‘Appie’; een appie van Appie, snappie?

Door: Koen van Tongeren - 39 reacties

Albert Heijn heeft vandaag een App voor de iPhone uitgebracht met de veelbelovende naam Appie. Wie deze gratis App download zal snel merken dat er in Zaandam niet alleen goed nagedacht is over de naam; Appie is een must voor iedere iPhone-gebruiker die wel eens een boodschap bij de Appie doet.

boodschappenlijst
Appie houdt allereerst je boodschappenlijstje bij. Op een virtueel papiertje voeg je zelf de dagelijke boodschappen toe. Dankzij de suggesties tijdens het typen gaat dit razendsnel. Appie laat je echter ook zien wat er deze week in de aanbieding is en welke producten onlangs zijn toegevoegd aan het assortiment. Deze kan je ook direct toevoegen aan je boodschappenlijst. Het zelfde geldt voor boodschappen die je regelmatig in huis haalt. Door het nummer van je bonuskaart in te voeren toont Appie ze automatisch op het scherm.

recepten
Mocht je een fan zijn van de AH receptenkaartjes dan heb je goud in handen met Appie. Ze staan er alle 8591 in, gesorteerd op keuken, ingrediënten en bereidingstijd. Je kan ook zelf grasduinen in deze culinaire overdaad door te zoeken op de naam van een recept of ingrediënt. Heb je een keus gemaakt dan zet Appie de ingrediënten voor je op het boodschappenlijstje.

Met Appie zijn de tijden van inspiratieloos ronddwalen langs de schappen met die prangende vraag “wat moeten we vanavond in hemelsnaam gaan eten?’ definitief voorbij. Met altijd een up-to-date boodschappenlijstje en een database aan recepten die alleen om z’n omvang al doet watertanden is Appie een onmisbare App voor je iPhone. Daarnaast is duidelijk veel tijd en aandacht besteed aan het ontwerp en de interface. ’s Lands grootste kruidenier blijft duidelijk op kleintjes letten als ’t op detaillering aankomt. OMT ziet zich dan ook genoodzaakt om Appie vijf sterren toe te kennen.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  brandrob

  Als dit nou ook eens kwam voor de Plus en de Lidl :p

  Wel een goed idee!

 • Profielfoto
  MrTeal

  ik kan hem nog niet vinden in de app store?
  Edit: via iTunes wel;)

 • Profielfoto
  MB12

  Echt handig:D

 • Profielfoto
  marvin

  Ik kan hem via m’n iPhone nog niet vinden, zie hem wel via iTunes op m’n werk pc alleen is dit een Windows-pc :angry:

  EDIT: ik heb hem gevonden en geïnstalleerd:D
  Thx voor de tip ;)

 • Profielfoto
  MacTS

  Op AH.nl is ook een demovideo te vinden. Ziet er veelbelovend uit.

 • Profielfoto
  Grrromit

  @ MrTeal
  Appie in zoekvenster van ‘ iPhone App store App’ tikken en dan een zoekactie uitvoeren. Hij verschijnt niet vanzelf in de suggesties.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Netjes! Hier heb je tenminste iets aan.

  Nu nog zorgen dat je boodschappenlijstjes op twee iPhones kunt synchen en dan is het helemaal prima.

  EDIT: Suggestie doorgegeven aan AH.

 • Profielfoto
  Lustigson

  Heb de demovideo op ah.nl bekeken. Ziet er érg profi uit. Nu zou ‘r alleen nog een webversie moeten zijn die synchroniseert met Appie, zodat je aan het eind van je werkdag online een en ander kunt kiezen en invullen, om dat vervolgens met je iPhone AH binnen te stappen.

 • Profielfoto
  Lustigson

  O, en meteen aansluiten op barcodescanner Red Laser, zodat je zelf kunt scannen en afrekenen… http://www.dutchcowboys.nl/apple/17206

 • Profielfoto
  iRJ

  Geweldig mooi, vooral dat je je bonuskaart in kan voeren en kan zien wat je (of anderen ;) ) hebben gekocht de laatste 3 maanden!

 • Profielfoto
  JBStudio

  Mooie, functionele app. Ik doe geen boodschappen bij AH, maar kan ‘m natuurlijk wel gebruiken voor recept-tips.

