AdMob benaderd door Apple voor overname

Door: Statenweg - 4 reacties

Voordat AdMob een week geleden werd gekocht door Google voor $750 miljoen in aandelen, zou Apple het advertentiebedrijf hebben benaderd voor een overname. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen dicht bij de zaak.

AdMob is groot in advertenties voor mobiele platformen, en is daarmee een van de grootste verkopers van advertenties op de iPhone. Apple is tot nu toe nooit actief geweest op het gebied van advertenties. Waarom had Apple interesse in dat bedrijf?

Met de succesvolle iPhone is Apple sterk vertegenwoordigd in de markt voor smartphones. Mogelijk wilde Apple met de bemiddeling in advertenties een extra bron van inkomsten aanboren om te profiteren van dit succes. Ook is het mogelijk dat Apple met de overname wilde voorkomen dat Google terrein wint. Google is dominant aanwezig op de smartphonemarkt met de Android en diverse toepassingen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  63743 Master

  Misschien krijgen we echt een iPhone OS/Mac OS X commercial powered!:( :angry:

 • Profielfoto
  Bor

  Er was laatst een artikel over ads in OSX. 1+1=…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Dan is het dag volgend systeem en dag Apple ben ik bang:(

  Dan blijft ik nog een jaar of 10 bij SL denk ik:D

 • Profielfoto
  thommthomm

  @Bor
  = Nog steeds te weinig om conclusies te trekken.