‘Apple Tablet krijgt krachtige videokaart en webcam’

Door: Siebren Verhoef - 27 reacties

Bijna iedere week is er wel weer een ander gerucht te melden over de nog niet bestaande Apple Tablet. En ook deze week trappen we af met nieuwe geruchten over het apparaat. Dit keer komen de geruchten van ITIC-analst Laura DiDio.

Laura DiDio gooit er eerst een lekkere one-liner in, en noemt de Apple Tablet “The Next Best Thing”. Daarna gaat ze inhoudelijk in op de Apple Tablet, en licht ze toe waarom zij denkt dat Apple iedereen zal gaan verbazen met het apparaat. Zo zal de Apple Tablet een 10 tot 12 inch scherm hebben, dat ondersteund wordt door een krachtige grafische kaart die een hoge resolutie mogelijk maakt. Daarnaast zal de Apple Tablet een webcam bevatten, die videogesprekken onderweg mogelijk maakt.

Volgens DiDio zal de Apple Tablet in meerdere uitvoeringen op de markt komen, onder andere in een uitvoering die gebruik kan maken van 3G. Deze tablet zou aangeboden worden in combinatie met een abonnement van bijvoorbeeld AT&T. “De Apple Tablet zal er voor zorgen dat de concurrentie gedwongen wordt om ook met producten te komen die kunnen concurreren met dit apparaat”, aldus Laura DiDio.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Maurits Cassee

  Laat Apple dat ding nou maar gewoon uitbrengen in Januari en dan zien we wel weer verder, ik word gek van dat getease door willekeurige mensen :angry: maar ben wel erg benieuwd of de tablet komt en zo ja hoe hij er uit zal zien. :p

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Zou het leuk vinden als die hele tablet niet meer kwam, staan al die mensen met een mond vol tanden dat ze hem “vast gehad hebben” :sealed:

 • Profielfoto
  McHank

  alsof een webcam handig is op een apparaat dat te groot is om vast te houden. lekker plat op tafel leggen dus en niet krampachtig vasthouden, maar dat levert weer een slecht beeld.. ik zeg: not true!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik zie nog steeds het grote voordeel van zo’n tablet niet in. Kan aan mij liggen?

 • Profielfoto
  So Klear

  Ik vind het opmerkelijk dat mensen zo makkelijk zeuren over impratiqschheid van een Tablet. Als Apple fan kan je er toch vanuit gaan dat Apple op al deze problemen weer een geniale oplossing weet te verzinnen.

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Maverick9898: Het is een soort kruising tussen de iPhone en MacBook Air… zo lijkt het althans te worden.;)

  Ik denk dat Apple de geruchten gebruikt om een nieuw product te maken, niet omgekeerd. :p Dank u, Laura, voor de krachtige videoprocessor die de tablet zal hebben (vanaf vandaag ingevoerd).:p

 • Profielfoto
  strigoi

  bring on the Mactablet

 • Profielfoto
  juliantomoriati

  Toch minder dat je weer vast zit aan een mobiel abbo om 3G te kunnen gebruiken…. maar ja, het is een gerucht:p

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Lijkt mij een fantastisch apparaat. Alleen de combinatie met abonnementen vind ik zorgwekkend. Dit geeft al aan dat het een rete duur apparaat zal worden. De iPhone is eigenlijk ook hartstikke duur maar icm een abonnement dat je toch-wel-moet-afsluiten is het niet zo’n groot offer. Eenmaal met iPhone in bezit val ik buiten de doelgroep omdat ik al voorzien ben van een abonnement. En om twee jaar lang dubbele kosten te betalen vind ik niet echt een overtuigend verkoop argument. Telefoon maatschappijen zijn vandaag de dag de nieuwe credit verstrekkers lijkt wel..
  ???

