‘Apple test iPhone met RFID’

Door: Siebren Verhoef - 19 reacties

Apple zou op dit moment bezig zijn met het testen van een prototype van de volgende generatie iPhone. Het bijzondere aan dit prototype is dat deze RFID ingebouwd zou hebben.

Een ‘betrouwbare bron’ zou de iPhone-prototypes met een RFID-lezer in actie hebben gezien. De reactie hierop was zeer positief, en de bron denkt dat de kans groot is dat deze technologie in de nieuwe generatie iPhone verwerkt zit.

Waarschijnlijk zou Apple RFID in het begin gebruiken voor de authenticatie en synchronisatie van de iPhone met andere apparaten. Al langer was bekend dat Apple in het bezig is van meerdere RFID-patenten. Een van deze patenten gaat over het automatisch verbinden met je thuisnetwerk, zonder verdere configuratie.

RFID zit in objecten of in levende wezens. Met de technologie is het mogelijk om van een afstand informatie te lezen of op te slaan. RFID zit onder andere verwerkt in de chips die mensen onder hun huid laten implementeren, om zo bijvoorbeeld toegang te krijgen tot bepaalde ruimtes.

De mogelijkheden van RFID zijn erg groot. Met RFID zou de iPhone in principe kunnen dienen als bijvoorbeeld je rijbewijs of je paspoort. Ook is het mogelijk om te betalen door middel van van RFID. Een andere toepassing van RFID is hier te bekijken.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  brandrob

  Dus dan zou je zo’n chip onder je huid moeten hebben!? Vaag ???

 • Profielfoto
  So Klear

  Heeft de NWO een deal met Apple gesloten ofzo?:p

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Was er laatst er niet een artikel dat ze op deze manier op afstand de software up-to-date kunnen maken van de (voorverpakte) producten in de winkel?

 • Profielfoto
  thomasmuller

  Het is piraterij zeg ik je! Arrrhhggrrr….

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Heb je helemaal het idee dat ze alles van je weten.

 • Profielfoto
  Lexis

  Ik wil op zich wel een RFID chip onder mn huid. ik heb een keer een artikel gelezen over een dude die dat had, en zeker voor de toekomst is dat echt interessant. Hij had de chip in het stukje vel tussen je duim en wijsvinger. T ging ook niet ontsteken ofzo, dus is gewoon prima te doen. lang leve t digitale tijdperk.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Hmm, normaal houdt Apple zijn ontwikkelingen achter gesloten deuren, iedereen heeft daar een soort van ‘beroepsgeheim’. Als iets zou uitlekken mag Apple die persoon ontslaan. Las ik eens, was het nu op OMT?

 • Profielfoto
  Rnowed

  ’t wordt een beetje eng…

 • Profielfoto
  ctxppc

  Maar nee! Dit is geen artikel over RFID onder je huid! Dat is maar Futurama!
  Het gaat over RFID in een iPhone, net zoals je ID-kaart… Ik weet echter niet waarvoor dat handiger wordt…

 • Profielfoto
  XeroX

  Klinkt allemaal wel indrukwekkend maar ik snap het nut er niet zo van.. Je rijbewijs en paspoort gaan ze heus niet in een iPhone steken hoor.

 • Profielfoto
  nubbbbbb

  aight:p

 • Profielfoto
  Delta

  Nou, ik hoef nooit van mijn leven een chip in mijn huid, yak. Bovendien als daar allerlei persoonlijke info opstaat of als het de “sleutel” is om een ruimte in te komen zie ik al van die leuke criminelen komen die eens lekker in je gaan snijden…. :sealed:

 • Profielfoto
  Rnowed

  En als je je iphone dan kwijtraakt? :O Of in verkeerde handen komt :(

 • Profielfoto
  thomasmuller

  Matroos heis de zeilen!

 • Profielfoto
  Vin

  de koningin heeft ook n chip ergens verstopt onder d’r huid hoor.
  en in grote steden als nyc en londen zijn bepaalde clubs waar je in het vip gedeelte kan komen én betalen dmv in mensen ingebouwde rfid chips.
  Heb zelfs n keer n portfolio gezien met rfid chips die objecten identificeerde en zo kwam er een interactieve film op gang.

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Zou wel handig zijn voor een OV Chipkaart vervanger :
  je kan dan je Iphone gebruiken als ID voor het reizen, scheelt weer een pasje in de portemonnee…!

 • Profielfoto
  snipper

  Gasten.. je moet misschien meer denken aan: Vroeg of laat eist AH van alle leveranciers, dat ze een RFID-chip in elke verpakking stoppen. Dan hoef je je karretje niet meer leeg te halen bij de kassa, want een scanner ‘leest’ dan wat je verzameld hebt en je kan gelijk pinnen. Scheelt een hoop caissières, dus winst voor ome Appie.

  Mensen houden niet van chips onder hun vel dus dat zal niet zo snel gebruikelijk worden.

  Met dat RFID-chippen wordt het ook makkelijker om je koelkast een RFID reader te geven, zodat die kan ‘zien’ dat dat pak melk echt over de datum is en dat daarmee je melkvoorraad op is. Als je iPhone dan weer met je koelkast kan communiceren zou die een automatisch gegenereerd boodschappenlijstje in je iCal kunnen zetten..

 • Profielfoto
  Cycle Maniac

  Maar moet die RFID-chip dan persé onder de huid zitten? Mijn inziens kan het toch ook aan een ringvinger, of aan een armband, of enz.

 • Profielfoto
  iSponge

  begrijpend lezen blijft lastig voor sommige mensen:) Heb’t zelf ook wel eens hoor, daar nie van.. maar toch..

  ’t gaat er om dat je iphone ‘ziet’ dat het bij andere apparaten in de buurt is.. dus evt. dan kan syncen als’ie bij je computer in de buurt is.. of verbind met je handsfree set in de auto.. en zoals al genoemd is, misschien met je koelkast om zo een boodschappenlijstje te maken..