‘Apple Tablet richt zich meer op video dan op tekst’

Door: Siebren Verhoef - 13 reacties

Hoewel veel geruchten over de Apple Tablet vaak gingen over de manier waarop dit apparaat de markt voor print-media moest gaan overnemen, zou het wel eens zo kunnen zijn dat de focus van de tablet meer op het bekijken van video dan op het lezen van tekst zal komen te liggen.

Deze conclusie trekt Brainstorm Tech op basis van een gesprek dat analist Mike Abramsky had met Apple medewerkers Peter Oppenheimer (CFO), Eddy Cue (vice president for iTunes and Internet services) en David Moody (vice president for worldwide Mac marketing). In dit gesprek komt onder andere ter sprake waar Apple toekomst in ziet wat betreft digitale content, en waar niet.

Zo kwam uit dit gesprek naar voren dat na muziek, video nu een grote kans is voor Apple, om dat deze markt steeds sneller groeit. De Apple TV is een van de producten die moet profiteren van deze groeiende markt. Wel wil Apple nog verder op zoek gaan naar de beste oplossing voor de consument wat betreft het bekijken en downloaden van video. Minder enthousiast is Apple over de markt voor online kranten en boeken, door de onaantrekkelijke voorwaarden die in deze industrie veelal gelden.

Andere interessante uitspraken in dit gesprek gingen over de iPhone. Apple zegt niet bang te zijn voor toestellen met Android, omdat de iPhone profiteert van het voordeel van het hele iTunes-ecosysteem. Ook stellen de Apple medewerkers dat ontwikkelaars liever voor de iPhone ontwikkelen, omdat Android op veel verschillende toestellen draait. Verder ziet Apple de komst van Windows 7 als een kans om meer Macs te verkopen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Haha, die laatste zin. “Verder ziet Apple de komst van Windows 7 als een kans om meer Macs te verkopen.”

 • Profielfoto
  Lexis

  Dan mogen ze wel video’s in NL gaan verkopen! (en verhuren natuurlijk)
  Grappig concept trouwens

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Leuk man! Weer een stuk hardware waar ik alleen de Pixar filmpjes op kan bekijken! Not! Wanneer gaat de iTunes store nou eens los voor Nederland?!

 • Profielfoto
  Fishstick

  Ik ben ook voor een NL/EU iTunes store, zal BUMA ook blij mee zijn aangezien mensen dan weer meer films zullen gaan aanschaffen vanwege de betere kwaliteit.

 • Profielfoto
  maconly

  ik wil graag betalen voor films op m’n Apple TV , maar zolang die filmmaatschapijen dat tegenhouden in Nederland download ik ze wel gratis.

 • Profielfoto
  Christophe F

  Laat ons eerst Full HD films downloaden en dan zullen we nog eens spreken over een Tablet…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Als je dit interview ziet ( http://www.youtube.com/watch?v=lHxub_yQfig ) met de CEO van Google begrijp je ook wel dat video erg belangrijk gaat worden, we willen sites, nieuws, tutorials e.d. niet meer lezen, maar on-demand bekijken..

 • Profielfoto
  MedahOSX

  Tuurlijk is video belangrijk, maar hebben we daar een nieuw device voor nodig? On-the-go hebben we de iPhone of iPod maar wil je tv kijken of een film kijken doen we dat toch op onze steeds goedkoper wordende lellen van tv’s?

 • Profielfoto
  63743 Master

  Misschien komt er een iDigtalTVReceiver :D

 • Profielfoto
  MB12

  Misschien, wordt het wel gewoon een MacBook met een tabletscherm ofzo. Ik geloof de geruchten in ieder geval niet. Ik geloof alleen maar dat er mogelijk een tablet komt, omdat steve jobs had gezegd dat ‘het meeste onwaar is’. Dus er is iets waar. En wordt elk gerucht nou op OMT gezet? Dus als ik nu verzin dat bijvoorbeeld de tablet 2 schermen krijgt en ik stuur het als een tip naar AppleInsider dan staat dat de volgende dag ook op OMT? ???

 • Profielfoto
  dinck

  meer op video dan op tekst, verbaast mij niets. de monochrome schermen van e-readers zijn speciaal ontworpen om urenlang achter elkaar te kunnen lezen, dat zie ik mij op een backlit glossy scherm nog niet zo gauw doen…

 • Profielfoto
  fhjakl

  Een tablet is leuk, maar als die vooral afhankelijk wordt van een eigen harde schijf en online diensten, betekent het dat het databeheer in het huishouden nog meer versnipperd raakt. Een iPhoto library van een paar gigabyte hoort gewoon niet thuis op een tablet computer. Het is wel de plek waar ik mijn foto’s wil kunnen bekijken en misschien zelfs wat wil kunnen aanpassen. Dit geldt ook voor de iTunes library.

  Het wordt hoog tijd dat Apple een server gaat ontwikkelen voor het beheren van alle audio, video, ebooks, fotos, kalenders en wat er niet meer in een thuisnetwerk rondzwerft. Ik zit er al jaren op te wachten. Met een paar macs en een paar macbooks in huis, wordt het beheren van alle media een steeds lastiger onderneming.

  Door de smak geld die Apple aan dotmac verdient en de enorme vlucht die de iTunes store de afgelopen jaren heeft genomen, lijkt het niet in het belang van de onderneming om services als synchronistatie en push op het thuisnetwerk van de consument aan te bieden. Op de lange termijn kan dit Apple aardig gaan opbreken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Leuk die tablet, maar als de doelmarkt “video” wordt denk ik niet dat ik hem koop. Ik persoonlijk kijk mijn films en series toch liever op minimaal een 24″ (straks een 27″ ) en als het even kan op mijn 43″ HD tv. Ik ga echt niet op een 9″ of 10″ scherm zitten turen, laat maar…:p