pokergame van Apple bevalt prima! Ben benieuwd of ze zelf meer zullen ontwikkelen.. Maar laat ze zich eerder maar eens wat storten op het gamen op ’t Mac OS in het algemeen.. Veel spellen draaien alleen met bootcamp (of parallels o.i.d.), maar ja.. ’t ligt helaas aan de game-developers om ’t ook Mac OS-ready te maken, en dan is marktaandeel natuurlijk weer heel belangrijk.. Ze moeten de vacaturevuller gewoon laten lobbyen met game-developers, ’t marktaandeel groeit ten slotte:)

 • Profielfoto
  ctxppc

  Het zou een droom worden als Apple kwaliteitsgames maakt. Kijk naar Texas Hold’em: ze gebruiken werkelijke takes en gebruiken ze een speciale techniek (inmiddels ben ik de naam vergeten…) om de take te integreren in het pokerspel als “echte” spelers.:D Ik zou graag een Solitaire game willen…

 • Profielfoto
  rdesign

  haha, dat plaatje klopt niet helemaal, hij stuurt naar links, maar hij gaat naar rechts. Doet me denken aan de Need For Speed van vroeger die ik altijd expres verkeerd instelde om het nog een beetje moeilijk te maken.:)

  Ze zouden dat iPod-Video voor de iPhone moeten maken! Dat je met zo’n balletje het midden kapot moet schieten!:D

 • Profielfoto
  tinux

  Echte Games(NFS, C&C, SIMS) op een iPhone of iPod, dat is nu net hetgeen dat niet werkt op een iPhone… en “lijkt de touch een bedreiging te vormen voor de Nintendo DS en Sony’s PSP.” ding komt niet in de buurt. Je betaald veelal 7,99 en dan is het rommel vaak.

 • Profielfoto
  eiskoud

  Ik hoop niet dat ze zelf games gaan ontwikkelen.. ???

  Anders gaan Ze straks weer andere titels weren uit de AppStore zoals ze momenteel met alle concurrentie doen :sealed:

 • Profielfoto
  63743 Master

  Zou wel vet zijn als Apple ook Games gaat uitgeven!

  (overigens klopt het plaatje niet, de iTouch is gedraaid naar links, en het stuur richt zich naar rechts:D )