Statenweg
Statenweg Geruchten 2 november 2009

‘Apple werkt aan tv-abonnement via iTunes voor $30 per maand’

Na uitspraken van een aantal directeuren dat Apple’s kansen momenteel op het gebied van video liggen, geeft een nieuw gerucht aanwijzingen voor de mogelijke plannen van het bedrijf.

Naar verluidt wil Apple tv-programma’s via iTunes gaan aanbieden op basis van een abonnementsmodel voor $30 per maand. Apple zou in de afgelopen weken diverse TV-netwerken hebben benaderd met het voorstel, dat begin 2010 werkelijkheid moet worden.

De dienst zou het traditionele kabelabonnement kunnen vervangen, mits Apple voldoende tv-netwerken enthousiast krijgt voor het plan. Een van de eersten die naar verwachting aan boord zal springen is Disney. Niet alleen is Apple’s CEO Steve Jobs tevens bestuurslid van het entertainmentconglomeraat, Disney was ook pionier op het gebied van het a-la-carte aanbieden van tv-shows via iTunes in 2005.

De nieuwe dienst zal voor de netwerken een nieuwe bron van inkomsten kunnen betekenen. Toch vrezen zij dat het ten koste zal gaan van traditionele kijkcijfers en de daaraan gekoppelde reclameinkomsten.

Het distribueren van tv-shows via internet wint momenteel aan populariteit. Vooral het middels advertenties bekostigde streamen van video via sites als Hulu, Netflix en YouTube.

Amerikaanse gebruikers van iTunes kunnen al reclamevrije afleveringen van een groot aantal populaire tv-series één dag nadat ze zijn uitgezonden downloaden om ze te kijken op de iPod of Apple TV. Individuele afleveringen kosten $1,99. Voor afleveringen in HD rekent Apple $1 extra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan tv-abonnement via iTunes voor $30 per maand’
Sluiten