Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 22 oktober 2009

Straks Mac OS X met advertenties?

De meeste patenten van Apple laten vaak de meest vooruitstrevende en futuristische ideeën zien, die meestal dan weer niet tot uitvoering worden gebracht. Het laatst ontdekte patent van Apple mag wat mij betreft ook lekker op de plank blijven liggen. In het patent wordt namelijk gesproken over een versie van Mac OS X, ondersteund door advertenties.

In ruil voor het bekijken van de advertenties zou de gebruiker gratis of met korting toegang krijgen tot sommige diensten of producten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de optie om Mac OS X met korting of zelfs geheel gratis te ontvangen. Tijdens het bekijken van de advertenties worden één of meerdere functies van Mac OS X geblokkeerd. De advertenties kunnen bestaan uit beeld en geluid, en zijn via de menubalk te benaderen (zie illustratie).

Het patent stamt uit 2008, en Steve Jobs wordt genoemd als een van de bedenkers van het patent. Het is ook van dit patent niet duidelijk of het ooit tot uitvoering wordt gebracht.

Advertenties bekijken vanuit de menubalk.

Reageer op artikel:
Straks Mac OS X met advertenties?
Sluiten