Apple bang voor Motorola Droid?

Door: Siebren Verhoef - 26 reacties

Apple en AT&T zouden op dit moment de lancering van een 8GB versie van de iPhone 3GS aan het voorbereiden zijn. Dit toestel zou in combinatie met een AT&T abonnement $99 gaan kosten. De reden voor de plotselinge lancering de goedkopere versie van de iPhone 3GS zou de Motorola Droid zijn.

De Droid is het nieuwste toestel van Motorola dat draait op Google’s Andoid. De Motorola Droid zal ook $99 gaan kosten, en is beschikbaar bij AT&T concurrent Verizon. Een goedkopere versie van de iPhone 3GS moet de concurrentie aangaan met de Droid.

Verizon is enige tijd geleden al met een reclamecampagne gestart ter promotie van de Motorola Droid. In deze reclamecampagne worden alle minpunten van de iPhone opgesomd, met de mededeling dat de Droid al deze functies wel heeft.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  So Klear

  Ik ben heel benieuwd welke kant het uit zal gaan met iPhone. De concurentie is veel harder als bij de iPod. Volgens mij moet Apple sowieso met een x aantal modellen komen voor de iPhone om een zo breed mogelijke markt en consumenten met een specefiek budget aan te spreken.

 • Profielfoto
  MB12

  De iPhone is zo’n succes, daar kan geen enkele andere telefoon aan tippen ;).

 • Profielfoto
  JTD

  Leuk voor Apple dat de phone zo lekker loopt, maar zouden ze echt wakker liggen als ze wat percentage op de telefoniemarkt moeten opgeven?

 • Profielfoto
  XeroX

  Ik denk dat velen niets zijn met een iPhone van 8 GB. De meeste mensen hun muziekcollectie alleen al is groter dan 8 GB en als ze dan nog een paar apps downloaden en filmpjes erop zetten is het zeker te weinig. Dan vergeet ik nog de ruimte die wordt afgenomen van die 8 GB voor het OS. Ik vraag mij trouwens af welke minpunten ze kunnen gebruikt hebben want zoveel zijn dat er toch niet volgens mij hoor.. Dus Apple, have no fear ‘cause your iPhone is near ^^

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Genoeg iPhone gebruikers die ‘m weinig/nooit gebruiken voor muziek of video… dan is 8 GB al snel genoeg.

  Zelf wacht ik nog ff op de iPhone 3GXS 128Gb :p

 • Profielfoto
  macstremist

  Maar wie wil er nou een telefoon die de perfecte alliteratie vormt met “dreadful”?

 • Profielfoto
  RuudBerg

  I love concurrentie voor de iPhone, laat ze maar zweten daar bij Apple, dat achterovergeleun daar schieten we nix mee op.
  4G: oled, duocore en meer concurrentie please.

 • Profielfoto
  R-Flow

  “Bang” ook echt…

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik hoop dat die angst zich niet uit door de synchronisatie met google apps te verminderen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Sullivan: 128 Gb als in Giga bit?
  Die is er al een tijdje…:D

 • Profielfoto
  Xigh

  @Macstremist,

  Zal ik bij deze m’n vinger dan opsteken? De Droid komt trouwens in Europa uit onder de naam Milestone. Voor de mensen die wel benieuwd zijn naar Google’s en Motorola’s nieuwe pronkstuk.

 • Profielfoto
  eiskoud

  Ik denk ook dat apple hard aan de kar moet trekken.. als ik de nieuwe HTC HD2 zie met de 1000mhz processor en nieuwe Sense interface, en dan nog alle Android toestellen die ook aardig volwassen aan het worden zijn. (de M900 linux van nokia niet te vergeten) komen er weer leuke tijden aan op de mobiele markt.

  Dus nu hopen dat Steve snel de iPhone vervangt (let op niet update zoals 3g naar 3gs) voor een nieuwe model die de concurrentie weer een paar jaar terug gooit in de tijd:)

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Ik ben wel gek van Android. Maar of ik die Motorola nu leuk vindt… het oog wil ook wat! Ik blijf nog even op de Hero, die heeft EN Android EN ziet er leuk uit.

  Ik denk niet dat Apple “bang” zal zijn, maar zich wel realiseert dat Android een sterk groeiend platform aan het worden is.

  Maar goed, het is nu eens andersom he! In plaats van dat Apple een niche is met de iPhone is het nu enigzins de standaard. Nu is Google de kleine David tegen de grote iPhone Goliath.

  Die situatie is al jaren omgekeerd is in de desktop en de notebook markt waar Apple David is tegen de Mikkiesoft reus.

