Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 13 oktober 2009

Windows 7 heeft geen invloed op Mac OS X

De introductie van Windows 7 zal, net als voorgaande versies van Windows, geen invloed hebben op de verkoop van Macs. Volgens onderzoek door Brian Marshall van Broadpoint AmTech zorgt de introductie van een nieuwe Windows versie er eerder voor dat de verkoop van juist Macs stijgt.

Marshall onderzocht de invloed die eerdere introducties van nieuwe Windows versies hadden op de verkoop van Macs, en kwam tot de conclusie dat de introductie van een nieuwe Windows versie de laatste vier keer geen negatieve invloed heeft gehad op de verkoop van Macs.

Na de introductie van Windows Vista was het zelfs zo dat het marktaandeel van Mac OS X flink steeg. Dit zou mogelijk komen door de slechte reviews die Windows Vista kreeg, en doordat ontevreden Vista gebruikers uiteindelijk toch de overstap maakte naar een Mac.

Marshall denkt dat de introductie van nieuwe Windows-versies geen invloed hebben op de verkoop van Macs omdat Mac OS X nog een relatief klein marktaandeel heeft. Als het marktaandeel van Mac OS X hoger zou worden dan 10 % zou de introductie van een nieuwe Windows versie mogelijk wel invloed kunnen hebben op de verkoop van Macs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Windows 7 heeft geen invloed op Mac OS X
Sluiten