Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 7 november 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple Store Carrousel du Louvre in Parijs geopend

Sinds vandaag heeft het vaste land van Europa er weer een Apple Store bij. Ditmaal slechts 500 kilometer en 250 Thalys-minuten verwijderd van onze hoofdstad in het land van goede wijn, keuterboertjes en stokbrood.

Op een triple-A locatie naast het beroemde Louvre in Parijs zetelt Apple over twee kelderverdiepingen in het chique winkelcentrum Carrousel du Louvre. Het aanzicht van de winkel wordt gedomineerd door natuursteen en glas. De hal waaraan de winkel ligt wordt van daglicht voorzien door een enorme op z’n kop hangende glazen piramide. Deze piramide is net als de bovengrondse Louvre-piramide ontworpen door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei.

De inrichting van de Apple Store is zoals we inmiddels gewend zijn. De bekende ingrediënten en de bekende materialen. Ook vertrouwd was de lange rij wachtende mensen voor de officiële opening. Naast Ron Johnson, Apple’s Senior Vice President of Retail, was ook OMT-er Nico van der Linden van de partij. Hij maakte de volgende foto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.