Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 6 november 2009
Leestijd: 1 minuut

‘Apple test iPhone met RFID’

Apple zou op dit moment bezig zijn met het testen van een prototype van de volgende generatie iPhone. Het bijzondere aan dit prototype is dat deze RFID ingebouwd zou hebben.

Een ‘betrouwbare bron’ zou de iPhone-prototypes met een RFID-lezer in actie hebben gezien. De reactie hierop was zeer positief, en de bron denkt dat de kans groot is dat deze technologie in de nieuwe generatie iPhone verwerkt zit.

Waarschijnlijk zou Apple RFID in het begin gebruiken voor de authenticatie en synchronisatie van de iPhone met andere apparaten. Al langer was bekend dat Apple in het bezig is van meerdere RFID-patenten. Een van deze patenten gaat over het automatisch verbinden met je thuisnetwerk, zonder verdere configuratie.

RFID zit in objecten of in levende wezens. Met de technologie is het mogelijk om van een afstand informatie te lezen of op te slaan. RFID zit onder andere verwerkt in de chips die mensen onder hun huid laten implementeren, om zo bijvoorbeeld toegang te krijgen tot bepaalde ruimtes.

De mogelijkheden van RFID zijn erg groot. Met RFID zou de iPhone in principe kunnen dienen als bijvoorbeeld je rijbewijs of je paspoort. Ook is het mogelijk om te betalen door middel van van RFID. Een andere toepassing van RFID is hier te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.