Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 november 2009

80% van de App Store apps heeft geen succes

Gisteren behaalde de App Store de mijlpaal van 100.000 apps. Helaas kan lang niet elke app van dit succes mee profiteren. Volgens Appsfire heeft maar 20.000 van alle apps die in de App Store staan echt succes, en worden de overige 80.000 apps nauwelijks gebruikt.

Binnen de 20% apps die wel succesvol zijn bevinden er een stuk of 5 zeer succesvolle apps, die op meer dan de helft van alle iPhones en iPod touches staat geïnstalleerd. Een app die op plek nummer 1000 staat in de lijst van populairste apps, is echter maar door 1,76% van alle gebruikers geïnstalleerd. Toch is dit gezien het grote aantal iPhones en iPod touches ook nog wel een succes te noemen.

Volgens Appsfire is de App Store meer gericht op applicaties die een korte tijd een succes zijn, en is het moeilijk om apps te vinden die minder succesvol zijn. Om deze reden is het erg belangrijk om te zorgen voor veel publiciteit rondom een nieuwe app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
80% van de App Store apps heeft geen succes
Sluiten