  Think different! Koop eens een Android toestel. ;)

 • Profielfoto
  Whymme

  Ehhm, de kleine Goliath tegen de reus? Niet goed opgelet toen ze de Bijbel behandelden, zeker:)

 • Profielfoto
  Xigh

  http://en.wikipedia.org/wiki/Goliath
  Verder hoeven we de vinger niet op de zere plek te leggen natuurlijk;)

  Google heeft, naja Google. Wij als toch wel soort van tech-lovers, nerds bijna, hebben een bovengemiddelde interesse in techniek. Dat de marketing van de Droid nou op ons gericht is wil niet zeggen dat wij de grootste afnemers zullen zijn. Het wordt ook een beetje als strategisch onhandig gezien dat ze hun pijlen op ons gericht hebben omdat we maar een redelijk kleine doelgroep zijn.
  De meeste kopers zullen vallen voor het nog veel bekendere logo dan het appeltje wat op de achterkant prijkt. Google staat als synoniem voor goed werkende en goeie producten. Als je een telefoon gebruikt voor het bellen en het internet om te Googlen dan is de kans dat mensen zullen kiezen voor de combinatie van die twee.
  Apple is relatief klein, met 10 procent van de computer markt (in Amerika, daarbuiten is het aandeel nog kleiner). De iPhone heeft ook een relatief laag percentage gebruikers (ondanks wat Apple ons wil doen geloven). Ze verkopen veel, zeker, maar vergeleken met Nokia en RIM is het een schijntje.
  Het wordt dus denk ik een wedstrijdje met wie het bekendste logo heeft en welk logo het meeste vertrouwen inboezemt. Ik zet m’n geld op Android, zeker met de gesloten houding die Apple constant inneemt terwijl “open” meer en meer de standaard lijkt te worden.

  Lang verhaal, ik ben zeker benieuwd wat de toekomst ons brengen gaat! De Milestone lijkt verdomd interessant, maar het is natuurlijk het topje van de ijsberg. Er ligt een hoop hele interessante techniek te wachten om z’n introductie te mogen maken.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Niks om bang voor te zijn:)

  Wederom een een pracht staaltje “design” van het bijna failliete motorollalalala:D

 • Profielfoto
  caers_bart

  Wel ik ben al 20 jaar zo’n trauwe mac-gebruiker zonder iphone omdat ik het gadget gewoon véél te duur vind. Zal hem enkel kopen als hij goedkoper wordt, en ik denk dat ik niet de enige ben.

 • Profielfoto
  computer space

  Apple maakt dezelfde fouten als met de Mac destijds in de late jaren tachtig/begin negentig. Droid wordt de Windows voor de mobiele telefoon, en zal op termijn de grotere speler worden. Misschien ook maar goed ook. Aannemers en vuilnismannen met een iPhone. Dat is toch niet cool meer?

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  De typische PC-marktwerking (alles altijd goedkoper, flinterdunne marges, niet weten waar produkten gemaakt worden en hoe) zal ertoe leiden dat over een paar jaar zo’n supersmartphone met alles erop en eraan zeker voor nul euro in de winkels zal liggen. Vrijwel iedereen kiest uiteindelijk voor de goedkoopste, en nog liever: gratis.

  Apple zal dus voortdurend moeten sleutelen aan waar het werkelijk om gaat: echte kwaliteit. Minstens 5% van de markt kan namelijk niet zonder, de rest neemt genoegen met minder, zolang het maar niks kost.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Heel goed van Apple om een 8GB op de markt te brengen.
  Ikzelf ben best tevreden met 8GB. Je zet toch alleen maar muziek op de iPhone die je graag wilt terughoren, dus geen hele libary van iTunes.
  En filmpjes staan er toch ook niet eeuwig op dat wisselt met de tijd.
  Goed voor de mensen met een keiner budget en nu de tarieven van T_Mobile nog even een stukje lager!!

 • Profielfoto
  MetalG

  De reden voor de plotselinge lancering de goedkopere versie van de iPhone 3GS zou de Motorola Droid zijn.

  U bent een woord vergeten in deze zin.

  mvg

 • Profielfoto
  ctxppc

  Concurrentie: dat drijft de markt in het voordeel van de consument! :)

 • Profielfoto
  computer space

  Las vanmorgen een stuk in het NRC over de morele verplichting van Chinese ondernemers om alles goedkoop en voor iedereen beschikbaar te maken. En dat de HiPhones niet eens zo slecht zijn voor de 50 euro die ze kosten. Ik zeg, China rules!

 • Profielfoto
  AM205

  “t was rond een uur of 17:00 best druk, je moest in de rij staan.
  Had de indruk dat er aardig wat verkocht werd, bij de genius bar stonden best wel rijen.Slimme zet deze locatie ontzettend veel toeristen.
  Grappig ik liep later op Boulevard Sebastopol en zag toeval de nieuwe Windows winkel, die was erg leeg.

 • Profielfoto
  KR1275

  @Kenneth B. Done
  Met echte kwaliteit mag ik hopen dat je niet de iPhone bedoelt… Slechte beeldkwaliteit voor fotografie, ontvangstbereik nog steeds belabberd, mijn beeld flikkert bij buitentemperaturen boven 30 graden, bestandsoverdracht vast aan 1 computer etc. Ik wacht met smart tot de 2 jaar contractduur over is. Er komt geen iPhone weer! Mooi ding om te zien, maar zeker geen hoge kwaliteit.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Hoera concurrentie! Moet Apple nog beter zijn best gaan doen, fijn.

  Uit de meeste besprekingen komt naar voren dat de Droid ideaal voor echte punnikers is en de iPhone voor de ‘it just works’ klanten. Iedereen zijn telefoon. Net als met de Mac. Er zijn mensen die veel meer aan een pc hebben dan aan een Mac.