Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 22 oktober 2009

Vernieuwingen aan de binnenkant van de iMac en MacBook

iFixit, het bedrijf dat de gewoonte heeft om nieuwe Apple producten zo snel mogelijk uit elkaar te halen, heeft enkele interessante ontdekkingen gedaan bij het demonteren van de nieuwe MacBook en de nieuwe iMac.

iMac
Zo viel bij de iMac ‘teardown’ op dat de AirPort-antenne precies achter het plastic zwarte Apple-logo op de achterkant van de iMac zit. Dit is nodig voor een goede ontvangst van draadloos internet. De rest van de achterkant is aluminium, terwijl de achterkant van het vorige model iMac compleet van kunststof was.

Een ander detail van de iMac dat opviel, was dat de processor en de grafische processor tegenover elkaar zijn geplaatst, dit zorgt voor een betere regulering van de warmte. Verder moet de 27-inch iMac compleet zijn ingeschakeld om deze als monitor te gebruiken.

MacBook
Al voor de MacBook ‘teardown’ viel op dat dit model geen batterij-indicator heeft op de buitenkant van de behuizing. Verder ontbreekt in dezer nieuwe MacBook ook de Infrarood-ontvanger. Hierdoor zal de Apple Remote op deze MacBook niet werken. De harde schijf is nog wel zelf te vervangen, maar dit gaat een stuk moeilijker dan in het vorige model.

Verder was opvallend dat capaciteit van de batterij in de nieuwe MacBook maar 9% meer is dan die in het vorige model. De beloofde 7 uur die op batterij gewerkt kan worden is dus vooral te danken aan energiebesparende functies in de nieuwe MacBook. Verder is de batterij een stuk lichter dan die in het vorige model. De Bluetooth-antenne is in dit model verplaatst naar een plek ergens achter het scherm van de MacBook

Reageer op artikel:
Vernieuwingen aan de binnenkant van de iMac en MacBook
Sluiten