100.000 apps in de App Store

Door: Siebren Verhoef - 16 reacties

Het zat er al even aan te komen, maar vandaag is het officieel geworden: de App Store heeft de mijlpaal bereikt van 100.000 verschillende apps. Deze apps zijn in 77 landen te downloaden. Apple heeft met de App Store verreweg de populairste online winkel voor mobiele apps in handen. Momenteel zijn er 50 miljoen gebruikers die een iPhone of iPod touch bezitten.

De App Store is voor Apple zelf én voor de ontwikkelaars een groot succes. “De App Store, waarin inmiddels meer dan 100.000 programma’s verkrijgbaar zijn, biedt bezitters van een iPhone of iPod touch wereldwijd ongekende nieuwe mogelijkheden”, aldus Phil Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple.

Bij OMT loopt nog steeds de wedstrijd waarbij je de ultieme ontbrekende App Store app moet verzinnen. Deze actie loopt nog tot aanstaande vrijdag, en je kunt er een 64GB iPod touch mee winnen!

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  celie

  100.000 apps, waarvan driekwart sowieso de pedaalprullie in kan. Omdat die totaal
  zinloos zijn.

 • Profielfoto
  sypie

  Ja, eigenlijk zijn ze allemaal zinloos, 10 jaar geleden wisten we immers ook nog zonder deze dingen te leven?

 • Profielfoto
  iJeroen

  Ben ik de enige die het opvalt dat de voorpagina van OMT bijna alleen maar bestaat uit artikelen die geschreven zijn door Siebren?

 • Profielfoto
  andrevdvries

  @ sypie, driekwart is wel onzin maar voor de overige apps valt wel te zeggen dat het ons (mijn leven iig) wel een beetje prettiger maakt op sommige momenten:D en dan heb ik het niet over spelletjes maar over zinvolle als buienradar enz.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Waarvan 90% crapware… :angry:

  NIEUWE POLICY!

 • Profielfoto
  JMO

  Ik ben het deels eens met de mensen die zeggen dat meer app’s meer chaos betekent. Alleen, het moet gezegd worden dat, met het imago van Apple, het vrij uniek is dat dit is gebeurd. Als je dit vijf jaar geleden had gezegd dat dit er aan komt dan had iedereen jouw voor gek verklaart. Met andere woorden: een zeer goede prestatie Apple. Nu nog de app store op een paar punten verbeteren, zoals beter filteren en enzovoort, en dan zijn we, ik in ieder geval, tevreden.

 • Profielfoto
  borimonster

  de meest nuttige app is wel dat pratende varken:p

 • Profielfoto
  XeroX

  @iJeroen, inderdaad nu je het zegt is het blijkbaar bijna alleen hij:D

 • Profielfoto
  haangel

  Ik ben benieuwd hoeveel er overblijft als alle iFart/poep/kots/boer/snot meuk eruit gaat….

 • Profielfoto
  Double_UK

  3/4 weggooien.

  Blijven er dus nog altijd 25.000 bruikbare apps over.

  VIJF-EN-TWINTIG-DUIZEND! ;)

 • Profielfoto
  JMO

  @DOUBLE_UK

  Was dat maar waar. Dat mag Apple, geloof ik, niet doen. Dit omdat developers geld hebben betaald om op het platform te komen. Daarom mag Apple, rechtsgeldig gezien, hun niet zomaar eraf gooien omdat hun kwaliteit wat minder is geworden, anders kunnen ze aangeklaagd worden.

 • Profielfoto
  andrevdvries

  Wat als ze het ontwerp programma voor developers gratis hadden gemaakt? dan had apple alleen de goede/bruikbare apps toegelaten en is de drempel voor ontwikkelaars veel lager om apps voor de iphone te maken(ivm gratis)! was dat geen goed idee geweest?

 • Profielfoto
  Airswing

  Allemaal zinloos? 30 jaar terug konden ze het ook zonder een computer en 150 jaar terug zonder auto’s…. Zinloze opmerking wat mij betreft sypie…

 • Profielfoto
  Yip

  99 % van al deze applicaties zijn echt belachelijk zinloos/stom/slecht uitgevoerd/waardeloos.

  Er zit echt zo vreselijk veel zooi in die Appstore, dat ik gewoon niet kan bevatten dat het overgrote deel van de applicaties überhaupt verkocht wordt…

 • Profielfoto
  Double_UK

  @ JMO,

  Mijn reactie slaat op de opmerkingen van o.a. celie en andrevdvries dat 3/4 van de apps rommel zijn.
  Ik bedoel dus dat je, als gebruiker nog een heleboel zinvolle programma’s overhoudt als je er (hypothetisch) 3/4 zou weggooien.

  Persoonlijk heb ik er geen problemen mee. Hoe meer troep, hoe breder de basis, hoe hoger de top. Ofwel, tegenover een paar mooie apps staan nu eenmaal een heleboel minder bruikbare. :)

 • Profielfoto
  iAlwin

  Als ik kijk naar het aantal Apps op mijn iPhone en hoe weinig er eingenlijk _echt_ gebruik… Jeetje, dan moet je je echt eens een keer goed genaaid voelen. Moment is eigenlijk nu :angry: Inmiddels zo’n 50+ euro besteed en wat doe je er uiteindelijk mee?

  100.000 Apps, ongekend. Ik ben van mening dat er eens een keer onderscheid gemaakt moet worden zodat al die doelloze apps eens verdwijnen.
  Niet een top 25, of een top 25 betaald. Maar gewoon een top 25 van meest gebruikt, meest opgestarte applicatie e.d. Dat zou een hele verschuiving teweeg brengen. Of toch niet?

  Apple moet met die 100.000 wel met een nieuw systeem komen om het allemaal wat inzichtelijk te houden, want ik kijk nooit verder dan de Top 25 en Uitgelicht.