Statenweg
Statenweg Nieuws 15 november 2009

Apple wint belangrijke slag in strijd tegen Psystar

Apple heeft een belangrijke slag gewonnen in de strijd tegen kloonbouwer Psystar. Een rechter in de VS heeft bepaald dat Psystar copyrightwetgeving heeft geschonden door pc’s te verkopen met daarop een aangepaste versie van Mac OS X ge├»nstalleerd.

Ook bepaalde de rechter dat Psystar inbreuk maakt op de gebruikerslicentie van Mac OS X. Deze staat niet toe dat het OS op andere systemen ge├»nstalleerd wordt dan een Mac. Psystar’s claim dat Apple het copyright misbruikt om zo het monopolie op Mac OS X te houden, werd door de rechter van tafel geveegd.

Overigens is deze soap nog niet afgelopen. Er staan nog diverse aanklachten open. Ook is nog geen uitspraak gedaan over een eventuele schadevergoeding en een verbod op de verkoop van Mac-kloons. Wel kan de uitspraak een belangrijk precedent scheppen voor soortgelijke gevallen.

Reageer op artikel:
Apple wint belangrijke slag in strijd tegen Psystar
Sluiten