 • Profielfoto
  Patrock

  Wordt het toch eens tijd dat ik zo’n bonuskaart ga aanvragen:p

 • Profielfoto
  Lexis

  Albert Heijn peilt het koopgedrag van klanten door die bonuskaart he! Zo brengen ze precies in de ‘bonus’ wat jij wilt hebben. Althans, wat de gemiddelde klant wil hebben. Laat het op een aanbieding lijken, en je hebt een deal.

  Maarja, prima app.

 • Profielfoto
  Speedooo

  @JulianNeef
  Dus als wij met zijn alle ergens van veel gaan kopen gaat de prijs omlaag? Daar is niks mis mee toch?;)
  Verder denk ik wel dat ze de bonuskaart gebruiken voor voorraadbeheer inderdaad.

 • Profielfoto
  Patrock

  Maar ze hebben toch geen bonuskaartsysteem nodig om te kunnen zien wat veel verkoopt? Dat kunnen ze toch gewoon aan de hand van de kassaregisters bekijken..

 • Profielfoto
  NTG

  mooi, leuke naam, ziet er goed uit, behalve het logo zelf…

 • Profielfoto
  Fraser

  Super!
  Alleen jammer dat ie niet integreert met Albert bezorgservice…
  Ziet er wel gelikt uit allemaal.

 • Profielfoto
  wimbo

  Briljante app.

 • Profielfoto
  Kobes

  Die bonuskaart wordt wel voor meer gebruikt hoor. En de voorraad bijhouden lijkt me handiger met de stand in de winkel, in plaats van die van de koelkast van de gemiddelde AH klant…
  De cijfers van de bonuskaart worden tegen interessante tarieven verkocht voor marktonderzoek en natuurlijk om trends te volgen, te kijken welke dingen samen worden gekocht en dan uitgekiend acties te kunnen doen.

  Iets wat we allemaal vaak kopen vaker in de bonus doen lijkt me erg slecht voor je winstcijfers, dus er zal wel een iets subtielere manier achter de strategie zitten…

  On topic: die app ziet er echt BRILJANT uit. Tot nu toe zou ik niet weten wat ze gemist hebben. We hebben er even op moeten wachten, maar dan is het ook van een kwaliteit waar je bij de AH op mag rekenen. Nu nog kijken of hij niet crasht…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ze kunnen met de bonuskaart zien of aanbiedingen aanslaan en op wat voor manier. Of er een groot verschil tussen 1 euro of 2 euro korting om maar een voorbeeld te noemen. Ik kan je vertellen, als AH medewerker, dat wat in de bonus is ook het meest gekocht wordt die week. Ook bijv. de posters die ze ophangen is over nagedacht. Zo hangt er, als er bier in de aanbieding is, die er altijd bij. Ook vaak afwasmiddelen etc.

  Ontopic: Wel slim bedacht!

 • Profielfoto
  Rolf

  Nu nog wireless in de Appie….zodat je van de laatste aanbiedingen en zo op de hoogte gebracht wordt. Of dat je automatisch ziet of een artikel uitverkocht is, of dat er nog EENTJE is, dan dat je moet RENNEN naar rij 6, vak 5, bovenin……:)

 • Profielfoto
  diggi

  ….krijg ik ook digitale dwergjes? ???

 • Profielfoto
  appelman

  Confronterend zo’n overzicht van meest gekochte producten: bier en chips.

 • Profielfoto
  plonserd

  Wow, ik woon in België en ik vind het spijtig:D
  Net het filmpje bekeken op ah.nl, wat een ongelooflijk goed uitgewerkte app, en zelfs de naam is meesterlijk geniaal.

  Nu maar wachten tot GB of Delhaize hier ook iets mee gaan doen!

 • Profielfoto
  iPrincess

  En ze mogen nu een app gaan maken die vertelt waar alle producten in de winkel te vinden zijn, dat scheelt mij weer een hoop overwerken.

 • Profielfoto
  AppleTim

  was net bezig met een app voor de recepten van de Allerhande… :p

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Als ze nu ook nog voor iedere winkel een plattegrondje en een tomtom-achtig systeem toevoegen, hoef je helemaal nooit meer te dwalen.:p (maar dan moeten er ook wel een ‘kijk uit, andere klant!’ waarschuwingssysteem aan toegevoegd worden);):p

 • Profielfoto
  Anoniem

  Is OMT bevriend met de AH of wat?

