Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 16 oktober 2009

Snow Leopard op veel fronten sneller dan Windows 7

Nu de uiteindelijke versie van Windows 7 voor de consument bijna verkrijgbaar is, verschijnen ook de eerste testjes met dit nieuwe besturingssysteem. Zo vergeleek Cnet de snelheid van de 64-bit versie van Windows 7 met die van Snow Leopard.

Voor de test werd gebruik gemaakt van dezelfde MacBook Pro. Windows 7 werd hierop gedraaid onder Boot Camp. In de alledaagse taken, zoals het draaien van meerdere multimediaprogramma’s tegelijk, het afsluiten en opstarten van de computer en het rippen van muziek in iTunes is Snow Leopard keer op keer sneller dan Windows 7. Speel je echter vooral veel 3D games, dan moet je toch echt voor Windows 7 kiezen. Windows 7 is namelijk met het draaien van 3D games weer een stuk sneller.

Een ander opvallend detail in deze test is de tijd dat je op batterij kunt werken. Onder Mac OS X was dit een stuk langer dan onder Windows 7. Dit laatste zou ook goed aan de Boot Camp drivers kunnen liggen, die mogelijk nog verder geoptimaliseerd kunnen worden voor het draaien van Windows. Uiteindelijk wordt in deze test een Mac aangeraden, mits geld geen rol speelt. Al was het alleen maar omdat een Mac de enige computer is waarop beide besturingssystemen makkelijk naast elkaar gedraaid kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snow Leopard op veel fronten sneller dan Windows 7
Sluiten