‘Apple werkt aan tv-abonnement via iTunes voor $30 per maand’

Door: Statenweg - 18 reacties

Na uitspraken van een aantal directeuren dat Apple’s kansen momenteel op het gebied van video liggen, geeft een nieuw gerucht aanwijzingen voor de mogelijke plannen van het bedrijf.

Naar verluidt wil Apple tv-programma’s via iTunes gaan aanbieden op basis van een abonnementsmodel voor $30 per maand. Apple zou in de afgelopen weken diverse TV-netwerken hebben benaderd met het voorstel, dat begin 2010 werkelijkheid moet worden.

De dienst zou het traditionele kabelabonnement kunnen vervangen, mits Apple voldoende tv-netwerken enthousiast krijgt voor het plan. Een van de eersten die naar verwachting aan boord zal springen is Disney. Niet alleen is Apple’s CEO Steve Jobs tevens bestuurslid van het entertainmentconglomeraat, Disney was ook pionier op het gebied van het a-la-carte aanbieden van tv-shows via iTunes in 2005.

De nieuwe dienst zal voor de netwerken een nieuwe bron van inkomsten kunnen betekenen. Toch vrezen zij dat het ten koste zal gaan van traditionele kijkcijfers en de daaraan gekoppelde reclameinkomsten.

Het distribueren van tv-shows via internet wint momenteel aan populariteit. Vooral het middels advertenties bekostigde streamen van video via sites als Hulu, Netflix en YouTube.

Amerikaanse gebruikers van iTunes kunnen al reclamevrije afleveringen van een groot aantal populaire tv-series één dag nadat ze zijn uitgezonden downloaden om ze te kijken op de iPod of Apple TV. Individuele afleveringen kosten $1,99. Voor afleveringen in HD rekent Apple $1 extra.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  R1039

  Ik kan niet wachten!

 • Profielfoto
  Simon90

  30 euo?!

 • Profielfoto
  Gene

  Allemaal leuk en aardig voor USA markt, maar we wonen in NL en hier is het het gewoon K met peren. De videotheek in de straat is pleite en ik wil op een goede manier, kwalitatief hoogwaardige films en series kunnen downloaden op een Mac. Legaal en niet via rare nieuwsgroepen met een “deze film is opgenomen in bioscoop met een tweedehands handycam” kwaliteit. Is dat nu zoveel gevraagd?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zo lang er geen reclame in voorkomt ben ik sowieso voorstander.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Alsof dit anytime soon beschikbaar wordt in Nederland…

 • Profielfoto
  Pepijn Koning

  Het wachten is inderdaad op het moment dat dit ook in Nederland etc. beschikbaar komt, misschien is dit een goede aanleiding voor Apple om dat te doen.

 • Profielfoto
  niels

  Duur. Liever ook dat ze het mogelijk maken gewone televisie te ontvangen op de AppleTV (en eventueel een eigen USB tuner voor Macs). Kunnen ook de losse tuner en hd recorder de deur uit..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Het distribueren van tv-shows…?

 • Profielfoto
  MrJvG

  Dit is voor Amerikaanse begrippen echt niet duur! In Amerika betaal je gemiddeld zon 85 dollar om commerciële zenders (pay tv) te kunnen ontvangen. Het succes van Tivo is al bewezen, ik denk dat Apple ook te laat in deze markt springt tenzij een upgrade van de Apple TV op hardware gebied wat nieuws gaat brengen. 
  Ik vind de Apple TV voor Europa te weinig toegevoegde waarde heeft. Als je een AirPort Express hebt met AirTunes heb je in mij gedachte het zelfde als een Apple TV (op Youtube en wat andere kleine eye cathers na dan). Apple doet er beter aan om in Europa een aangepaste Apple TV te lanceren met een ingebouwde digitale tuner, en een funtie voor het opnemen van tv. Als Apple hier niet snel mee komt dan zie ik het nog gebeuren dat de Apple TV geen lang leven meer heeft. De nieuwe generatie tv’s zijn tegenwoordig op te nemen in een computer netwerk waarmee je muziek, film en foto ook makkelijk kan streamen na je tv. Het wordt tijd voor een echte Apple TV en niet een simpel (te dure) wit streaming kastje!!

 • Profielfoto
  h.d.vancorbach

  Er is nu wel veamer.nl, maar dat werkt (nog) niet op Mac OS X.

 • Profielfoto
  Ewout

  Het lijkt wel of alles tegenwoordig in abbonnementsvorm wordt gegoten. Je TomTom software, je muziek, je films. Ik vind het persoonlijk geen goede ontwikkeling. Alles wordt beperkt door de industrie die al bepaalde wat je wel en niet mag zien en wanneer (DVD regiocodes etc.) En nu wordt nog bepaald hoe lang je het mag zien en tegen welk bedrag. Geef mij maar muziek en films die ik gewoon kan kopen en daarna onbeperkt mag bewaren en opnieuw bekijken.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Doe eerst maar eens wat films en tv in iTunes store AUB. Hoe lang meten we daar nu nog op wachten eigenlijk?

 • Profielfoto
  Finisher

  Geen reclame!? laat maar komen dan! Lijkt me een goede oplossing als dit binnen Europa beschikbaar komt.
  De kosten? zien we dan wel.

  Maar ja, hoelang voor zoiets hier ook beschikbaar word??

 • Profielfoto
  McShamus

  Lekker belangrijk. Maak me maar wakker als het ook in NL leverbaar is.

 • Profielfoto
  Lau24

  @ McAnus uhh Shamus

  Psies my point exactly;)

 • Profielfoto
  RowanW

  @Gène:
  Dat is niet zoveel gevraagd… Geduld wél. Zodra je film bij de videotheek te huur is kan je er vergif op innemen dat er ook op nieuwsgroepen een retail-versie staat:) Kwestie van goed zoeken (hint).

 • Profielfoto
  63743 Master

  @ Gène
  @ McShamus
  idd, eerst maar eens wachten tot het in NL beschikbaar is!

 • Profielfoto
  Gene

  @”RowanW”, @” Master”: belachelijk, dat geduld moeten we al sinds de lancering van de Apple TV hebben. Ooit houdt het een keer op. Zeker omdat de alternatieven allemaal net niet zijn en Apple een prachtig product in handen heeft, wat in NL niet volledig gebruikt kan worden.