 • Profielfoto
  MarvinE

  Ik ben het wel een beetje zat, al dat ‘nieuws’ rond de Tablet. Laat ze dat ding maar eerst ’s bevestigd zien te krijgen…

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Dr. Maddox
  Is is nog helemaal niks bekend over abonnementen, data plannen en losse verkoop. Je maakt je nu al zorgen…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  R-Flow – Ik speculeer mee op het bericht hier boven. Vreemd he?! Serieus, wat een kansloze opmerking!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  ALS het een kruising tussen de MacBook Air en de iPhone wordt, dan wordt het in mijn ogen een onpraktisch ding wat ik niet ga kopen. Een te klein scherm voor een volwaardige computer, geen toetsenbord, niet klein genoeg om mee te nemen, en een backlit scherm, dus niet te gebruiken om boeken op te lezen…

  Ik hoop dus ALS het ding komt, dat het wat anders wordt.

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Wanneer gebruik je een webcam?
  1) Als je met iemand aan het chatten bent;
  2) Als je foto’s maakt van jezelf
  3) nog meer?

  Maar bij beide zaken ben je met je handen aan het typen of slepen.
  Hoe hou je dan die tablet vast? Dan leg je hem neer en staart de webcam naar boven?

 • Profielfoto
  iphonerox

  2560×1600 op een 12 inch of wat?

  Of bedoelen ze dat de tablet highres gaat uitzenden voor Cinemadisplay aan te hangen?

 • Profielfoto
  1984

  “De Apple Tablet zal er voor zorgen dat de concurrentie gedwongen wordt om ook met producten te komen die kunnen concurreren met dit apparaat” Typisch Apple

  Weer veel te veel onnodige functies voor een tablet , koop een Wacon
  http://www.tablet4u.nl/index.html

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Dr. Maddox
  Beetje kansloos om je zorgen te maken om iets dat in een vaag gerucht naar voren komt zul je bedoelen. Serieus!

  ;)

 • Profielfoto
  leovanh

  boring boring boring….. pfffffff gaaaaaaap
  laat ze dat ding nou maar een showen dan kijk ik nog wel effe.. gaaaaaaap…. maf ze.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik heb er vast drie besteld!:) Verdere berichtgeving hoeft dus niet meer tot’ie uit is.

 • Profielfoto
  chrispis

  @iedereen die de berichtgeving omtrent de tablet moe zijn, klik in godsnaam niet meer op de artikelen die erover gaan! Maakt je leven makkelijker en die van mij ook, want ik zit niet op dat gezanik te wachten. Dank u!:)

 • Profielfoto
  chrispis

  Trouwens,… een stylus/pen en het nieuws over de grafische kaart, maakt een digitaal schetsboekje een van de gebruikersmogelijkheden. Het zou mij wel blij maken!:)

 • Profielfoto
  63743 Master

  Kan niet meer wachten!!! :D :)

 • Profielfoto
  maconly

  hebbe hebbe hebbe :p

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Wat een nieuws. Wat ontzettend lulverhaal … wat een gezwets. Iedere eerstejaars die een stukje voor de schoolkrant moet schrijven kan bovenstaande ‘voorspellen’. Echt joh, 3G? Echt joh, goeie grafische kaart? Echt joh, hoge resolutie? Wat een inzicht. Apple brengt onder Jobs nooit anders dan het best mogelijke. Tot zover mijn visie op de journalistieke graad.
  Ik wil ook zo’n tablet!

 • Profielfoto
  luc306

  @Thijs …

  Als je hem gaat gebruiken als scheerspiegel en ondertussen de nieuwsberichten onderin leest (a la rtl Z). Wel uitkijken dat je jezelf niet snijdt.

 • Profielfoto
  samuhe

  Ik snap niet waarom een krachtige videokaart een hoge resolutie mogelijk maakt. Zelfs de slechtste geïntegreerde chipsets kunnen resoluties van meer dan 1920×1200 weergeven.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik zie er nog steeds niets in, me macbook kan dat ook allemaal, ben heel benieuwd wat voor een apple gebruiker als ik de doorslag zou moeten geven om dit apparaat ook aan te schaffen naast een book en een iphone.