 • Profielfoto
  63743 Master

  @ Bosdavid: daar zat ik nou ook over te denken, ookal is het veel werk, het zou wel leuk zijn als Appie op basis van jouw locatie de dichstbijzijnde AH-winkel weergeeft, en een kleine platte-grond:D

 • Profielfoto
  ApolloNL

  @Bosdavid & &#63743

  Daar is over nagedacht, als ex-vakkenvuller bij ah (haha), ben ik erachter gekomen waarom elke dag veel producten ook verplaatst worden (met name dagelijkse producten). Dit om mensen expres te laten zoeken, in de hoop dat ze misschien ook andere dingen tegenkomen waarvan ze misschien zeggen: He, dat kan ik ook wel gebruiken.

  Dus het is niet zomaar dat ze dingen verplaatsen.

  over de app:
  Ze moeten hier een android ap van maken!

 • Profielfoto
  n8n

  Leuk en nagenoeg perfect, in de app zit de mogelijkheid feedback te sturen en dit is wat ik er van gemaakt heb:

  Vooralsnog heb ik alleen feedback op de interface, hier valt nog het een en ander te verbeteren. Hier wat punten die mij opvielen:
  • Opstartscherm is overbodig en zorgde eerst even voor verwarring, het blijft onhandig aanvoelen.
  • ‘Tekstballonnen’ om de icoontjes onderin zie ik liever niet omdat er detailverlies optreedt, de iconen zijn individueel minder sterk (te onderscheiden, en dat is daar erg belangrijk). Mijn advies is om de iconen te ‘ontkaderen’.
  • App-icoon wijkt door de vorm af van de ‘iPhone-standaard’, dat is jammer te noemen. Een Appieblauw vierkant met daarin het AH-symbool is stijlvoller, herkenbaar voor wie er toevallig naar kijkt en het logo met daaronder de naam is pienterder omdat er AH Appie komt te staan, nu staat er 2 keer hetzelfde vlak bij elkaar in een ander font, dat is erg simplistisch en een stijlfout te noemen. 

  Verder is de app min of meer perfect, ik kan me voorstellen dat mensen graag Albert.nl intregratie zien maar voor mij hoeft dat niet. Ik hoop dat mijn kritiek als opbouwend wordt gezien en dat jullie er wat mee kunnen. 

  Ik denk dat er wel wat voor te zeggen valt:p

 • Profielfoto
  J-P-H

  Kan ik mijn betaalde app GroceryZen weggooien.:-(

 • Profielfoto
  nl-x

  Eindelijk doet Appie echt wat nuttigs met hun jarenlangen datawarehousing. Hoeven zij eindelijk niet meer te lijden omdat ik steeds een van de boodschappen vergeet te kopen (en zij dus omzet mislopen).
  … Maar 1 ding… Ik heb/wil nog geen iPhone. Hebben ze ook een Windows Mobile versie?

 • Profielfoto
  R0913R

  @n8n

  – het opstartscherm kan je bij instellingen uizetten.

 • Profielfoto
  HRH

  @Bosdavid, &#63743 en ApolloNL

  In het Verenigd Koninkrijk hebben ze Tesco Finder die precies dat doet: niet alleen de winkels vinden maar ook de producten in de winkels. Geen overbodige luxe aangezien sommige van die winkels vele malen groter zijn dan de grootste AH in Nederland. Ik heb ‘m geprobeerd en verdomd, het werkt!

 • Profielfoto
  leovanh

  Heb m gedownload, lijst gemaakt aan de hand van recepten en naar Albert Heijn gegaan. Ik ben er wel erg enthousiast over. Kwam al iemand tegen die ook met iPhone in de hand zijn boodschappies deed. blije blik van herkenning.Lekker truttig maar wel gein.
  Ik hoop wel dat ze snel een koppeling maken met thuisservice en als ik een lijst maak wil ik wel meteen zien hoeveel ik aan de kassa ga betalen. Maar dat heb ik AH gemeld.

 • Profielfoto
  MacAppie

  Hoezo geniale naam….:O

  Ik vind mijn naam veel genialer..;)

  Maar nee hoor, het is een geniale app. Vandaag voor het eerst in de winkel gebruikt. Zoals altijd, eerst bij de Lidl en daarna bij de Appie.

 • Profielfoto
  aahuizer

  jammer dat je geen t-mobile bereik hebt binnen de AH of dat ze een wifi beschikbaar stellen (mss een hint)

  Verder heb ik het vandaag als erg prettig ervaren om niet met een papiertje te lopen en enkele mensen om me heen reageerden ook enthousiast

 • Profielfoto
  GForce85

  Alleen de naam al is geniaal. Laat staan de rest