Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 19 november 2009

Apple Tablet uitgesteld?

Er is nog geen officieel bewijs voor het feit dat de Apple Tablet ooit op de markt zal verschijnen, maar toch schijnt de komst van het apparaat al te zijn uitgesteld naar de tweede helft van 2010. Volgens eerdere geruchten zou het apparaat in de eerste maanden van 2010 op de markt komen.

De reden voor het uitstel zou zijn dat Apple op het laatste moment heeft gekozen voor het gebruik van andere onderdelen bij de productie van de tablet. Zo zou Apple een duurdere 9,7-inch versie van de tablet willen uitbrengen met een OLED-scherm van LG. De goedkopere versie van het apparaat zou een groter TFT-scherm van 10,6 inch krijgen.

Volgens anonieme bronnen zouden de OLED-schermen onderdeel zijn van de 5-jarige deal die Apple sloot met LG, ter waarde van $500 miljoen. Op dit moment zijn OLED-panels nog erg duur. Zo kost een 9,7-inch OLED panel ongeveer $500.

Door deze hoge prijs zou de dure editie van de Apple Tablet ongeveer $2000 gaan kosten, als deze in de tweede helft van 2010 op de markt zou komen. Deze prijs zou wel lager kunnen uitvallen als het apparaat in combinatie met een 3G-abonnement wordt verkocht. De goedkopere versie van de tablet zou een prijs krijgen tussen de $800 en de $1000.

Reageer op artikel:
Apple Tablet uitgesteld?
Sluiten