Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 23 november 2009

Apple Store meest winstgevende winkel in Londen

Als je dacht dat Harrods de meest winstgevende winkel van Londen is, dan heb je het mis. De Apple Store aan de Regent Street in Londen is namelijk drie keer zo winstgevend als Harrods. Hiermee is deze Apple Store ook gelijk de meest winstgevende winkel van Londen.

Omgerekend is de omzet van de Londense Apple Store ruim €66 miljoen per jaar. Dit bedrag is extreem hoog als je het vergelijkt met winkels die ongeveer dezelfde oppervlakte hebben. De omzet van de Apple Store is zo’n £2000 per square foot per jaar, een bedrag dat drie keer zo hoog ligt als dat van warenhuis Harrods.

Sinds de opening van de Apple Store aan de Regent Street in Londen in 2004 zijn de huurprijzen in deze straat gestegen met 25%. De Londense Apple Store was de eerste officiële Apple Store buiten de Verenigde Staten, en sinds deze opening zijn er in Engeland al 23 officiële Apple Stores bijgekomen.

Reageer op artikel:
Apple Store meest winstgevende winkel in Londen
Sluiten